REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

SPECULANŢI DE CEA MAI JOASĂ SPEŢĂ! TAXIMETRIŞTII DIN GARA CONSTANŢA, FIGURI DE BUFTEA: refuză cursele scurte!

SPECULANŢI DE CEA MAI JOASĂ SPEŢĂ! TAXIMETRIŞTII DIN GARA CONSTANŢA, FIGURI DE BUFTEA: refuză cursele scurte!

Replica API 27 februarie 2018 | 00:00 925

Balamuc pe drumurile din judeţul Constanţa, din cauza viscolului! Rând pe rând au fost închise, spre seară, o serie de sectoare de drumuri judeţene, dar şi naţionale. Între timp, în municipiul Constanţa s-a circulat binişor, în condiţii de iarnă. A fost frig, dar activitatea de zi cu zi a continuat, cu excepţii de genul întreruperii cursurilor în mediul preuniversitar. Şi pentru ziua de azi a fost decisă suspendarea cursurilor în şcoli.

Ieri, în timp ce toată lumea era înnebunită de grija transportului în comun între localităţi - se circulă sau nu se mai circulă, în Gara Constanţa era agitaţia specifică sosirii unui tren. Puţin după ora 17.00, taximetrele umpluseră zona gării mai ceva ca ciupercile după ploaie. Şi aveau şi motive: un puhoi de lume şi-a făcut apariţia.

"Am fost într-o mini-vacanţă, la munte. Acum caut un taximetru, să merg acasă cât mai repede, că e frig şi a fost frig şi în tren", ne-a relatat un constănţean. Surpriză! Cei mai mulţi dintre taximetrişti au găsit de cuviinţă, într-o zi când gerul înduioşa până şi cel mai nemernic muritor, să se comporte execrabil! "Incredibil, dar am fost refuzat de un taximetrist! Mi s-a spus că e o cursă prea scurtă şi că nu se oboseşte să pornească maşina, aşteaptă un client care să îi aducă mai mulţi bani, o cursă mai mare...", ne-a mai spus acelaşi constănţean. La doi paşi de el - o familie cu doi copii mici. Şi aceştia au fost refuzaţi, deşi se rugau de şofer să le curme suferinţa (gerul pe care îl îndurau!), din acelaşi motiv: o cursă prea scurtă!

Facem precizarea că tânărul care ne-a făcut declaraţii dorea să ajungă de la Gară la Far, iar taximetristul care l-a refuzat conducea maşina înmatriculată CT 16 PAC, iar familia care a fost, la rândul ei, refuzată, dorea să ajungă în Kilometrul 4-5. Taximetristul care n-a dat doi bani pe faptul că doi minori îngheaţă de frig conducea maşina înmatriculată CT 60 FOR.

Pe această cale, lansăm Camerei Taximetriştilor din Constanţa următoarea întrebare: au voie taximetriştii să-şi selecteze clienţii în funcţie de lungimea cursei? Dacă da, li se pare de bun simţ o astfel de atitudine în raport cu clienţii? Somăm conducerea Camerei Taximetriştilor să analizeze astfel de practici şi comunice cetăţenilor ce a decis.

