REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Spitalul Regional va fi construit cu bani de la Ministerul Apărării și Guvernul Turciei

Spitalul Regional va fi construit cu bani de la Ministerul Apărării și Guvernul Turciei

Replica API 30 martie 2019 | 23:33 641

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat joi, 28 martie a.c., că în acest an va fi demarată construcţia a două spitale regionale, la Constanţa şi Craiova, cu bani prevăzuţi în bugetul Ministerului Apărării. De asemenea, o bună parte din finanțare ar urma să fie obținută în baza unei colaborări cu Guvernul Turciei, potrivit ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

„Mâine vom avea în Guvern un astfel de document pentru a aproba construirea celor două spitale regionale (n.r. Constanţa şi Craiova). Am să mă implic chiar personal în a sprijini cele două ministere - de Sănătate şi Apărare. Vor fi două spitale atât publice, cât şi cu caracter militar, fiind în două zone în care există baze militare NATO. Constanţa desigur are şi alte elemente, un număr ridicat de turişti pe timp de vară, problema migranţilor. Sunt elemente care justifică astfel de spitale. (...) Ştim deja cât durează construcţia, cât costă efectiv un astfel de spital. (...) Avem locaţii identificate, banii vor fi prevăzuţi în bugetul Ministerului Apărării - vor face parte din cei 2% pentru Apărare. La rectificare completăm sumele necesare dacă va fi nevoie", a spus Teodorovici, prezent la o conferinţă a medicilor de familie.

Pe de altă parte, se impune menționat că o bună parte din finanțarea necesară ridicării Spitalului Regional Constanța ar urma să fie obținută în baza unei colabotări cu Guvernul Turciei, după cum a anunțat, săptămâna trecută, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în timpul unei vizite în județul Constanța.

„Prin programul de guvernare, partidul de guvernare și-a asumat construcția a opt spitale. Trei spitale vor fi finanțate cu fonduri europene și contrar celor spuse în spațiul public, aceste spitale se vor face. Am spus că da, într-adevăr, vorbim de 20 de ani despre spitale regionale, dar primii pași concreți s-au făcut în octombrie 2017, când primul teren a fost trecut în administrarea Ministerului Sănătății, iar de acolo toate studiile de fezabilitate. Dar să revenim la Constanța. Am fost în Turcia, am discutat cu cei de acolo, cu privire la realizarea unui acord Guvern – Guvern, pentru construcția acestui Spital Regional Constanța. S-au făcut pași importanți de atunci, s-a promovat în Guvern un memorandum prin care se aprobă construcția Spitalului Regional Constanța în colaborare cu partea turcă. Partea turcă a trimis un acord de colaborare în care pe acest spital, luni, la Guvern a avut loc o discuție între ministrul Teodorovici, prim-ministrul Viorica Dăncilă și președintele CJC Marius Horia Țuțuianu, discuție în care s-au stipulat exact termenii în care acest spital va fi construit”, a afirmat ministrul Sănătății.

„Săptămâna aceesta se vor stabili prioritățile, obiectivele și termenii urmând ca până la sfârșitul lunii să avem exact pașii ce trebuie făcuți pentru a începe construcția acestui spital regional”, a precizat, la acea dată, și președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

De menționat că în cazul Spitalului Regional Constanța, autoritățile au deja terenul unde urmează să fie realizat, de câțiva ani, între timp fiind întocmite și documentația pentru realizarea proiectului.

F.B.

