rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 19 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

EVACUAŢI

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

Mai sunt aproximativ trei săptămâni până la debutul campionatului intern de fotbal, în care echipa Suporter Spirit Club (SSC) Farul evoluează în Liga a II-a. Dar e foarte posibil ca SSC Farul să nu poată juca pe stadionul Farul, „acasă”, dacă nu se iau măsuri urgente privind starea acestuia de degradare.

Lucrurile s-au mai liniștit în ceea ce privește finanțarea, după încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, fostă sportivă de performanță (fost candidat al PSD la Primăria Costinești și fosta iubită a lui Alexandru Mazăre), situația este încă incertă în privința folosirii stadionului Farul. În vreme ce unul dintre cei mai cunoscuți suporteri fariști, Sorin Mihăilescu, acuză că asociației nu i se permite să realizeze niște reparații, fapt ce va face ca gazonul să fie impracticabil în scurt timp, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța atrag atenția că NU EXISTĂ FUNDAMENT LEGAL pentru ca asociația să intervină, cu atât mai mult cu cât aceștia au și primit, la începutul lunii iulie a.c., o adresă să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului, având în vedere că le-a expirat contractul încheiat cu DJTS Constanța.

În 2016, Suporter Spirit Club Farul lua ființă, din dorința expresă de a duce mai departe spiritul farist, după ce echipa Farul a avut enorm de suferit în ultimii ani ai existenței. În doi ani, SSC Farul a reușit performanța promovării în Liga a II-a, dar evoluția în ligă era amenințată de lipsa finanțării. Mai ales că, așa cum reclamă suporterii, finanțarea promisă de autoritățile publice locale – care ar fi trebuit să se ridice la peste un milion de euro – a întârziat să apară. După scandalul iscat în interiorul clubului, după plecarea antrenorului principal, după discuțiile aprinse pe tema brandului Farul – cumpărat de Ciprian Marica, lucrurile par să intre pe un făgaș optimist, odată cu încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, în vederea asigurării finanțării.

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după o perioadă destul de lungă de incertitudine, în care continuarea finanțării din partea autorităților a fost amânată sine die, iată că putem să răsuflăm ușurați la auzul unor vești bune! SSC Farul a primit confirmarea că va lua startul în următorul sezon al Ligii a II-a, iar astăzi am stabilit și obiectivul: încă o promovare istorică.

Astăzi, Adunarea Generală a Membrilor cotizanţi ai Asociaţiei Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa a semnat, prin reprezentanţii săi desemnaţi, un acord de asociere cu dna. Emanuela GAVRILĂ, o fostă sportivă de performanţă, originară din Constanţa, al cărei principal obiectiv este susţinerea performanţei sportului românesc. Este un acord de COLABORARE, nu o preluare sau o cedare. (...) Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie şi că în acest mod am asigurat dăinuirea spiritului farist! Ne mai despart trei săptămâni de startul campionatului şi avem foarte multe de făcut!”, anunțau reprezentanții SSC Farul.

Asociațiile sportive, EVACUATE din incinta stadionului Farul

În prezent, însă, având în vedere și perioada scurtă care ne desparte de debutul campionatului, se ridică alte incertitudini: va putea SSC Farul să joace pe stadionul Farul? Vor putea să desfășoare măcar antrenamentele pe acest stadion? Dorința lor, ca și a constănțenilor, de altfel, este să evolueze „acasă”. „Interesul nostru a fost și va rămâne legat de casa noastră! Acolo vreau să jucăm meciurile tari! Să nu fim nevoiți să plecăm iar prin alte părți! Nu vreau să jucăm la Năvodari sau Medgidia! Eu personal vreau să jucăm pe Farul!”, subliniază cel mai cunoscut suporter farist, Sorin Mihăilescu.

Cert este că, la începutul lunii iulie a.c., mai precis pe 5 iulie a.c. – la două zile după ce Ciprian Marica a achiziționat brandul Farul – Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, instituție care administrează stadionul la această dată, a anunțat Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, Asociația Club Sportiv Performer Constanța și Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Farul Constanța, printre adresă, că trebuie să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului – conform adresei 3412/05.07.2018, făcută publică de ProSport.