Totodată, în baza imaginilor de ieri, invităm şi alte autorităţi să se autosesizeze şi să reia bunele practici, mai exact să efectueze razii în Gara Constanţa, pentru a sancţiona supra-aglomerarea, parcările haotice ale taximetriştilor şi aşa mai departe.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ce va mira daca ei vara refuza curse daca nu mergi la costinesti sau in partea spre mangalia iarna nici nu e de mirare
0
0
Si cine ne opreste transferul la uber?
2
0
bine ca le aveti voi , luate cu spagi. cati dintre tiganii din HC stiu sa citeasca sau au fisa medicala ?
1
1
Luati de la noi masini. Nu avem verificari tehnice la 6 luni , nu avem soferi cu atestate , nu avem masini cu agreere , nu avem aparat de taxat , nu avem statie de emisie receptie , nu avem fisa medicala anuala , nu avem examen psihologic anual , nu avem autorizatie taxi , nu avem autorizatie de transport , nu platim taxa statie , nu avem PFA SAU sRL , deci putem sa mergem sub pret si sa facem pe mieluseii. Voi sunteti prea prosti sa vedetri smecheria. Normal ar trebui sa scapati de taximetristii problema sa le faceti un bine celor corecti , dar pentru asta e nevoie de minte pe care romanul ..
3
4
Ziar mincinos
0
0
Manipulare ordinara,daca nu citesti esti neinformat,daca citesti dezinformat,articol scris pt.denigrare la comanda conta cost a uber,precum gadea sluga varanului!
2
1
De ce coumetre s-a unflat steroizii in tine,vino pa statie la Ciresica si te impachetam corespunzator!
3
3
City ce numar ai la masina cu care faci taxi ?
3
2
solutia la aceasta mizerie numita Taximetrie este UBER
8
3
dar de altfel nu le convine cand clientii aleg uber
6
3
Il am si eu pe unul care intr-o zi o sa stea pe dreapta...
2
2
Vreau sa imi cer scuze fata de soferul care a lucrat pe taxiul CT 60 FOR si sa va anunt ca nu mai face parte din colegii taximetristi i-am desfacut contractul de munca si este pe lista neagra Va multumesc de intelegere si imi pare rau
7
3
Niste cacanari,nenorociti,mucosi,imputiti,cocalari,figuranti,urat mirositori,ciori,dar si romani,astia sunt taximetristii din CTA. Apropo baiii nenea taxi,,,ia faceti o tura pe la Cluj,Sibiu,Alba,Oradea,,sa invatati un pic de meserie .
13
2
Este incredibil de ceva vreme 2-3 ani vedem numai tigani imputiti pe taxi.Nu pot intelege de ce dar sincer numai merg cu taxi ul din cauza Ciorilor borate
20
1
toti dati in taximetristi dar cei care urca un taxi plini de zapada si mai zice ca esti obligat sa l iei asta nu inseamna nesimtire intradevar sunt si taximetristi care au tupeu dar sunt o gramada de firme de taxi sau taxiuri in zona respectiva dece va place sa faceti circ ca la asta romanul este primul numai drepturi obligatiile de bun simt al clientului unde sunt Inseamna daca tu te urci plin de zapada fara a avea bunul simt sa te scuturi ca intri intr o masina sau vara vii cu chiloti pe tine uzi si te sui si nu spui iar dupa tine se urca alta persoana tot taximetristul este de vina
6
14
Mooye la ciori romi romani tot aia este oras si tara de hoti si koorve....huo
6
4
Gil, porcul garii ....el e de vina
7
1
Fgghyhjkkjjhhh
2
2
Bai zdrente de taximetristi pai voi ma obligati pe mine sa ma urc in primul taxi ? ma urc in care vreau eu ma ca platesc. Pai daca primul are tarif de furaciune pe fata scris cu rosu cine plateste ma? Nespalatilor acum dati si ordine ? Vara o sugeti ptr 5 lei si acum va ca cati pe voi ca e ger. Pai cine va scos din casa retarzilor ? Noroc ca s-au desteptat si constantenii , oricum Uber si Taxify sunt aproape. Stati linistiti aia nu angajeaza pleava Constantei ci minim liceu
13
6
