rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 octombrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EVACUAŢI

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

Mai sunt aproximativ trei săptămâni până la debutul campionatului intern de fotbal, în care echipa Suporter Spirit Club (SSC) Farul evoluează în Liga a II-a. Dar e foarte posibil ca SSC Farul să nu poată juca pe stadionul Farul, „acasă”, dacă nu se iau măsuri urgente privind starea acestuia de degradare.

Lucrurile s-au mai liniștit în ceea ce privește finanțarea, după încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, fostă sportivă de performanță (fost candidat al PSD la Primăria Costinești și fosta iubită a lui Alexandru Mazăre), situația este încă incertă în privința folosirii stadionului Farul. În vreme ce unul dintre cei mai cunoscuți suporteri fariști, Sorin Mihăilescu, acuză că asociației nu i se permite să realizeze niște reparații, fapt ce va face ca gazonul să fie impracticabil în scurt timp, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța atrag atenția că NU EXISTĂ FUNDAMENT LEGAL pentru ca asociația să intervină, cu atât mai mult cu cât aceștia au și primit, la începutul lunii iulie a.c., o adresă să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului, având în vedere că le-a expirat contractul încheiat cu DJTS Constanța.

În 2016, Suporter Spirit Club Farul lua ființă, din dorința expresă de a duce mai departe spiritul farist, după ce echipa Farul a avut enorm de suferit în ultimii ani ai existenței. În doi ani, SSC Farul a reușit performanța promovării în Liga a II-a, dar evoluția în ligă era amenințată de lipsa finanțării. Mai ales că, așa cum reclamă suporterii, finanțarea promisă de autoritățile publice locale – care ar fi trebuit să se ridice la peste un milion de euro – a întârziat să apară. După scandalul iscat în interiorul clubului, după plecarea antrenorului principal, după discuțiile aprinse pe tema brandului Farul – cumpărat de Ciprian Marica, lucrurile par să intre pe un făgaș optimist, odată cu încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, în vederea asigurării finanțării.

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după o perioadă destul de lungă de incertitudine, în care continuarea finanțării din partea autorităților a fost amânată sine die, iată că putem să răsuflăm ușurați la auzul unor vești bune! SSC Farul a primit confirmarea că va lua startul în următorul sezon al Ligii a II-a, iar astăzi am stabilit și obiectivul: încă o promovare istorică.

Astăzi, Adunarea Generală a Membrilor cotizanţi ai Asociaţiei Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa a semnat, prin reprezentanţii săi desemnaţi, un acord de asociere cu dna. Emanuela GAVRILĂ, o fostă sportivă de performanţă, originară din Constanţa, al cărei principal obiectiv este susţinerea performanţei sportului românesc. Este un acord de COLABORARE, nu o preluare sau o cedare. (...) Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie şi că în acest mod am asigurat dăinuirea spiritului farist! Ne mai despart trei săptămâni de startul campionatului şi avem foarte multe de făcut!”, anunțau reprezentanții SSC Farul.

Asociațiile sportive, EVACUATE din incinta stadionului Farul

În prezent, însă, având în vedere și perioada scurtă care ne desparte de debutul campionatului, se ridică alte incertitudini: va putea SSC Farul să joace pe stadionul Farul? Vor putea să desfășoare măcar antrenamentele pe acest stadion? Dorința lor, ca și a constănțenilor, de altfel, este să evolueze „acasă”. „Interesul nostru a fost și va rămâne legat de casa noastră! Acolo vreau să jucăm meciurile tari! Să nu fim nevoiți să plecăm iar prin alte părți! Nu vreau să jucăm la Năvodari sau Medgidia! Eu personal vreau să jucăm pe Farul!”, subliniază cel mai cunoscut suporter farist, Sorin Mihăilescu.

Cert este că, la începutul lunii iulie a.c., mai precis pe 5 iulie a.c. – la două zile după ce Ciprian Marica a achiziționat brandul Farul – Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, instituție care administrează stadionul la această dată, a anunțat Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, Asociația Club Sportiv Performer Constanța și Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Farul Constanța, printre adresă, că trebuie să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului – conform adresei 3412/05.07.2018, făcută publică de ProSport.

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vă aduce la cunoștință că azi, 5.07.2018, până la ora 19,00 trebuie să eliberați spațiile ocupate la Complex Stadion Gheorghe Hagi. Menționăm că nu mai aveți contracte valabile cu DJST Constanța și datorită faptului că baza sportivă nu mai corespunde standardelor de funcționare în ceea ce privește pavilionul administrativ și centrala, precum și a multiplelor incidente, acestea nu vor mai fi prelungite și se aplică măsurile menționate mai sus”, se arată în adresa menționată.

