rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EVACUAŢI

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

Mai sunt aproximativ trei săptămâni până la debutul campionatului intern de fotbal, în care echipa Suporter Spirit Club (SSC) Farul evoluează în Liga a II-a. Dar e foarte posibil ca SSC Farul să nu poată juca pe stadionul Farul, „acasă”, dacă nu se iau măsuri urgente privind starea acestuia de degradare.

Lucrurile s-au mai liniștit în ceea ce privește finanțarea, după încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, fostă sportivă de performanță (fost candidat al PSD la Primăria Costinești și fosta iubită a lui Alexandru Mazăre), situația este încă incertă în privința folosirii stadionului Farul. În vreme ce unul dintre cei mai cunoscuți suporteri fariști, Sorin Mihăilescu, acuză că asociației nu i se permite să realizeze niște reparații, fapt ce va face ca gazonul să fie impracticabil în scurt timp, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța atrag atenția că NU EXISTĂ FUNDAMENT LEGAL pentru ca asociația să intervină, cu atât mai mult cu cât aceștia au și primit, la începutul lunii iulie a.c., o adresă să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului, având în vedere că le-a expirat contractul încheiat cu DJTS Constanța.

În 2016, Suporter Spirit Club Farul lua ființă, din dorința expresă de a duce mai departe spiritul farist, după ce echipa Farul a avut enorm de suferit în ultimii ani ai existenței. În doi ani, SSC Farul a reușit performanța promovării în Liga a II-a, dar evoluția în ligă era amenințată de lipsa finanțării. Mai ales că, așa cum reclamă suporterii, finanțarea promisă de autoritățile publice locale – care ar fi trebuit să se ridice la peste un milion de euro – a întârziat să apară. După scandalul iscat în interiorul clubului, după plecarea antrenorului principal, după discuțiile aprinse pe tema brandului Farul – cumpărat de Ciprian Marica, lucrurile par să intre pe un făgaș optimist, odată cu încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, în vederea asigurării finanțării.

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după o perioadă destul de lungă de incertitudine, în care continuarea finanțării din partea autorităților a fost amânată sine die, iată că putem să răsuflăm ușurați la auzul unor vești bune! SSC Farul a primit confirmarea că va lua startul în următorul sezon al Ligii a II-a, iar astăzi am stabilit și obiectivul: încă o promovare istorică.

Astăzi, Adunarea Generală a Membrilor cotizanţi ai Asociaţiei Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa a semnat, prin reprezentanţii săi desemnaţi, un acord de asociere cu dna. Emanuela GAVRILĂ, o fostă sportivă de performanţă, originară din Constanţa, al cărei principal obiectiv este susţinerea performanţei sportului românesc. Este un acord de COLABORARE, nu o preluare sau o cedare. (...) Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie şi că în acest mod am asigurat dăinuirea spiritului farist! Ne mai despart trei săptămâni de startul campionatului şi avem foarte multe de făcut!”, anunțau reprezentanții SSC Farul.

Asociațiile sportive, EVACUATE din incinta stadionului Farul

În prezent, însă, având în vedere și perioada scurtă care ne desparte de debutul campionatului, se ridică alte incertitudini: va putea SSC Farul să joace pe stadionul Farul? Vor putea să desfășoare măcar antrenamentele pe acest stadion? Dorința lor, ca și a constănțenilor, de altfel, este să evolueze „acasă”. „Interesul nostru a fost și va rămâne legat de casa noastră! Acolo vreau să jucăm meciurile tari! Să nu fim nevoiți să plecăm iar prin alte părți! Nu vreau să jucăm la Năvodari sau Medgidia! Eu personal vreau să jucăm pe Farul!”, subliniază cel mai cunoscut suporter farist, Sorin Mihăilescu.

Cert este că, la începutul lunii iulie a.c., mai precis pe 5 iulie a.c. – la două zile după ce Ciprian Marica a achiziționat brandul Farul – Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, instituție care administrează stadionul la această dată, a anunțat Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, Asociația Club Sportiv Performer Constanța și Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Farul Constanța, printre adresă, că trebuie să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului – conform adresei 3412/05.07.2018, făcută publică de ProSport.

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vă aduce la cunoștință că azi, 5.07.2018, până la ora 19,00 trebuie să eliberați spațiile ocupate la Complex Stadion Gheorghe Hagi. Menționăm că nu mai aveți contracte valabile cu DJST Constanța și datorită faptului că baza sportivă nu mai corespunde standardelor de funcționare în ceea ce privește pavilionul administrativ și centrala, precum și a multiplelor incidente, acestea nu vor mai fi prelungite și se aplică măsurile menționate mai sus”, se arată în adresa menționată.

