REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Spectacol dedicat Sărbătorii Etniei Tătare din România, la Constanța. Video

Spectacol dedicat Sărbătorii Etniei Tătare din România, la Constanța. Video

A.L., A.F. 19 decembrie 2022 | 00:00 3409

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco–Musulmani din România a organizat sâmbătă, 17 decembrie a.c., începând cu ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța un spectacol dedicat Sărbătorii Etniei Tătare din România. Manifestarea face parte din   proiectul „Repere identitare dobrogene–13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

În cadrul spectacolului au evoluat ansamblurile de dansuri tradiționale tătărești ale Uniunii Democrate a Tătarilor Turco–Musulmani din România, care au încântat audiența cu muzica și dansurile tătărești, iar elevii de la Școala Comunitară au recitat poezii în limba maternă.

.

Au participat Corul de Ilahiuri al Muftiatului Cultului Musulman din Romania, Ansamblul MashAllah de la Gradinita “Zubeide Hanim”, ansamblurile Kișkene Qarasu, Qarasu, Can Renkler, Qaytarma, Qanara, Canlar și elevii de la Școala Comunitară a UDTTMR, filialele Medgidia, 23 August, Constanta, Valu lui Traian, Eforie Nord, Cobadin, Tuzla, Eforie Sud, Mangalia, Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Proiectul „Repere identitare dobrogene–13 Decembrie, Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, inițiat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și realizat cu sprijinul  Primăriei Municipiului Constanța, s-a deschis marți, 13 decembrie, cu simpozionul „Din istoria tătarilor”.

Proiectul, care a fost conceput pe două componente, una istorică și o alta culturală, are ca scop promovarea valorilor identitare ale etnicilor tătari, marcând astfel „Sărbătoarea Etniei Tătare din România”. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, organizatorii și-au dorit și să contribuie la o cât mai bună cunoaștere a etniei tătarilor în rândul populației majoritare, evenimentele fiind deschise tuturor celor interesați.

„Sărbătoarea Etniei Tătare din România”, marcată anual la data de 13 decembrie, este recunoscută oficial prin Legea nr. 453/2006. Potrivit acesteia, „în localităţile unde trăiesc etnici tătari, autorităţile administraţiei publice locale sprijină organizarea manifestărilor cultural-artistice dedicate zilei de 13 decembrie”.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la multi ani!
1
0
Ce am fost și ce am ajuns
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272