Evacuarea nu a avut nici o legătură cu disputele care au vizat SSC Farul în ultima perioadă, a subliniat pentru „Replica de Constanța” Mariana Solomon, director al DJST Constanța. Mai mult, în prezent se așteaptă un răspuns de la Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la prelungirea contractului cu SSC Farul. „Am transmis o informare către minister, cu toate documentele transmise și de către SSC Farul, așteptăm evaluarea ministerului și se va lua o decizie”, a mai afirmat Mariana Solomon.

Acuzații că SSC Farul este împiedicat să facă reparații URGENTE la stadionul Farul

În prezent, însă, Sorin Mihăilescu atrage atenția asupra altor probleme care vor afecta jucarea meciurilor pe stadionul Farul: este nevoie de anumite reparații, clubul sportiv SSC Farul este dispus să le facă, dar este împiedicat.

„Ne întârzie intenționat reîntoarcerea la stadion. Astă iarnă SSC Farul a investit o sumă importantă pentru refacerea gazonului. Acum, prin fel și fel de tertipuri suntem împiedicați să reparăm pe banii noștri, cu o firmă autorizată, un panou electric. Fără acel panou și fără energie electrică nu putem pune în funcțiune pompele! Clubul a cumpărat pompe pentru a uda gazonul, dar fiind vorba de un puț, fără curent, nu putem uda gazonul! Gazon care se arde de la o zi la alta și care va deveni impracticabil în scurt timp. Fără apă, nu putem aduce jucători, pentru că nu îi poți aduce și să îi ții în camere fără apă!”, a acuzat Sorin Mihăilescu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Legislația, o piedică. Se așteaptă răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului

De partea cealaltă, reprezentanții DJST Constanța spun că trebuie urmate căile legale pentru ca SSC Farul, o asociație privată, să intervină în stadion, aflat în administrarea unei instituții de stat. Mai ales că, în acest moment, contractul încheiat între direcție și SSC Farul, pentru folosirea unor spații ale stadionului, este expirat.

Căi legale există, inclusiv prin realizarea unei sponsorizări, dar sunt de durată și cu siguranță nu vor fi finalizate și lucrările realizate până la startul campionatului.

Iar, după cum spun reprezentanții DJST Constanța, realitatea este că în starea actuală stadionul Farul nu îndeplinește cerințele necesare pentru meciurile din Liga a II-a. Deși a mai fost menținut deschis pentru antrenamentele de atletism sau fotbal, mai mult pentru că sportivii nu au unde să meargă în altă parte în municipiu, stadionul este într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de reparații.

Preluarea stadionului Farul de către Consiliul Local Constanța e tot pe drum...

Mai mult, încheierea unui nou contract între SSC Farul și DJST Constanța pentru folosirea stadionului Farul este incertă și ca urmare că în prezent demersurile pentru predarea stadionului către Primăria Constanța sunt avansate. Concret, în acest moment se așteaptă avizul Ministerului Justiției pentru emiterea hotărârii de Guvern în acest sens. Drept pentru care, tot Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să se pronunțe dacă este de acord să încheie un nou contract, în condițiile în care în câteva săptămâni s-ar putea ca stadionul să nu mai fie în „ograda” sa.

Reamintim că, încă de anul trecut, Consiliului Local Constanța și Consiliul Județean Constanța și-au anunțat dorința de a prelua stadionul, iar în luna iulie a.c. ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a dat asigurări că stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa și ulterior vor fi găsite fondurile necesare reabilitării lui.

Însă, până când vor decide guvernanții pe această temă – să mai menționăm că demersurile au fost începute încă de anul trecut? -, stadionul Farul se degradează de la o zi la alta, iar echipa SSC Farul pare că se luptă cu legislația pentru a putea să joace meciurile sub aplauzele constănțenilor!

