REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Spectacol culinar, în Mamaia! În luna mai are loc Festivalul Peştelui Durabil Românesc

Spectacol culinar, în Mamaia! În luna mai are loc Festivalul Peştelui Durabil Românesc

Replica API 13 aprilie 2016 | 00:46 236

Invitaţie la un eveniment de marcă, la Hotel Victoria

Invitaţie la un eveniment de marcă, la Hotel Victoria

În perioada 6-7 mai are loc în staţiunea Mamaia, la Hotel Victoria, unul dintre cele mai complexe şi mai interesante festivaluri organizate până în prezent: Festivalul Peştelui Durabil Românesc. Organizatorii evenimentului sunt Asociaţia Euro Toques România şi Hotel Victoria, iar coordonatori sunt: Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ şi Masters of Flames Department. Euro-Toques România este o asociaţie profesională de gastronomie înfiinţată în anul 2009 şi afiliată la organizaţia Euro-Toques Internaţional - un promotor al promovării valorilor culinare europene, înfiinţată de către Maestrul Paul Boquse, celebrul artizan al bucătăriei minimaliste, al fusion-ului dintre bucătăria franceză şi cea asiatică şi al menţinerii patrimoniului culinar european. Festivalul Peştelui Durabil Românesc se află, anul acesta, la a doua ediţie, şi întruneşte mai multe componente cu subiecte comune: concurs profesional de gastronomie, prezentări de produse şi servicii, discuţii despre consumul de peşte autohton. Cuprinsul ediţiei 2016: data de 6 mai - Seminar culinar cu tematica „Garanţia Gustului Autentic”, Expoziţie de Artă Culinară / Demonstraţii de gastronomie românească, Sesiuni de degustări; 7 mai - Expoziţie de Artă Culinară cu tematica Meniu Alternativ, Competiţie Culinară Profesională Live Cooking Show cu echipa Masters of Flames, Sesiuni de degustări pentru public, Prezentări de vinuri româneşti, Ceremonia de premiere a concurenţilor. La capitolul competiţie, festivalul cuprinde, în ziua de sâmbătă, 7 mai, un segment dedicat profesioniştilor, cu următoarele categorii: Categoria A - Bufet Rece Festiv, Platou festiv pentru 8 persoane + 1 porţie montată separate. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile; Categoria B - Aperitiv/ Starter/ Entree/ Finger food (Rece). Platou rece cu 4 feluri pentru 6 persoane + 1 porţie montată separate. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile; Categoria C - Meniu Tradiţional. Platou tradiţional (local, regional, naţional) pentru 10 persoane + 1 porţie separate. Meniu tradiţional local, regional sau naţional cu tematica: una dintre Sărbătorile Sfinte, Paşti sau Crăciun.

Prezentare de platou rece meniu complet: antreu, fel de bază şi desert pentru 10 persoane + 1 porţie separat. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile; Categoria D - Meniu alternativ din peşte (starter rece, starter cald sau supă şi fel de bază). 3 feluri de bază pentru 2 persoane. Se evaluează decorurile, Mise en Place-ul, asocierea preparatelor cu vinurile; Categoria E - Live Cooking Show (fel de bază). 1 fel de bază pentru 2 persoane gătit la cald pe plită. Se pregăteşte 1 fel de bază / 2 porţii gătite la cald. Se expune individual pe câte un platou sau farfurie (2 platouri pentru felul de bază). Criteriile de evaluare şi regulile sunt stricte, însă, evident, vor fi oferite şi premii celor mai merituoşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272