Citește și: Sorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca intra turcii in joc, precis este ceva necurat !
2
0
Ultimul lucru care ii intereseaza pe PSDei sunt romani.Daca lor nu le iese ceva nu se face.Ai uitat de ordinaru ala de S.Oprescu care a construit un stadion la fel ca in Italia dar la pret dublu.Italieni au platit 110 milioane euro Oprescu 22o milioane cu aproximare.Am pomenit de asta ca si el tot doctor e la baza si tot PSDist.Deci Votati PSD asa le dati mana libera hotilor cu diplome universitara.
1
0
Parteneriat public privat inseamna servicii scuumpe platite de romani! panaramele PSD-iste n-au luat bani europeni pe care-i luam pe gratis dar..din aia nu puteau fura..asa fac cu turcii, dau peches si fura psd-eii pe rupte! Romanii platesc la urma si spitalul dat si FURACIUNILE jagardelelor psd-iste.
3
0
Turcia face spital ca sa faca transfuzii cu sange islamizant,si dupa aia sa islamizeze pe toti nepotii lui Stefan, si dupa aia sa faca o mare moschee in fiecare mare oras din Ro dupa ce transforma Palatul Parlamentului in Moscheea Neamului,si sa mute toti imigrantii aici ca sa se schimbe demografia si sa nu mai tot ia bataie in istorie de la romanii viteji,ca s-au saturat turcii sa manance de pe ogoare parjolite si sa bea din fantani otravite.M-am prins eu...asta este dedesuPtul si raspunsul la intrebarea de ce ajuta Turcia?.Eu cred ca vor lua Dobrogea dupa ce fac spital.Tara de prosti si hoti
5
0
Imbecilii - au refuzat 50% din banii UE - care nu se puteau fura - in ideea ca ne va da UE 85%, undeva la pastele cailor. Turcii ne vor da gratuit????? banii pt spital ca ei nu au ce face cu ei. DIncolo de tampeniile astea, le mai trebuie MEDICI !!!!! fara ei e doar un alt bloc gen Gran Marina langa Vivo. Nimeni n-am vazut sa tina cont si de oameni, doar de banii care se pot fura
5
0
credeti ca turcii dau banii aia asa ca n-au ce face cu banii?totul e la schimb, interesant ar fi sa aflam ce da partea romana la schimb, ca nu pot eu sa cred ca romanii nu dau nimic, sunt multe avantaje si beneficii ca altfel de ce sa dea turcii bani asa de aiurea
7
1
In plm de cand se tot construieste am albit eu..a ruginit si plancardq
7
1
Bai Escu cum altfel sa te provoc sa scrii prostii in LIMDA Romana?Noi cum ne mai distram? Ai 3 cuvinte 4 greseli ACEIAS fara articulatia I Vezi cat esti de prost, substantivul capacitate este de gen feminin, corect era ACEEASI CAPACITATE momeala pentru prosti ca tine ,daca ai fi comentat acordul pronumelui demonstrativ cu substantivul ,jos palaria, dar asa esti mai prost ca toata ciuma rosie la un loc!
6
6
Daca spitalul este si privat inseamna ca pacientii platesc ---Adica ce-am realizat ?--Acum ptr un rmn gratis astepti 6-7 luni altfel dai 7 mil
8
2
Bai Unule se spune aceias CAPACITATE idiotule nu caacitate.Asta ca tot iti place tie sa corectezi dom profesor de limda romana.
5
3
Aici Iohanis n-are niciun amestec, el n-are nicio putere in ceasta tara..puterea e la decidentul Dragnea, 2% din PIB erau sau sunt pentru aparare, dotare, salarii, echipamente, etc. pentru armata. Daca va uitati pe strada vi se face mila de camioanele din 1980,ARO poate si mai batrane, cadre militare echipate vai de ei si ce sa va mai zic de coada de la spitalul militar din Constanta unde medicii s-au "smecherit" ca de, sunt DOTTORE!
11
2
Cu bani de la Ministerul Culturii si de la Guvernul Botswana. Care va vira banii in moneda lor nationala.
13
3
@ Ciocan....diferenta exista , intre Turcia si Ungaria . Paradoxal , avem relatii foarte bune , cu Turcia , militar si ecobomic . Ungaria , vede altfel ajutoru dat Transilvaniei , in fotbal , agricultura, firme etc . Ungaria ajuta de fapt , maghiari din Ardeal si ca....inca spera tacit la Transilvania . Sunt chestiuni , foarte subtile , cu ajutoru dat de Ungaria pentru Transilvania .
6
1
regula e simpla : cine da banii, face regulile. Daca erau banii UE, cerintele pt licitatii si echipamente erau facute astfel incat firme mari din EU sa castige si sa umfle pretul. De aici rezulta 0 sau mici frimituri pt Orlando and Co. Dar daca facem Guvern RO - Guvern TR, ultimii spagari genetic ca si noi, e clar cine ia caimacu'. Din orice pozitie, clar va fi furaciune MARE, sa speram ca macar vor incepe de data asta.
9
1
Turcia ne da bani de spital, Ungaria sponsorizeaza echipe de fotbal din campionatul nostru...ce mai urmeaza?
13
0
Cum este posibil sa absorbi numai 26% fonduri europene?
14
0
Peste cati zeci de ani si la ce costuri se va ajunge ? Acum inainte de alegeri sunteti pusi pe promisiuni . Dupa alegeri , raman doar promisiunile vostre .
10
2
Mincinosilor a dat 2% la aparate sa aiba si sufletele lui lacatus stoica si alti sa aiba csa steaua bani in liga3
7
2
adica pa corvete cat de submarinele lui fifor oricum pare o modificare buna,ca sa le scufunde rusii sunt la fel de bune si astea care le avem
8
1
Cum de la UE o luam doar in cur cu sute de mii de hectare de paduri rase,cu resurse instrainate,cu ocrotirea tortionarilor si a scarboseniilor tradatoare de tara,macar sa vina cei din afara UE,din Turcia sa ne sponsorizeze spitalele. Poate ne-or mai ajuta si cei din Zanzibar,din Zimbabwe,Patagonia,Bangladesh.
14
2
Daca a zis orlando ca se implica, stati linistiti. In baza lui, murim cu zile!
14
6
este facuta chiar de medicii din cta. Medici incompetenti, nesimtiti, corupti si spagari, care.si promoveaza rudele in fctii bugetare chiar daca sunt incompetente, dar au bani sa cumpere orice. Datorita lor, a salariilor lor astronomice si a banilor negrii pe care-i invart a crescut inflatia si toate preturile la tot, ei cheltuind in nestire pe orice. Ei se opun la construirea spitalului, le e frica de concurenta.
21
4
Si cateva crescatorii de porci sa faceti pentu migranti ca poate Coranul lor nu prevede si pleaca de bunavoie mai departe!
10
5
buna dimi dragi postaci opozanti ! Si acum atentie la mine 1 Stiti foaarte bine ca ptr UN spital cu fonduri europene pretul estimat este de 556 milioane euro Press one ,Flux 24 si multe alte surse este plin internetul de informatii si declaratii.Nu sifonam noi, sifoneaza Europa .2 Turcia cu banii astia au construit 3 spitale la aceiasi caacitate si dotare ,deci iarasi nu va iesit propaganda ! 3 .Si uite asa cine mai minte acum ? Terenul este alocat, parteneriatul este semnat bani sunt ,spor la treaba !
15
9
Mincinosilorrrrr,iar aruncati gogoasa asta
14
8
Au dreptate cei care au postat comentarii
8
8
Pai fondurile europene nu puteau fii sifonate. Cam despre asta este vorba. Acest ins cu superimunitate oferita de rusi care isi bate joc de aceasta tara si implicit de noi. Poate vei plati pt toate mizeriile facute Orlando si atunci sa te vedem cum o arzi tu cu tenisii tau vuiton cum ne explici tu ca apa calda inainte sa fie calda a fost rece.... mooe pesede
23
11
Fondurile europene va prisoseau
26
4
ati dat 2% la aparare. Sa va fie rusine.
15
12

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920