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 18 iulie 20184177
Comentarii

01Pt Ted(23 iul 16:52)
Ce treaba mai are Hagi dupa ce a fost injurat si alungat ca ultimul om de marea galerie. Omul isi vede de treaba cu Academie si ii lasa pe patronii de la SSC sa faca rahatul praf
01ted(19 iul 16:55)
Cazinoul, stadionul, sala de sport s.a sunt pietre de moara agatate de picioarele PSD, Fagadau. Ce vor spune la alegeri? Pana un alta stadionul, in acte, se numeste Gheorghe Hagi. Care este pozitia regelui fata de starea inaintata de degradare a acestui complex sportiv ce-i poarta numele? Nu prea l-am vazut sa iasa cu o pozitie clara fata de autoritatile locale. Se plange ca nu are suporteri la stadion si-i tot lauda pe aia de la Craiova. Pai daca aveam si noi stadion nou la Constanta, azi avea 15000 de spectatori in tribune...
11Alex(19 iul 14:28)
interesul lui Fagadau este ca stadionul sa devina o paragina,iar acolitii lui sa poata construi in voie un cartier de blocuri pentru populatia care va mai fi in Constanta si zic asta pentru ca majoritatea tinerilor isi fac bagajul si isi fac viata in tarile din vestul Europei. cu alte cuvinte... Fagadau Decebal devine groparul Constantei.
012Pentru CD(18 iul 08:31)
1 De ce nu o intrebati pe Ema de ce sa retras de la licitatie sa raspunda public care a fost motivul 2 este adevarat ca Mihailescu a semnat un contracta pe 3 ani cu ssc de 50000 euro pentru echipament Asteptam raspunsuri
17Fost Farist(18 iul 08:16)
Desi clanul Mazare nu a facut nimic pentru fotbalul constantean cand aveau toata puterea culmea e ca acum se omoara sa ajute, trag o singura concluzie, fanii sunt prea prosti si cred ca asa e mai bine iar aia din conducere stiu prea bine ca un Giani va aparea tot timpul.
29hmm(18 iul 07:14)
Sunt ei dispusi sa faca, dragii de ei... Gratis asa, fara vreo pretentie. Mama lor...
618Muie mihailescu(17 iul 23:18)
Mihailescu un nenorocit. Ssc nu este echipa constantenilor. Fc farul este. Va tot plangeti ca nu va da primaria bani!! Dar voi in afara de marea fosta sportiva si femeia de afaceri panarama Ema , ati mai adus vreun sponsor langa voi? L-a adus muzaca si pe gherghisan marele impresar dator vandut peste tot sa va aduca jucatori ca sa-si ia comision .
mai mult...Replica
19 oct 00:00ReplicaPorturile Constanţei, dragate de firma unui afacerist italian arestat pentru corupţie

Dragajul de întreţinere din porturile maritime ale Constanţei va fi realizat în următorii doi ani de o firmă din...1360

19 oct 00:00ReplicaCa-n filme! Un horahai şi-a confecţionat CAGULĂ din mâneca unei bluze şi a intrat peste o femeie în casă!1097
19 oct 00:00ReplicaConstănţenii din zona Euromaterna încearcă să blocheze construirea clinicii de oncologie2705
19 oct 00:00ReplicaNumărul navigatorilor, în scădere din cauza automatizării! Semnal de alarmă sau criză de moment?

În perioada 14 – 20 octombrie a.c., în Singapore se desfășoară ediția 44 a Congrestului Federației...1265

19 oct 00:00ReplicaLa TEROAREA din cartierul HENRI COANDĂ se adăugă şi o 'SĂGEATĂ' care face colecţie de dosare penale!1131
19 oct 00:00ReplicaINCREDIBIL! Fostul primar de la Tuzla şi-a plătit vacanţele la Dubai şi în Paris din bugetul local1197
19 oct 09:17ReplicaSe reia concursul pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul instituției Avocatul Poporului

Concursul privind ocuparea a mai multor posturi din cadrul instituției Avocatului Poporului, la Birourile Teritoriale...366

19 oct 00:00ReplicaClădirea unde a funcţionat Secţia de Chirurgi Buco-maxilo-facială va fi preluată de CJC şi reabilitată!586
19 oct 00:00ReplicaCARTE DE VIZITĂ? Parcul de la Universitatea Ovidius, plin de gunoie!292
19 oct 00:00ReplicaBăncile proaspăt vopsite la Năvodari, SABOTATE de pensionari?!

Autorităţile din Năvodari au demarat acţiuni de igienizare şi reabilitare pe străzile “urbei”. În acest sens,...535

19 oct 00:13ReplicaCOLIZIUNE. Mercedes versus Dacie: 1-0 pentru Dacie!5294
19 oct 00:13ReplicaȘMECHER DE HÂRȘOVA, PERICOL pe STRADĂ: Live la volan în timp ce-și face jointuri! VIDEO!7064
Vremea
16.3°14° - 17.8° vineri, 19 octombrie 2018
ploaie ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 3.16 m/s din NNE
Presiune: 1028.48 milibari

Loto
6/49101113273234
5/4061417202331
joker101920384016
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 oct 00:00SportFără Simona. Zeul ban al campioanei Halep

Jurnalistul Cristian Geambașu oferă o radiografie la sânge a fenomenului Simona Halep. Suntem sau nu de acord......432

19 oct 00:00SportIanis Hagi, emisiune specială la BBC: "Dumnezeule, ce talent!"