Evacuarea nu a avut nici o legătură cu disputele care au vizat SSC Farul în ultima perioadă, a subliniat pentru „Replica de Constanța” Mariana Solomon, director al DJST Constanța. Mai mult, în prezent se așteaptă un răspuns de la Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la prelungirea contractului cu SSC Farul. „Am transmis o informare către minister, cu toate documentele transmise și de către SSC Farul, așteptăm evaluarea ministerului și se va lua o decizie”, a mai afirmat Mariana Solomon.

Acuzații că SSC Farul este împiedicat să facă reparații URGENTE la stadionul Farul

În prezent, însă, Sorin Mihăilescu atrage atenția asupra altor probleme care vor afecta jucarea meciurilor pe stadionul Farul: este nevoie de anumite reparații, clubul sportiv SSC Farul este dispus să le facă, dar este împiedicat.

„Ne întârzie intenționat reîntoarcerea la stadion. Astă iarnă SSC Farul a investit o sumă importantă pentru refacerea gazonului. Acum, prin fel și fel de tertipuri suntem împiedicați să reparăm pe banii noștri, cu o firmă autorizată, un panou electric. Fără acel panou și fără energie electrică nu putem pune în funcțiune pompele! Clubul a cumpărat pompe pentru a uda gazonul, dar fiind vorba de un puț, fără curent, nu putem uda gazonul! Gazon care se arde de la o zi la alta și care va deveni impracticabil în scurt timp. Fără apă, nu putem aduce jucători, pentru că nu îi poți aduce și să îi ții în camere fără apă!”, a acuzat Sorin Mihăilescu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Legislația, o piedică. Se așteaptă răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului

De partea cealaltă, reprezentanții DJST Constanța spun că trebuie urmate căile legale pentru ca SSC Farul, o asociație privată, să intervină în stadion, aflat în administrarea unei instituții de stat. Mai ales că, în acest moment, contractul încheiat între direcție și SSC Farul, pentru folosirea unor spații ale stadionului, este expirat.

Căi legale există, inclusiv prin realizarea unei sponsorizări, dar sunt de durată și cu siguranță nu vor fi finalizate și lucrările realizate până la startul campionatului.

Iar, după cum spun reprezentanții DJST Constanța, realitatea este că în starea actuală stadionul Farul nu îndeplinește cerințele necesare pentru meciurile din Liga a II-a. Deși a mai fost menținut deschis pentru antrenamentele de atletism sau fotbal, mai mult pentru că sportivii nu au unde să meargă în altă parte în municipiu, stadionul este într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de reparații.

Preluarea stadionului Farul de către Consiliul Local Constanța e tot pe drum...

Mai mult, încheierea unui nou contract între SSC Farul și DJST Constanța pentru folosirea stadionului Farul este incertă și ca urmare că în prezent demersurile pentru predarea stadionului către Primăria Constanța sunt avansate. Concret, în acest moment se așteaptă avizul Ministerului Justiției pentru emiterea hotărârii de Guvern în acest sens. Drept pentru care, tot Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să se pronunțe dacă este de acord să încheie un nou contract, în condițiile în care în câteva săptămâni s-ar putea ca stadionul să nu mai fie în „ograda” sa.

Reamintim că, încă de anul trecut, Consiliului Local Constanța și Consiliul Județean Constanța și-au anunțat dorința de a prelua stadionul, iar în luna iulie a.c. ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a dat asigurări că stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa și ulterior vor fi găsite fondurile necesare reabilitării lui.

Însă, până când vor decide guvernanții pe această temă – să mai menționăm că demersurile au fost începute încă de anul trecut? -, stadionul Farul se degradează de la o zi la alta, iar echipa SSC Farul pare că se luptă cu legislația pentru a putea să joace meciurile sub aplauzele constănțenilor!

