REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
13.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Spital militar mobil, ridicat pe stadionul „Portul” din Constanța

Spital militar mobil, ridicat pe stadionul „Portul” din Constanța

Replica API 24 martie 2020 | 20:52 2985

Constanța va beneficia, în cel mai scurt timp, de un spital militar mobil, pregătit să susțină efortul sistemului sanitar județean.

Alături de reprezentanți din MApN, autoritățile au fost pe teren, pentru a identifica cel mai bun loc pentru montarea spitalului militar mobil.

În urma consultărilor, specialiștii MApN s-a luat decizia ca acesta să fie ridicat pe stadionul „Portul” Constanța. Unitatea temporară va fi dotată cu un aparat Real Time PCR, pentru a efectua testări pacienților.

La spitalul mobil vor fi tratați pacienții care prezintă cazuri ușoare și medii de infectare cu COVID-19. De altfel, este important de precizat că unitatea mobilă va funcționa cu monospecializare, fiind dedicată tratării cazurilor de coronavirus.

Medici și personal medical militar vor fi detașați pentru funcționarea acestui spital, menit să reducă din presiunea exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase.

Zilele următoare, geniști și topografi din MApN vor inspecta locul desemnat pentru amplasare, urmând ca în weekend să înceapă lucrările propriu-zise de ridicare a spitalului militar mobil pentru ca oamenii să poată beneficia de cel mai bun tratament, în cazul în care situația o va cere.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cate aparate de ventilatie mecanica vor avea? Cate containere? Am vazut 2 in poza. Cate locuri? Ajung pentru tratarea populatie din Constanta si cei 1500 ? Ce dotari?
0
0
muie ba,iohanus aduce leprosi din toata lumea ca noi sa murim iar jidanii sa ocupe dobrogea,aici tintesc ei sa se mute ,porcul de stroe deja le-a vandut apa diin aqviviferul prebalcanic,toti constantenii se adapa din apa dunarii,cacacioasa asa cum e ea
4
0
nu inteleg de ce nu-l faceti in sala Polivalenta
1
0
bah cand va aud e bine venit totul e bine venit DA este bine venit mah cretinilor cand totul se leaga.cand cand primeste iohanis ordin de lege martiala ,nu zic ca e rea. noi romani ca rasa care se pozeaza din wc pe facebook si ne preocupa fooooarte tare ce face vulpita si cu cine se imperecheaza,bah mertiam lege martiala.dar faci asta si sa aduci probabil infectactii si pui in MIJLOCUL oraselor ...nu zic sa nu vina oamenii dar ..fa la granita corturi si tinei acolo ,nu paraliza tot ca sa ..virusi,si aduci focare in centru oraselor.!Scuipatii pe cei din guverne dar fiti langa oamenii de rand!..
5
2
Este un lucru necesar in actuala situatie, dar pina acum nu va interesat pe nimeni de acest stadion?De aceasta baza veche? De aceasta echipa care anul asta sarbatoreste 100 ani de existenta? Sa vedem dupa toate distrugerile care le faceti la acest stadion, VENITI SA REPARATI TOTUL? SA REFACETI STADIONUL..BAZA? ASTEPTAM CU NERABDARE SA VEDEM CE VA FII DACA VA DATI INTERESUL SA AVETI GRIJA DE ACEASTA BAZA SPORTIVA, SA O ADUCETI LA UN ANUMIT STANDARD
6
4
Ce o lalaiti cu genisti ,topografi pe un teren drept de fotbal?Ridicati corturile si gata, echipate si la munca salvati oamenii.Daca aveti nevoie de voluntari spuneti eu pot veni si ajuta cu lopata,cazma,grebla !
7
4
bai puneti asa ceva in centrul orasului? ce logistica bunaa.. adica pericol, punel la ,sat in padure la ,murfatlar,,fratilor,la macin,in deltaa
9
5
Ce te deranjaza ca e la Portul?
4
10
Din pacate, Constanta este plina de diasporezi, vrem sau nu vrem. In vreo 10 zile, jumatate dintre ei vor fi bolnavi si spitalele depasite de situatie. Trebuia ca fiecare sa mearga in localitatea de domiciliu si nu in concediu pe litoral. Asa...D-zeu cu mila. Scapa cine poate!
19
2
Chiar era nevoie sa faca acest spital mobil in centrul orasului? De acolo se ajunge in 5 min pe str. Traian in Centrul Vechi. Era bine sa il faca undeva mai la marginea orasului, in tomis3 acolo la Henri Coanda
16
4
Slava dlui! Bravo prefectului, aici s a miscat bine Doar sa nu l cheme pe senatorul chitzac la deschidere
15
6

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212