Ianis Hagi (19 ani) a captat atenția întregii lumi a fotbalului. Britanicii de la BBC i-au dedicat o secțiune...356

19 oct 00:00SportSimona Halep, premiată la 5 categorii într-o anchetă specială a New York Times. Au votat cei mai importanți antrenori și marii specialiști ai planetei

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) domină cea mai mare parte a categoriilor unui sondaj inițiat de New York Times o dată...208

19 oct 00:00SportToate echipele calificate la EURO 2019. România se bate la turneul final U21 din Italia și San Marino cu forțe uriașe ale fotbalului

România U21 s-a calificat la EURO 2019 după ce a terminat Grupa 8 pe primul loc. Turneul final are loc în Italia și...204

Local
19 oct 00:39LocalSE ÎNCHIDE TRAFICUL RUTIER! CFR repară trecerea la nivel cu calea ferată din zona staţiei Eforie Nord

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA anunță că în perioada 20 octombrie - 5 noiembrie a.c., pe raza Regionalei...1020

19 oct 00:39LocalConstănțenii, așteptați să DONEZE SÂNGE, la Biserica „Sf. Vasile cel Mare”

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța împreună cu parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța...482

19 oct 00:27LocalMAHALAUA de la colţul străzii, desfiinţată de poliţiştii locali: zeci de tineri consumau alcool şi aduceau injurii! VIDEO

Având în vedere sesizarea telefonică adresată Direcției Generale Poliția Locală Constanța, prin dispeceratul...6389

19 oct 00:15LocalSCANDAL între ȚIGANI, la Medgidia! S-a lăsat cu înjunghieri

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Medgidia, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, au fost...2804

19 oct 00:34LocalDoi tineri au fost prinși cu DROGURI, în zona Sălii Sporturilor

Jandarmii Grupării Mobile Constanţa, miercuri, 17 octombrie a.c. ora 18.00, care se aflau în misiune de asigurare a...629

19 oct 00:33LocalUn șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice implicat în accident rutier, pe Aurel Vlaicu

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța, la data de 17 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...318

19 oct 00:32LocalTâlhar, condamnat la închisoare!

Polițiștii din cadrul Secției 1 Rurală Constanța, la data de 17 octombrie a.c., au depistat un tânăr, în...246

19 oct 00:31LocalBărbat accidentat pe trecerea pentru pietoni, la Agigea!

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, la data de 17 octombrie a.c, în jurul orei 20.30, a condus un autoturism pe DN...278

19 oct 00:42LocalConsiliul Național al Elevilor acuză autoritățile județene din Constanța de INCOMPETENȚĂ, din cauza programului „LAPTELE ȘI CORNUL”

Consiliul Național al Elevilor, structura reprezentativă a celor peste 2,55 de milioane de elevi din România, atrage...445

19 oct 00:14LocalUn șofer aproape de COMĂ ALCOOLICĂ a pus la pământ gardul unui imobil, în Valu lui Traian!

Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 22.00, a condus o autobasculantă pe...2507

Politică
19 oct 20:01PoliticăSurse: Călin Popescu Tăriceanu amenință cu ruperea coaliției

Tensiunile din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE cresc de la o zi la alta, iar Călin Popescu Tăriceanu le-a...244

19 oct 00:09PoliticăLucrări de anvergură pe străzile din Cernavodă

În această săptămână, în cartierul Columbia din Cernavodă, respectiv pe Aleea Mălinului și Aleea Florilor se...1128

19 oct 00:42PoliticăALDE Constanţa, despre legea offshore: 'Să susţinem această lege’

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, 17 octombrie a.c., la finalul ședinței coaliției...293

19 oct 00:41PoliticăMinisterul Muncii atrage atenția curților de apel din toată țara: aplică GREȘIT LEGEA SALARIZĂRII!