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vă aduce la cunoștință că azi, 5.07.2018, până la ora 19,00 trebuie să eliberați spațiile ocupate la Complex Stadion Gheorghe Hagi. Menționăm că nu mai aveți contracte valabile cu DJST Constanța și datorită faptului că baza sportivă nu mai corespunde standardelor de funcționare în ceea ce privește pavilionul administrativ și centrala, precum și a multiplelor incidente, acestea nu vor mai fi prelungite și se aplică măsurile menționate mai sus”, se arată în adresa menționată.

Evacuarea nu a avut nici o legătură cu disputele care au vizat SSC Farul în ultima perioadă, a subliniat pentru „Replica de Constanța” Mariana Solomon, director al DJST Constanța. Mai mult, în prezent se așteaptă un răspuns de la Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la prelungirea contractului cu SSC Farul. „Am transmis o informare către minister, cu toate documentele transmise și de către SSC Farul, așteptăm evaluarea ministerului și se va lua o decizie”, a mai afirmat Mariana Solomon.

Acuzații că SSC Farul este împiedicat să facă reparații URGENTE la stadionul Farul

În prezent, însă, Sorin Mihăilescu atrage atenția asupra altor probleme care vor afecta jucarea meciurilor pe stadionul Farul: este nevoie de anumite reparații, clubul sportiv SSC Farul este dispus să le facă, dar este împiedicat.

„Ne întârzie intenționat reîntoarcerea la stadion. Astă iarnă SSC Farul a investit o sumă importantă pentru refacerea gazonului. Acum, prin fel și fel de tertipuri suntem împiedicați să reparăm pe banii noștri, cu o firmă autorizată, un panou electric. Fără acel panou și fără energie electrică nu putem pune în funcțiune pompele! Clubul a cumpărat pompe pentru a uda gazonul, dar fiind vorba de un puț, fără curent, nu putem uda gazonul! Gazon care se arde de la o zi la alta și care va deveni impracticabil în scurt timp. Fără apă, nu putem aduce jucători, pentru că nu îi poți aduce și să îi ții în camere fără apă!”, a acuzat Sorin Mihăilescu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Legislația, o piedică. Se așteaptă răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului

De partea cealaltă, reprezentanții DJST Constanța spun că trebuie urmate căile legale pentru ca SSC Farul, o asociație privată, să intervină în stadion, aflat în administrarea unei instituții de stat. Mai ales că, în acest moment, contractul încheiat între direcție și SSC Farul, pentru folosirea unor spații ale stadionului, este expirat.

Căi legale există, inclusiv prin realizarea unei sponsorizări, dar sunt de durată și cu siguranță nu vor fi finalizate și lucrările realizate până la startul campionatului.

Iar, după cum spun reprezentanții DJST Constanța, realitatea este că în starea actuală stadionul Farul nu îndeplinește cerințele necesare pentru meciurile din Liga a II-a. Deși a mai fost menținut deschis pentru antrenamentele de atletism sau fotbal, mai mult pentru că sportivii nu au unde să meargă în altă parte în municipiu, stadionul este într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de reparații.

Preluarea stadionului Farul de către Consiliul Local Constanța e tot pe drum...

Mai mult, încheierea unui nou contract între SSC Farul și DJST Constanța pentru folosirea stadionului Farul este incertă și ca urmare că în prezent demersurile pentru predarea stadionului către Primăria Constanța sunt avansate. Concret, în acest moment se așteaptă avizul Ministerului Justiției pentru emiterea hotărârii de Guvern în acest sens. Drept pentru care, tot Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să se pronunțe dacă este de acord să încheie un nou contract, în condițiile în care în câteva săptămâni s-ar putea ca stadionul să nu mai fie în „ograda” sa.

Reamintim că, încă de anul trecut, Consiliului Local Constanța și Consiliul Județean Constanța și-au anunțat dorința de a prelua stadionul, iar în luna iulie a.c. ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a dat asigurări că stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa și ulterior vor fi găsite fondurile necesare reabilitării lui.

Însă, până când vor decide guvernanții pe această temă – să mai menționăm că demersurile au fost începute încă de anul trecut? -, stadionul Farul se degradează de la o zi la alta, iar echipa SSC Farul pare că se luptă cu legislația pentru a putea să joace meciurile sub aplauzele constănțenilor!