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 18 iulie 20184051
Comentarii

01Pt Ted(23 iul 16:52)
Ce treaba mai are Hagi dupa ce a fost injurat si alungat ca ultimul om de marea galerie. Omul isi vede de treaba cu Academie si ii lasa pe patronii de la SSC sa faca rahatul praf
01ted(19 iul 16:55)
Cazinoul, stadionul, sala de sport s.a sunt pietre de moara agatate de picioarele PSD, Fagadau. Ce vor spune la alegeri? Pana un alta stadionul, in acte, se numeste Gheorghe Hagi. Care este pozitia regelui fata de starea inaintata de degradare a acestui complex sportiv ce-i poarta numele? Nu prea l-am vazut sa iasa cu o pozitie clara fata de autoritatile locale. Se plange ca nu are suporteri la stadion si-i tot lauda pe aia de la Craiova. Pai daca aveam si noi stadion nou la Constanta, azi avea 15000 de spectatori in tribune...
11Alex(19 iul 14:28)
interesul lui Fagadau este ca stadionul sa devina o paragina,iar acolitii lui sa poata construi in voie un cartier de blocuri pentru populatia care va mai fi in Constanta si zic asta pentru ca majoritatea tinerilor isi fac bagajul si isi fac viata in tarile din vestul Europei. cu alte cuvinte... Fagadau Decebal devine groparul Constantei.
012Pentru CD(18 iul 08:31)
1 De ce nu o intrebati pe Ema de ce sa retras de la licitatie sa raspunda public care a fost motivul 2 este adevarat ca Mihailescu a semnat un contracta pe 3 ani cu ssc de 50000 euro pentru echipament Asteptam raspunsuri
17Fost Farist(18 iul 08:16)
Desi clanul Mazare nu a facut nimic pentru fotbalul constantean cand aveau toata puterea culmea e ca acum se omoara sa ajute, trag o singura concluzie, fanii sunt prea prosti si cred ca asa e mai bine iar aia din conducere stiu prea bine ca un Giani va aparea tot timpul.
29hmm(18 iul 07:14)
Sunt ei dispusi sa faca, dragii de ei... Gratis asa, fara vreo pretentie. Mama lor...
618Muie mihailescu(17 iul 23:18)
Mihailescu un nenorocit. Ssc nu este echipa constantenilor. Fc farul este. Va tot plangeti ca nu va da primaria bani!! Dar voi in afara de marea fosta sportiva si femeia de afaceri panarama Ema , ati mai adus vreun sponsor langa voi? L-a adus muzaca si pe gherghisan marele impresar dator vandut peste tot sa va aduca jucatori ca sa-si ia comision .
mai mult...Replica
17 aug 00:00ReplicaDe la eoliene, la afacerile cu vin din strugurii cultivaţi la Peştera. ‘Domeniul Bogdan’ se mută la Medgidia

Bogdan Mihalcea (Silviu-Bogdan Mihalcea-Călinescu) pare un personaj desprins din basme, un om de afeceri care bifează...813

17 aug 00:00ReplicaCine păzeşte Parcul Evergreen din Mangalia289
17 aug 00:11ReplicaNumărul navigatorilor, în scădere din cauza promovabilităţii reduse la BAC!234
17 aug 00:00ReplicaDupă ce executorul judecătoresc i-a scos casa la vânzare, Cati Hristu a reuşit să oprească tranzacţia

Cati Hristu, fostul primar din Cogealac, se poate bucura, încă, de imobilul situat în aceeași localitate, pe strada...511

17 aug 00:00ReplicaSĂLTAT DE MASCAŢI, din faţa Gării: constănţean acuzat că a dat o spargere de 4,7 milioane de euro în Spania!398
17 aug 00:00ReplicaZeci de dosare deschise de Primăria Hârşova pentru transformarea unor amenzi în muncă în folosul comunităţii. Ce declară primarul Viorel Ionescu194
17 aug 00:00ReplicaSC Construct GNS Sam cere supraînălţarea blocului construit în Năvodari

Portiţa legislativă care permite oricui pofteşte să mai adauge un nivel-două, în limita a 20% din suprafaţa...355

17 aug 00:00ReplicaAccident la Valu lui Traian: un motociclist FĂRĂ PERMIS, ucis de un şofer BĂUT! Cine era tânărul322
17 aug 00:00Replica'Fără alcool la volan', campanie lansată de Poliţia Română!179
17 aug 23:35ReplicaComandantul operaţional senior al Forţelor Aeriene Regale, în vizită la Baza Mihail Kogălniceanu

Unul dintre cei mai seniori comandanți ai Forțelor Aeriene Regale (RAF) a vizitat detașamentul RAF Typhoon și Șeful...142