Ministerul Muncii și Justiției Sociale atrage atenția, din nou, curților de apel din țară, că interpretează și...760

19 oct 00:40PoliticăContinuă reorganizarea ALDE în județul Constanța: Simțim deja că suntem competitivi politic

Reprezentanții ALDE Constanța organizează joi, 18 octombrie, o conferință de presă. Cu acest prilej, organizația...943

19 oct 00:29PoliticăPescarii constănțeni, în atenția membrilor ALDE: “Reiese necesitatea modificării legii pescuitului”

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai organizează un eveniment, un seminar despre pescuitul din Marea Neagră, în data...563

19 oct 00:32PoliticăKlaus Iohannis, despre numirea Adinei Florea la DNA: Este nevoie la conducere de o persoană independentă

Klaus Iohannis a vorbit, la Bruxelles, despre propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia DNA....731

19 oct 00:30PoliticăDecizia CSM, după OUG pe justiție - Aproape 50 de procurori, obligați să plece de la DNA, DIICOT și PG

Secţia pentru procurori a CSM a decis, ca urmare a aplicării prevederilor OUG privind justiţia, încetarea delegării...433

19 oct 00:30PoliticăLiderii ALDE spun ce s-a obținut din negocierile cu Liviu Dragnea pentru legea offshore: 'Concesionarii au acceptat transferul de tehnologie'

Fostul ministru al Energiei, Toma Petcu (ALDE), a declarat miercuri, la finalul ședinței coaliției de guvernare pe...395

19 oct 00:29PoliticăDragnea: ZERO şanse ca Executivul să rămână în actuala componenţă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că va stabili împreună cu premierul Viorica Dăncilă data...638

Monden
19 oct 00:00MondenCât iau vedetele pentru concerte? Cei mai scumpi: Loredana, Delia şi Smiley - LISTA COMPLETĂ

Artiștii de la noi se pregătesc de un sezon de toamnă-iarnă plin de evenimente. Libertatea a intrat în posesia...150

19 oct 00:00MondenBianca Drăgușanu și-a golit cardurile la Paris. Pe ce a dat 20.000 de euro

Bianca Drăgușanu nu se uită la bani când vrea să-și satisfacă toate mofturile. În vacanța sa în Franța,...177

19 oct 00:00MondenCe vedete participă la cel de-al doilea sezon Asia Express

Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău se află printre vedetele care...124

19 oct 00:00MondenȚinuta care i-a scos în evidență burtica de gravidă lui Meghan Markle

Meghan Markle, soția Prințului Harry, s-a afișat într-o rochie de culoare bleumarin în timpul vizitei pe care o...162

19 oct 00:00MondenBruce Willis și-a vândut vila din Idaho. Prețul luat, cu 10 milioane de dolari mai mic decât ceruse pe ea

Actorul american Bruce Willis și-a vândut reședința din Idaho. Acesta a obținut o sumă foarte mică față de...133

19 oct 00:00MondenFiul chitaristului Tony Rombola de la Godsmack a murit la 34 de ani. Concertul pe care urma să îl susţină la Bucureşti a fost amânat

Fiul chitaristului Tony Rombola de la Godsmack a murit. Joe Fay, avea numai 34 de ani. În urma tragediei, trupa...110

19 oct 00:00MondenMark Zuckerberg, somat să părăsească poziţia de preşedinte de la Facebook

Patru mari fonduri publice din Statele Unite ale Americii, care deţin acţiuni la Facebook Inc, au propus ca Mark...111

19 oct 00:00MondenRihanna, dată în judecată pentru PLAGIAT într-o colecţie pentru Puma

Rihanna şi Puma au fost date în judecată pentru plagierea unui logo folosit de cântăreaţă pentru o colecţie de...101

19 oct 00:00MondenAUTOMATA, primul festival din Bucureşti dedicat muzicii electronice

Prima ediţie Automata, un festival dedicat muzicii electronice şi artelor digitale, este programată între 8 şi 10...92

19 oct 00:00MondenFilmul românesc "Soldaţii. Poveste din Ferentari", PREMIU pentru cel mai bun film la Queer Porto

Lungmetrajul "Soldaţii. Poveste din Ferentari", de Ivana Mladenovic, a câştigat premiul pentru cel mai bun film la...120

Mapamond
19 oct 00:00MapamondBulgaria şi România, printre principalele ţări sursă din UE pentru traficul de fiinţe umane

România şi Bulgaria se numără printre principalele ţări sursă din Uniunea Europeană pentru traficul de fiinţe...97

19 oct 00:00MapamondBulgarul suspectat de violul şi uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a fost extrădat din Germania