Florentina BOZÎNTAN

miercuri, 18 iulie 20184228
Comentarii

01Pt Ted(23 iul 16:52)
Ce treaba mai are Hagi dupa ce a fost injurat si alungat ca ultimul om de marea galerie. Omul isi vede de treaba cu Academie si ii lasa pe patronii de la SSC sa faca rahatul praf
01ted(19 iul 16:55)
Cazinoul, stadionul, sala de sport s.a sunt pietre de moara agatate de picioarele PSD, Fagadau. Ce vor spune la alegeri? Pana un alta stadionul, in acte, se numeste Gheorghe Hagi. Care este pozitia regelui fata de starea inaintata de degradare a acestui complex sportiv ce-i poarta numele? Nu prea l-am vazut sa iasa cu o pozitie clara fata de autoritatile locale. Se plange ca nu are suporteri la stadion si-i tot lauda pe aia de la Craiova. Pai daca aveam si noi stadion nou la Constanta, azi avea 15000 de spectatori in tribune...
11Alex(19 iul 14:28)
interesul lui Fagadau este ca stadionul sa devina o paragina,iar acolitii lui sa poata construi in voie un cartier de blocuri pentru populatia care va mai fi in Constanta si zic asta pentru ca majoritatea tinerilor isi fac bagajul si isi fac viata in tarile din vestul Europei. cu alte cuvinte... Fagadau Decebal devine groparul Constantei.
012Pentru CD(18 iul 08:31)
1 De ce nu o intrebati pe Ema de ce sa retras de la licitatie sa raspunda public care a fost motivul 2 este adevarat ca Mihailescu a semnat un contracta pe 3 ani cu ssc de 50000 euro pentru echipament Asteptam raspunsuri
17Fost Farist(18 iul 08:16)
Desi clanul Mazare nu a facut nimic pentru fotbalul constantean cand aveau toata puterea culmea e ca acum se omoara sa ajute, trag o singura concluzie, fanii sunt prea prosti si cred ca asa e mai bine iar aia din conducere stiu prea bine ca un Giani va aparea tot timpul.
29hmm(18 iul 07:14)
Sunt ei dispusi sa faca, dragii de ei... Gratis asa, fara vreo pretentie. Mama lor...
618Muie mihailescu(17 iul 23:18)
Mihailescu un nenorocit. Ssc nu este echipa constantenilor. Fc farul este. Va tot plangeti ca nu va da primaria bani!! Dar voi in afara de marea fosta sportiva si femeia de afaceri panarama Ema , ati mai adus vreun sponsor langa voi? L-a adus muzaca si pe gherghisan marele impresar dator vandut peste tot sa va aduca jucatori ca sa-si ia comision .
mai mult...Replica
19 dec 17:20ReplicaConsilierul județean Mocianu a DEMISIONAT!

După ce Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, a depus pe 6 decembrie, o solicitare către...1285

19 dec 13:12ReplicaParlamentul a votat noua Lege a pensiilor514
19 dec 13:08ReplicaBradul de Crăciun din Piața Ovidiu, PUS la PĂMÂNT!882
19 dec 11:52ReplicaSPIRITE ÎNCINSE pe taxe, impozite și investiții! Consilierii locali PNL NU au votat mai multe proiecte

În cadrul ședinței de Consiliu Local, de miercuri, 19 decembrie, consilierii PNL nu au votat proiectul 9 de pe...1317

19 dec 10:08ReplicaUn TÂNĂR din CARTIERUL HENRI COANDĂ, proaspăt ieșit din ÎNCHISOARE, a spart o locuință!1488
19 dec 10:53ReplicaA accidentat o femeie pe trecere și a FUGIT de la fața locului! Iată ce a spus după ce a fost prins!1771
19 dec 00:00ReplicaANCHETĂ! Pacienți internați în saloane fără aviz sanitar, într-o ANEXĂ din curtea SPITALULUI EFOSAN

Pacienți cazați la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord... în saloane care nu...1118

19 dec 00:00ReplicaBOMBĂ! Dacă Iohannis vine la ședințele de Guvern, Dăncilă i-ar invita și pe Dragnea și Tăriceanu să participe796
19 dec 00:00ReplicaPROSTITUATĂ AGRESATĂ, MUȘCATĂ de mâini și TÂLHĂRITĂ de un individ care locuia în PALAS1868
19 dec 00:00ReplicaPermisul de conducere se va obține mai GREU de către persoanele cu probleme de auz. Care este situația la Constanța

Odată cu demersul Ministerului Sănătății, prin care a trimis un ordin tuturor Direcțiilor de Sănătate Publică...597