La gara e jale. Curios la cine ajunge paraiindaratul, de isi fac astia de cap.
7
5
Intrati intai in masina si spune-ti unde vreti sa ajungeti dar nu inainte da a filma. Inregistrati totul si faceti reclamatie acolo unde trebuie. Putem sa-i linistim foarte frumos pe lacomii de taximetristi.
7
4
City asta e un labagiu , va spun eu cine e ca il cunosc. l-a batut intr-o seara un pustan de 18 ani ca a vrut sa il pacaleasca pe aparat..iti mai aduci aminte ce omor ti-ai luat. omul e praf rau, cade imediat
6
3
Pe City il recunosti dupa culoare pielii si dupa miros. E inconfundabil.
8
4
Da' ce repede dati cu pietre. Vina o poarta cei ce se vaita. Daca nu a.ti accepta sa fiti tratati ca un rahat s.ar face curatenie. Nu iti convine nu te sui. Sunt nr de telefon unde puteti reclama. Exista si protectia consumatorului. Cat despre firme preferate cu toate ca tarifele sunt egale pleaca totul de la taximetristi. Daca am avea minima decenta sa trimitem clienti la prima masina de la rand s.ar regla problema. Dar nu, ranjim fericiti cand plecam cu client din urma cozii ca sa numai zic de cei ce se baga in fata scuipand pe cei ce stau corect la rand.
4
4
Mai da-te-n plm cu stirile tale de cacat report prost.Chiar ieri am luat taxiul de la Dumy pana in spate la hotel Austin si nu m-a refuzat.Cursa de 3 ron,si tu ne zici noua ca a refuzat de la gara pana la far marsh in mortii ma-tii de distrus.
5
15
Fraiere vino pa statie le Ciresica si iti dau interval cand vrei pisamas peste tine in casa!
1
19
Clienti prosti
1
11
Niste pamfleti si taximigii astia
13
2
mai city imi pare rau ca nu te cunosc dar voi face tot posibilul. iti garantez ca nu vei mai face taxi
10
5
Si daca vine uber credeti ca va aduce soferi din alta parte . Nu soferij de pe taxiuri se vor duce la uber . In bucucresti iti inchirezi masina de la anumite fireme care colaboreaza cu uberul si poti face uber . Dar alti soferi nu . Eu am facut uber in Buc si acolo daca vreau te refuz pt ca pot face din aplicatie acest lucru si daca nu esti atent o cursa de 10 lei piate sa te ajunga 40 lei la uber . Pentru ca exista tariful dinamic . Daca nu cunoasteti mai interesativa . Asta e reclama la Uber . Ceea ce e clar nu vor fi alti soferi la uber , iar daca aveti problebe cu taxiurile normale filmati
4
13
intr-un an doi o sa povestesti de-astea somer fiind. Vine tavalugul uber peste toate ciorile spurcate care se cred taximetristi in Constanta.
21
3
City se vede ca esti cioara cu doua clase.
23
4
Auzi ce vrajeala proasta baga zdreanta care a scris articolul!Cica se rugau aia cu 2 copii minori de el!Pai aia cu minorii,pisamas pe ei,veneau de la munte unde au spart 20-30 de milioane!I-a sa se fi rugat cu 50 de lei ,il duceam imediat!Sau carnatul ala,auzi ce cursa vroia el,de la Gara la Far,pe ceas!Bai carnatule,stii de unde am venit eu la Gara ca sa prid trenul asta?Ca sa-ti fac tie o cursa de 7 lei?
8
47
Eu am circulat vreo 2 sapt numai cu taxiul si pot spune ca masinile chemate prin dispecerat erau ok, soferii curati, nu vorbeau aiurea, ma si ajutau sa cobor intrucat nu puteam. 2-3 sa zic ca au fost mai jegosi asa, si vreo 2 au luat o pe un.drum.mai lung desi le am zis pe unde e mai bine....m au ignorat cu buna stiinta...dar oarecum ii inteleg, 5lei de la mine...5 lei de la altu....toti mi au dat bon, nu ma asteptam la asa ceva dar...da! Au fost corecti! Dar oricum daca ai probleme de mers....te cureti de bani...am dat cred vreo 400 de lei dus intors cu taxiul unde aveam treaba pe 2 saptamani
10
19