17 aug 00:14ReplicaCENTRALA NUCLEARĂ de la Cernavodă: Unitatea 2, deconectată dintr-o eroare!1737
17 aug 00:14ReplicaJandarmeria SE JUSTIFICĂ, exemplificând cu imagini de la intervenţii ale forţelor de ordine din alte ţări europene1033
Vremea
28°24.7° - 28° joi, 16 august 2018
cer seninUmiditate: 0%
Vânt: 5.1 m/s din ENE
Presiune: 1023.92 milibari

Loto
6/493510163237
5/405162025278
joker52630314213
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 aug 00:00SportPrimarul Pandele a irosit 11 milioane de euro în doi ani, iar FC Voluntari se bate an de an la retrogradare. Cu aceiaşi bani, Hagi joacă în cupele europene şi promovează valuri de tineri

De ce vor cu atâta disperare politicienii ca primăriile să poată avea cluburi sportive, în general, şi echipe de...142

17 aug 00:00SportFCSB - Hayduk Split 2-1. Calificare GENIALĂ! Bizonii nu îngenunchează niciodată: dubla lui Gnohere o duce pe FCSB în play-off-ul Europa League

FCSB s-a calificat cu emoții în play-off-ul Europa League. După 0-0 în tur, FCSB a câștigat cu 2-1 pe Arena...122

17 aug 00:00SportCFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League, după 5-0 în returul cu FC Alaşkert

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal, după ce a învins-o cu 5-0 (2-0) pe FC Alaşkert,...96

17 aug 00:00SportUniversitatea Craiova părăseşte cu fruntea sus Europa League, după 1-1 cu RB Leipzig

Universitatea Craiova a părăsit cu fruntea sus Europa League la fotbal, după ce a terminat la egalitate, 1-1 (0-1),...103

Local
17 aug 02:09LocalAccident rutier în Topraisar: mai multe persoane au fost rănite!

Un accident rutier s-a petrecut joi, 16 august a.c., în jurul orei 15.30, în localitatea Topraisar din judeţul...613

17 aug 02:10LocalAccident rutier în Brătianu: 2 victime!

Un accident rutier s-a produs joi, 16 august a.c., în jurul orei 14.30, pe strada Buricescu din cartierul constănţean...619

17 aug 02:10LocalPERICOL pe șoselele din Constanța: șoferi beți sau fără permis, la tot pasul!

Minivacanța de Sfânta Maria a fost prilej, atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști, să petreacă....1224

17 aug 02:18LocalAccident rutier pe DN3, spre Valu lui Traian: un minor a fost rănit!

Seria accidentelor rutiere la malul mării continuă! Joi, 16 august a.c., în jurul orei 11:00, un bărbat, în...553

17 aug 02:12LocalAtenţie, turişti! Litoralul românesc, RAIUL HOŢILOR în timpul sezonului estival!

Pentru ca distracția să se îmbine cu siguranța, la plajă, în plimbare sau la evenimente publice, Poliția Română...350

17 aug 02:12LocalNave militare străine la Ziua Marinei Române

O navă-școală italiană și trei nave-școală ucrainene au fost prezente, în perioada 13-16 august, la Constanța,...258

17 aug 02:12LocalNava-şcoală 'Mircea', pregătită de marş!

Nava-Şcoală „Mircea”, ambasadorul onorific al Forțelor Navale Române pe mările și oceanele lumii, se...241

17 aug 02:14Local'Vacanța altfel', la Parohia 'Sf. Gheorghe' din Palazu Mare!

Veste bună pentru copii! Proiectele recreativ – educative destinate copiilor continuă la Arhiepiscopia Tomisului cu...249

17 aug 02:19LocalAMENDAŢI DE ZIUA MARINEI. Iată care au fost abaterile!

Aproximativ 60 de politiști locali cu 20 de autospeciale au acționat de Ziua Marinei, 15 august a.c., pe toată raza...1493

17 aug 02:22LocalCopiii din centrele de plasament din Constanţa, în tabără la Suceava!

Departamentul Social-Misionar al Arhiepiscopiei Tomisului și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția...204

Politică
17 aug 02:05PoliticăGorghiu: Carmen Dan, mi-e limpede că vei răspunde la un moment dat pentru balamucul generat pe 10 august

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat joi că ministrul de Interne, Carmen Dan, va răspunde la un moment dat, alături...224

17 aug 02:22PoliticăParchetul General tranşează scandalul gazelor lacrimogene. Ce substanţe au folosit jandarmii

Parchetul General vine cu noi informaţii din ancheta ce vizează intervenţia jandarmilor la mitingul din Piaţa...239

17 aug 02:21PoliticăPMP vrea să le taie pensiile speciale şefilor Jandarmeriei

Vicepreşedintele PMP Cătălin Cristache a lansat un atac dur la adresa şefilor Jandarmeriei române, pe care îi...220

17 aug 02:09PoliticăS-a stins din viaţă un cunoscut politician. A fost parlamentar timp de 18 ani

Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România (CRLR) transmite regrete la moartea deputatului Miron Ignat, reprezentantul...794

17 aug 02:18PoliticăAEC: CJC are șansa de a intra în legalitate, aprobând reducerile de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți!