19 dec 00:00ReplicaPUZ pentru construcția unui incubator de afaceri în zona Palazu Mare. Cine sunt investitorii!1181
19 dec 09:46ReplicaUniversitatea Ovidius va aplica pentru proiectul “Universitate Europeană”475
Vremea
-4°-4° - -2.2° miercuri, 19 decembrie 2018
ninsoare ușoarăUmiditate: 100%
Vânt: 10.9 m/s din
Presiune: 1036.36 milibari

Loto
6/49162733344447
5/404192830332
joker9222331437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
19 dec 00:00SportSterling s-a făcut de râs la executarea penalty-urilor, dar Manchester City s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Manchester City s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei Ligii Angliei. ”Cetățenii” au trecut după...301

19 dec 00:00SportBologna - Milan 0-0. Rossonerii au ratat şansa de a se desprinde de Lazio

AC Milan a ratat şansa de a-şi consolida poziţia a patra în clasamentul din Serie A, după al doilea egal consecutiv...156

19 dec 23:57SportEuroliga. Fenerbahce - CSKA Moscova: 79-75

Deşi a fost condusă în mare parte a meciului, finalista Euroligii din sezonul trecut s-a impus pe final şi îşi...165

19 dec 00:04SportDusseldorf - Dortmund 2-1. Echipa lui Favre a suferit prima înfrângere în acest sezon de Bundesliga

Borussia Dortmund a suferit primul eşec după 16 etape, în deplasare cu Fortuna Dusseldorf, care a deschis scorul...224

Local
19 dec 00:10LocalVIDEO Accident rutier pe Nicolae Iorga. O mașină a fost proiectată într-un stâlp!

Un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme s-a produs pe strada Nicolae Iorga, colț cu Lahovary,...3327

19 dec 02:30LocalContainer sosit în portul Constanța, verificat de polițiști. Iată ce au descoperit

Poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de...790

19 dec 02:30LocalVremea rea dă startul accidentelor rutiere! Iată cum le puteți evita

Nu mai este o noutate faptul că, pe timpul condițiilor meteo nefavorabile, se înregistrează mai multe accidente...398

19 dec 02:29LocalPolițiștii au discutat cu elevii despre deținerea și folosirea articolelor pirotehnice

Apropierea sărbătorilor de iarnă îi determină pe mulți tineri să-și exprime bucuria prin intermediul folosirii...263

19 dec 02:27LocalProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou

RAJA S.A. aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor că, în perioada sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou,...267

19 dec 02:26LocalAccident rutier cu persoană ÎNCARCERATĂ, la Tulcea!

Salvatorii Secției de pompieri Măcin, marți, 18 decembrie, în jurul orei 10.50, au fost solicitați să intervină...772

19 dec 02:26LocalTânăr prins beat la volan! S-a ales cu dosar penal

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, la data de 18 decembrie a.c., în jurul orei 01.00, au depistat un bărbat,...450

19 dec 02:25LocalCercetat pentru că a furat dintr-o societate comercială

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție, la data de 17 decembrie a.c., au identificat un bărbat, în vârstă de 41...304

19 dec 02:25LocalMinoră accidentată pe trecerea pentru pietoni!

Un bărbat, în vârstă de 65 de ani, din Constanța, marți, 18 decembrie, în jurul orei 7.20, a condus un autoturism...448

19 dec 02:22LocalAproape 2000 articole pirotehnice ridicate în vederea confiscării de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase, la 17.12.2018, împreună cu cei ai...273

Politică
19 dec 00:00PoliticăHuțucă: Domnule Făgădău, în realitate, visele dumneavoastră nu au nimic în comun cu acest oraș și cu constănțenii

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, îl atacă în termeni duri pe primarul Decebal Făgădău, la...278

19 dec 00:00PoliticăCine este preşedintele interimar al ALDE Constanţa? Vine din Piteşti. “De la anul mă mut cu acte în regulă la Constanţa”

Senatorul ALDE Ion Popa asigură din 29 august 2018 interimatul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor...481

19 dec 00:04PoliticăGAFĂ a lui Klaus Iohannis: a folosit, la fel ca Viorica Dăncilă, cuvântul pentru care premierul a fost AMENDAT

Klaus Iohannis nu ratează nicio declarație publică în care să nu râdă de Viorica Dăncilă! Însă, luni seara,...479

19 dec 02:34PoliticăPrețul la gaze, creștere nejustificată! O spune ministrul de Finanțe!