Sunt asa de nesimtiti, acesti soferi, cum nu va pot spune!Vara nu dau drumul la aerul conditionat iar iarna nu dau drumul la caldura ca se consuma benzina, fumeaza in masina ca ce, e masina lui, sunt nespalati si put de-ti intorc stomacul pe dos, dau drumul la manele si vorbesc la celulare conducand cu o singura mana, nu deschid portbagajul ca ce, vreti sa ma dau jos din masina pe vremea asta, sau portbagajul e plin cu de toate ca l-a dat nevasta afara din casa..... Adaugati toate astea, la refuzul lor de a lua o cursa scurta, si va puteti forma o parere despre taximetristii constanteni.
26
3
Ce putem sa facem daca un dobitoc de taximetrist te refuza, si in Brasov la gara este la fel, avem o parghie legala sau trebuie sa ne facem dreptate singuri, cine poate sa-mi raspunda?
22
4
Sa vina uber !!
25
2
VREM UBER! VREM UBER!! VREM UBER!
25
4
In gara taximetristii fac legea, ar trebui ca primaria sa puna la dispozitia cetatenilor un numar de telefon la care sa fie primite sesizari.
28
3
da va dracu de milogi nu aveti bani luati o la pas oricum fac ce vreau chiar nu se vede
5
33
Tigani jegosi - ups, e pleonasm! Pleava societatii, nespalatii Constantei!
30
2
Niste jegosi care se cred jupani starzilor si care alearga numai dupa profit,de fapt toti analfabeti ajung taximetristi ca doar nu iti trebuie scoala sa inseli si sa te comporti ca niste primitivi. Autoritatile, treziti-va si luati dracu masuri cu primitivi astia.
31
3
constanta vrea uber. vrem uber sa mai limitam pietarii astia obositi. hai cu uber la constanta si scapam de toate jafurile galbene
36
3
dispecer taxi in gara , nu urci in primul taxi , clientul urmator are prioritate . lege clara ptr taxi . clientul merge 5 metri , il taxezi si gata , revii ca taxi la locul alocat . asa arata civilizatia ..............
22
3
Hai cu Uber si apoi or sa planga toti ghertoii ca n-au curse nici de 5 lei
41
2
Nu toti taximetristii sunt tigani. Sunt romi sau romani. Rom sau roman tot dracul ala e
7
23
Ar trebui procedat ca in tarile europene a se urca in primul care este la rand si a nu se mai ocolii taximetrele din motivul firmei cand este frumos afara si dupa aceea ar trebui sa aveti pretentii sa nu va mai refuze taximetristii! Eu zic ca este o proasta educatie majora si in randul clientilor.
6
25
Taximetristule nu stiu ce zici...da ai dreptate !!!
10
9
Nu se numesc taximetristi soferii cu un astfel de comportament insa vina o poarta si clientul! Sunt taximetrist,cred eu ca destul de corect,la o firma din Constanta alta decat Romaris si oot afirma ca si mie mi se face scarba dd clienti cand stau intro statie cate 2 ore atunci cand clientii ma ocolesc mergand la Romaris,cu toate ca tarifele sunt unice la toate firmele. Voi cum ati proceda daca ati fi in locul meu,stiind ca esti corect. clientii ocolindu-te doar pt ca nu ai sigla Romaris? Rusinea,nesimtirea,lipsa de educatie este prezenta in ambele tabere,clienti si taximetristi!
12
23
Facut poze la nr. Masinii dus la primarie si propunere de ridicarea licentei de taxi, asa nu se mai poate!!!
50
5
Pai aia sunt romi....pardon, tigani
26
4
Subspecia urbei, o adunatura de cea mai joasa speta. Sunt insa si exceptii, recunosc.
24
3
Se cheama UBER, shaure.
21
7
Este jenant ce s-a intamplat si cer scuze in numele taximetristilor adevarati. Solicit pe aceasta cale Politiei Locale sa faca verificare la sange in statia taxi din Gara Constanta, mai ales celor cu OBER care sunt ilegali si sa adopte masurile legale.
14
25
Majoritatea astora care stau prin gara sunt de acest gen, de ce nu se iau masuri?
35
5
"M-ai" esti si analfabeta si te bagi in seama pe aici....
22
23
Si se m-ai plang taximetristii ca sunt batuti,chiar merita.
40
12

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369