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) și Asociația Studenților din Constanța (ASC), optimiste în ceea ce...229

17 aug 02:14PoliticăSavu, scenariu exploziv: de ce nu atacă Iohannis ALDE

...581

17 aug 02:15PoliticăȘef de instituţie publică, după ce a spus că mamele care și-au dus copiii la protest merită un glonț în cap: 'Cer scuze publice'

Directorul Filarmonicii Oltenia din Craiova, Gabriel Zamfir, îmi cere scuze după ce a postat pe contul său de...674

17 aug 02:16PoliticăMărturii ale victimelor din Piaţa Victoriei: 'M-au BĂTUT cu BASTOANELE ca pe covoare'

Protestatarii din Piața Victoriei au depus plângeri la Parchetul Militar împotriva jandarmilor care au dat cu gaze...369

17 aug 02:17PoliticăRăzboiul din PNL ajunge în instanță: ce a cerut Viorel Cataramă judecătorilor

Viorel Cataramă a depus o cerere la Tribunalul București prin care solicită instanței anularea mai multor articole...269

17 aug 02:16PoliticăMesaj halucinant la adresa Ecaterinei Andronescu: 'HAI SICTIR COTOROANŢO'

Atac fără precedent la adresa Ecaterinei Andronescu. După ce a cerut demisia lui Liviu Dragnea din fruntea PSD și...1503

Monden
17 aug 00:00MondenSculptură semnată Rodin, scoasă la licitaţie!

O lucrare oferită de sculptorul Auguste Rodin pictorului Claude Monet a fost adjudecată miercuri la Cannes pentru...84

17 aug 00:00MondenTrupa americană Aerosmith va susține o rezidență muzicală la Las Vegas

Trupa americană Aerosmith a anunțat că, anul viitor, va susține o rezidență muzicală, sub titlul "Deuces Are...79

17 aug 00:00MondenMotivul halucinant pentru care Johnny Depp a divorţat

Johnny Depp și Amber Heard s-au despărțit după o ceartă legată de niște excremente găsite în patul matrimonial...88

17 aug 00:00MondenTatăl lui DJ Avicii a acceptat un premiu postum în numele fiului său

După decesul surprinzător din aprilie al lui DJ Avicii, tatăl său a acceptat, miercuri, postum, premiul pentru "cel...83

17 aug 00:00MondenDECIZIE RADICALĂ luată de YouTube: Reclama unui film de groază turnat în România a fost ȘTEARSĂ

Un clip publicitar pentru un film de groază a cărui acțiune se învârte în jurul sinuciderii unei călugărițe la...82

17 aug 00:10MondenA murit Aretha Franklin!

Cântăreața americană Aretha Franklin a murit la vârsta de 76 de ani, după o lungă suferință, potrivit...189

16 aug 00:00MondenNightwish revine în România

Trupa finlandeză Nightwish revine în România pentru un concert care va avea loc vineri la Romexpo, informează un...209

17 aug 02:11MondenDoliu: Una dintre cele mai îndrăgite actrițe a încetat din viață

Actriţa Morgana King, care a jucat în trilogia "Naşul/ The Godfather" şi care a fost nominalizată la premiile...263

17 aug 18:35MondenO legendă a teatrului și una a sportului vor deveni cetățeni de onoare ai Bucureștiului

Primăria Capitalei vrea să le acorde titlul de cetățean de onoare al municipiului București actriței Maia...346

17 aug 02:13MondenConnect-R și Misha au divorțat de mai bine de un an!