Executivul are în vedere plafonarea preţului la gazele naturale din producţia internă la 68 lei/MWh, pe o perioadă...360

19 dec 02:31PoliticăTeodorovici s-a dezlănțuit împotriva băncilor!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a explicat marți, la Guvern, că Executivul va introduce de la 1 ianuarie...476

19 dec 02:32PoliticăKlaus Iohannis răspunde la întrebarea dacă ar pune un nou Guvern de la PSD: 'Dacă ar fi avut, ar fi venit și până acum'

Președintele Klaus Iohannis lansează un nou atac la adresa PSD și a premierilor pe care partidul condus de Liviu...288

19 dec 02:32PoliticăPSD a schimbat legea pensiilor. Cum și-a securizat Dragnea voturile UDMR

Deputatul UDMR Csep Eva Andreea a dezvăluit, marți, în plenul Camerei Deputaților, că formațiunile din arcul de...505

19 dec 02:23PoliticăProiect de reabilitare a reţelelor termice, la Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă intenționează să reabiliteze rețelele termice, iar în acest sens a fost depus la...270

19 dec 02:30PoliticăUSR şi PNL au sesizat CCR privind legea de aprobare a OUG referitoare la înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor

PNL şi USR au sesizat marţi Curtea Constituţională în privinţa proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă...267

19 dec 02:28PoliticăIohannis: Voi merge la şedinţele de Guvern; am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă...283

Monden
19 dec 00:00MondenPanică și emoții la ”Chefi la cuțite”. Ce se întâmplă între concurenți și jurați

Cea de-a doua confruntare pe echipe a sezonului șase ”Chefi la cuțite”, ce are loc în această seară, de la...296

19 dec 03:16MondenCe cadou inedit a primit DJ Wanda de Crăciun de la iubitul ei

DJ Wanda a fost vizitată de Moș Crăciun mai devreme în acest an. Vedeta a primit cel mai inedit cadou din partea...239

19 dec 00:00MondenCheeky Girls, din nou în gura presei. Suma uimitoare pe care au plătit-o britanicii să le asculte cântând în club

Gabriela și Monica Irimia, româncele devenite celebre în întreaga lume, cu formația Cheeky Girls, sunt din nou pe...272

19 dec 03:15MondenDiana Munteanu, criticată dur de Iulia Albu. „Cea mai proastă ținută din acest an”

Prezentatoarea de televiziune Diana Munteanu a ajuns în vizorul fashion-editorului Iulia Albu, care a criticat-o dur...1118

19 dec 03:16MondenCasa lui Quentin Tarantino a fost spartă de hoți, iar regizorul a dat nas în nas cu spărgătorii

Quentin Tarantino a dat nas în nas cu doi bărbați care i-au spart casa din Los Angeles. După ce s-au întâlnit cu...194

19 dec 19:38MondenGemenele lui Julio Iglesias, frumoase de pică. Incredibil cum arată Victoria și Cristina

Cântărețul spaniol Julio Iglesias este tată de gemene adolescente. Victoria și Cristina sunt superbe, moștenind...481

19 dec 03:18MondenWoody Allen, relație cu un model de 16 ani. Regizorul avea 41 de ani atunci când a început aventura cu aceasta

O femeie din California spune că timp de opt ani a avut o relație cu regizorul Woody Allen. Totul a început pe când...228

19 dec 03:17MondenFilmul "A doua şansă", cu Jennifer Lopez, pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul "A doua şansă/ Second Act", regizat de Peter Segal, cu Jennifer Lopez în rolul principal, s-a situat pe...203

19 dec 03:18MondenAcademia de la Hollywood a anunţat semifinaliştii pentru 9 categorii la premiile Oscar din 2019

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice de la Hollywood a anunţat luni filmele semifinaliste la 9 categorii...180

19 dec 00:00MondenProducţiile Marvel au dominat topul celor mai profitabile filme lansate în acest an

Filmele cu supereroi care fac parte din universul benzilor desenate create de grupul Marvel ocupă cinci poziţii în...173

Mapamond
19 dec 00:00MapamondPutin: Retragerea Statelor Unite din Tratatul INF ar putea distruge întregul sistem de control al armelor

Retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF) ar putea afecta întregul sistem de...174

19 dec 00:00MapamondSUA: Fundaţia Trump va fi dizolvată, în urma unui acord cu procurorul general al statului New York

