REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Spitalul CF revendică terenul din spatele unităţii sanitare. Tranzacţie efectuată în mandatul lui Radu Mazăre

Spitalul CF revendică terenul din spatele unităţii sanitare. Tranzacţie efectuată în mandatul lui Radu Mazăre

Replica API 10 iulie 2019 | 00:00 377

Terenul de 6000 metri pătraţi aflat în spatele Spitalului CF Constanţa, situat pe bulevardul 1 Mai face obiectul unui dosar civil aflat pe rolul Tribunalului Contanţa, speţă în care unitatea medicală are calitatea de reclamant, iart Municipiul Constanta prin Primar, Consiliul Local, Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice şI Ministerul Transporturilor au calitatea de pârâţi. Conducerea spitalului a acţionat în instanţă instituţiile în vederea recupererii terenului care, cândva, s-a aflat în administrarea unităţii, cu titlu de folosinţă gratuită. Radu Mazăre, pe vreme când era primar, a decis ca terenul să-l predea unităţii sanitare cu titlu de folosinţă gratuită, însă, câţiva ani mai târziu, acesta a fost luat, tot la dispoziţia fostului edil.

În perioada în care primar al Constanţei Radu Mazăre, în baza unei hotărâri de Consiliu Local, s-a aprobat darea în folosinţă gratuită a terenului în suprafaţăd e aproximativ 10.000 mp. În anul 2009, a fost aprobată hotărârea de consiliu privind retragerea dreptului de folosinţă gratuită a Spitalului Universitar CF Constanţa pentru terenul în suprafata de 6092.27 mp, situat situat pe bulevardul 1 Mai nr. 5-7. Diferenţa, pe care este construită clădirea, rămânând la Spitalul Universar. Între timp, prin 2015, terenul a fost vândut unor persoane fizice, potrivit unor surse. În urma unor controale amănunţite ale instituţiilor statului, s-a dispus recuperarea terenului în cauză. Pe 1 iulie, conducerea unităţii a deschis acţiune în instanţă, solicitând revendicarea terenului. Potrivit unor surse, actualii proprietari ar intenţiona să construiască spaţii de locuit. Contactaţi pentru un punct de vedere, reprezentanţii primăriei nu au opferit un punct de vedere. „ Doar ce a fost depusă cererea în instanţă. Nu ne-a fost comunicată încă”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Ionela Bărboi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bineinteles,vorba Vioricai Dancila "decat sa spun prostii mai bine citesc".
0
0
Sunteti draguti sa specificati catre cine anume a fost vandut terenul? asa sa fie articolul complet
15
1
Hoti si comisioane
8
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212