Severin Krasimirov, suspectat de violul şi uciderea jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, a fost extrădat miercuri...111

19 oct 00:00MapamondPeste 60 de lideri sunt aşteptaţi la Paris pentru a marca o sută de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial

Peste 60 de şefi de stat şi de guvern, inclusiv Donald Trump şi Vladimir Putin, vor asista pe 11 noiembrie la Paris...104

19 oct 00:00MapamondParlamentul Republicii Moldova a votat în prima lectură modificarea Constituţiei

Parlamentul Republicii Moldova a votat, cu majoritate simplă, în prima lectură, modificarea Constituţiei pentru...106

19 oct 00:00MapamondMatteo Salvini ia în calcul să devină candidat la preşedinţia Comisiei Europene

Liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de interne în guvernul de la Roma, a declarat...101

19 oct 00:00MapamondPresa rusă, în stare de şoc după masacrul de la liceul din Crimeea

Presa rusă este joi în stare de şoc după masacrul comis la un liceu tehnic din Kerci, Crimeea, unde un elev a ucis...144

19 oct 00:00MapamondRecep Tayyip Erdogan la Chişinău: Republica Moldova şi Turcia au semnat cinci noi acorduri bilaterale

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de...116

19 oct 00:00MapamondWashington Post publică "ultima contribuţie" a jurnalistului saudit dispărut Jamal Khashoggi

Washington Post a publicat miercuri ceea ce cotidianul american a prezentat drept ultima contribuţie a lui Jamal...115

19 oct 00:00MapamondVictimele sclaviei moderne din Regatul Unit dorm pe străzi fiindcă le e ruşine să ceară ajutor

Bărbaţii care au supravieţuit sclaviei moderne din Regatul Unit dorm pe străzi, iar multora dintre ei le e prea...122

19 oct 00:00MapamondStatele Unite nu acceptă comercianţii canadieni de canabis

Comercianţii de canabis, care pot funcţiona legal în Canada începând de miercuri, nu vor fi acceptaţi în Statele...109

Sănătate
19 oct 00:35SănătateUn cabinet medical mobil va ajunge în zonele rurale din Constanţa! Iată ce servicii oferă copiilor!

În următoarele 9 luni, „Zana Merciluta”, primul cabinet stomatologic mobil din România, va ajunge la aproape 600...219

16 oct 00:08SănătateSe va extinde clădirea spitalului Municipal Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia are o vechime de aproape 60 de ani și se află într-o continuă dezvoltare, iar în...799

4 oct 00:23SănătateŞase decese din cauza virusului West Nile, în ultima săptămână

Nouăsprezece noi cazuri de meningită şi meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înţepătura de...650

5 oct 19:09SănătateSecția de terapie intensivă nou-născuți de la Spitalul Judeţean, în proces de renovare şi modernizare!

Proiectul renovării și modernizării Secției de terapie intensivă nou-născuți a Spitalului Clinic de Urgență...999

28 sep 23:56SănătatePrimul studiu de amploare pentru personalizarea depistării cancerului mamar va începe pe 1 decembrie

Un studiu de amploare va începe pe 1 decembrie pe un eşantion de 85.000 de femei din Europa şi Israel cu scopul de a...754

26 sep 12:00SănătateBolnavii de cancer nu mai pot face radioterapie GRATUITĂ în Constanţa!

Singurul centru de radioterapie din Constanța unde pot fi tratați bolnavii de cancer din toată Dobrogea nu mai oferă...1391

26 sep 12:05SănătateClinica de Neuropsihiatire de la Palazu va intra în renovare

Imagini dezolante în incinta Clinica de Neuropsihiatrie de la Palazu: saloane în paragină, cu mobilier care are zeci...1029

26 sep 00:36SănătateToți angajații de la Spitalul Județean Constanța vor fi testați, până la sfârșitul anului, pentru hepatită și HIV

La Secţia Pneumologie TBC din Agigea, secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, s-a încheiat activitatea...1185

22 sep 01:02SănătateSemnal de ALARMĂ al medicilor: 'Ucigaşul silenţios' afectează zeci de mii de români

O substanţă din alimentaţie este numit și „ucigașul silențios”, pentru că produce pagube întregului...3570

18 sep 16:33SănătateUn reputat chirurg pediatru din Turcia vine la Constanţa. Şansă în plus pentru copiii nascuţi cu malformaţii grave

În data de 29 septembrie a.c., prof. dr. Ahmet Alptekin, unul dintre cei mai cunoscuţi chirurgi pediatri din Turcia,...1077