Connect-R și Misha au divorțat. Artistul a făcut anunțul pe contul de socializare. Sătul să mintă că are o...627

Mapamond
17 aug 00:00MapamondSchimbarea orei în Europa: consultările se încheie joi

Comisia Europeană a lansat la începutul lunii iulie o consultare publică privind schimbarea semestriale ale orei în...97

17 aug 00:00MapamondSUA ameninţă Turcia cu noi sancţiuni

Ministrul de finanţe american, Steven Mnuchin, a avertizat joi că Statele Unite au în vedere noi sancţiuni...93

17 aug 02:05MapamondGeorge Soros: Fundaţia Open Society îşi încheie activitatea

Fundaţia Open Society (Fundaţia pentru o Societate Deschisă, OSF) a lui George Soros, care finanţează numeroase...274

17 aug 02:07MapamondPod prăbuşit la Genova: zi de doliu naţional, sâmbătă, în Italia

În Italia va fi sâmbătă zi de doliu naţional, în cursul dimineţii fiind organizată o ceremonie funerară...162

17 aug 02:08MapamondOmagii din toată lumea la vestea încetării din viaţă a Arethei Franklin

Numeroase personalităţi din lumea întreagă au adus un omagiu legendei muzicii americane Aretha Franklin, decedată...155

16 aug 00:00MapamondCanada: Stare de urgenţă în Columbia Britanică

Provincia canadiană Columbia Britanică, confruntată cu numeroase incendii de mai multe săptămâni, a decretat...184

16 aug 00:00MapamondAmericanul care a vandalizat steaua lui Trump de pe Walk of Fame de la Hollywood crede că nu ar trebui să facă închisoare

Americanul care a vandalizat cu lovituri de târnăcop steaua lui Donald Trump de celebrul Walk of Fame de la Hollywood...193

16 aug 00:00MapamondBrazilia: Fostul preşedinte Lula, oficial candidat pentru un nou mandat

Partidul muncitorilor (PT) din Brazilia a anunţat că a depus oficial miercuri la Tribunalul superior electoral...185

16 aug 00:00MapamondGuvernul german a adoptat un text care legalizează un "al treilea sex"

Guvernul german a adoptat miercuri un text care legalizează un "al treilea sex" pe certificatele de naştere, care face...274

16 aug 00:00MapamondTurcia, sancţiuni anunţate la dresa SUA. Reacţia Americii

Casa Albă a caracterizat miercuri drept "regretabile" sancţiunile economice anunţate de Turcia în replică la cele...258

Sănătate
15 aug 18:38SănătateREVOLUȚIE în medicină: A fost testat medicamentul care VINDECĂ mai multe tipuri de CANCER! Urmează să apară pe piață

Un medicament aflat în fază de experiment a ajutat medicii, în sfârşit, să trateze jumătate din cazurile de...720

10 aug 03:12SănătatePoliclinica 1 a Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISĂ în minivacanța de Sfânta Maria

Conducerea Spitalulului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța informează pacienții că în...770

9 aug 02:03SănătateBani pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți a Spitalului Județean Constanța, câștigați la Swimathon București

Asociația „Dăruiește Aripi” a participat cu două echipe la Swimathon Bucuresti suma de 84.258 lei și ocupă...621

7 aug 01:38SănătateCum poate fi efectuat GRATUIT testul Babeș Papanicolau, în Constanța

Ministerul Sănătății continuă și anul acesta pogramul care presupune efectuarea de teste Babeș-Papanicolau (test...1599

7 aug 02:31SănătateStatistică îngrijorătoare, la Constanţa: cazurile de hepatită B şi C, în creştere!

Pentru a scădea incidenţa cazurilor de infecţie cu virusuri hepatitice B şi C reprezentanţii Fundaţiei Baylor...626

7 aug 00:05SănătateCardurile de sănătatea iar îi pun în încurcătură pe pacienți!

Platforma informatică a asigurărilor de sănătate are, din nou, probleme. Medicii de familie și cei specialiști au...670

6 aug 23:34SănătateMarea Britanie cere închiderea farmaciilor românești din online

Autoritățile din Marea Britanie vor să schimbe legislația, astfel încât farmaciile online din România care vând...964

1 aug 21:43SănătateUNICEF atrage atenția: trei din cinci nou-născuți nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață

Alăptarea la sân în prima oră după naștere este esențială pentru salvarea vieții nou-născuților. Aproximativ...854

30 iul 00:00SănătateAproape 100 de pacienți cu hepatită, tratați la Spitalul Județean Constanța anul acesta

Pe 28 iulie este marcată Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei. Hepatita virală este una dintre cele mai mari...664

29 iul 01:06SănătateMinisterul Sănătății, veste URIAȘĂ pentru toți bolnavii de hepatită

Ministerul Sănătății anunță, de Ziua Mondială de Lupta împotriva Hepatitei, că activitatea de depistare precoce...1170