Fundaţia preşedintelui american Donald Trump a acceptat marţi să se dizolve, în urma unui acord cu procurorul...156

19 dec 00:00MapamondONU condamnă încălcările ''sistematice, generalizate şi flagrante'' ale drepturilor omului în Coreea de Nord

Adunarea Generală a ONU a condamnat luni într-o rezoluţie "încălcările sistematice, generalizate şi flagrante ale...153

19 dec 00:00MapamondTurcia: Aproape 2.000 de condamnări la închisoare pe viaţă dictate de justiţie în legătură cu puciul eşuat

Justiţia turcă a condamnat la închisoare pe viaţă aproape 2.000 de persoane în cadrul proceselor desfăşurate în...176

19 dec 00:00Mapamond"Vestele galbene": Guvernul francez propune o primă de 300 de euro pentru poliţiştii şi jandarmii mobilizaţi

Guvernul francez a propus acordarea unei prime excepţionale de 300 de euro pentru membrii forţelor de ordine...171

19 dec 00:00MapamondRusia: Implicarea minorilor în manifestaţii se va pedepsi cu închisoarea

Organizarea unei demonstraţii neautorizate la care participă minori va fi acum pedepsită în Rusia cu amendă şi...159

19 dec 00:00MapamondBrexit: Guvernul britanic accelerează pregătirile pentru eventualitatea ieşirii din UE fără un acord

Premierul britanic Theresa May s-a întâlnit marţi cu membrii cabinetului său pentru a analiza posibilitatea ca...158

19 dec 00:00MapamondZoran Zaev şi Alexis Tsipras, nominalizaţi la Premiul Nobel pentru Pace 2019

Premierii macedonean şi grec, Zoran Zaev şi Alexis Tsipras, au fost nominalizaţi marţi pentru Premiul Nobel pentru...163

19 dec 00:00MapamondGermania: Percheziţie la o moschee din Berlin; imamul, suspectat de finaţarea terorismului în Siria

Poliţia şi forţele speciale germane au întreprins marţi dimineaţă un raid la o moschee din Berlin al cărei...165

19 dec 00:00MapamondGuvernul Noii Zeelande a anunţat organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop recreativ

Guvernul Noii Zeelande a anunţat marţi organizarea unui referendum asupra legalizării consumului de canabis în scop...167

Sănătate
13 dec 03:45SănătateTratament salvator pentru pacienții cu accident vascular cerebral, la Spitalul Județean Constanța

Medicii din cadrul Secției de Neurologie au participat zilele trecute la o simulare națională, desfășurată sub...1575

12 dec 03:27SănătateVor fi livrate ambulanţe în toată ţara. Vin şi la Constanţa

Primele 300 de ambulanţe, achiziţionate prin Programul POIM 2014 - 2020, vor fi livrate începând de marţi, anunţă...612

12 dec 01:20SănătateAJUTAŢI-L PE VLĂDUŢ! Apel umanitar: Un băieţel de 6 ani, diagnosticat cu neuroblastom POATE FI SALVAT

Un băieţel de 6 ani poate fi salvat cu ajutorul dumneavoastră. Vlăduţ Cîrciu, copilul colegului nostru Sorin, a...492

7 dec 00:16SănătateCardurile naţionale de sănătate expirate, valabile încă doi ani de la data expirării

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate anunță furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu...948

1 dec 10:57SănătateDupă cazul de la Giuleşti, este aşteptat un control şi la Maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait...1648

30 noi 00:36SănătatePoliclinicile 1 și 2 ale Spitalului Județean Constanța, ÎNCHISE în minivacanța de Ziua Marii Uniri

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța aduce la cunoștința...762

29 noi 00:31SănătateSpitalul din Medgidia caută medic nefrolog

Ne confruntăm cu un deficit de medici nefrologi la nivelul întregii ţări. Potrivit dr. Liliana Tuță, președintele...1138

27 noi 00:48SănătateChemoembolizări în Spitalul Județean Constanța

Patru ședințe de chemoembolizare au fost efectuate, cu succes, la sfârșitul săptămânii trecute. Doi dintre...1487

24 noi 04:34SănătateSăptămână Europeană a Testării. Constănțenii, chemați să se testeze pentru hepatită și HIV!

Fundaţia Baylor Marea Neagră se alătură organizaţiilor neguvernamentale, instituţiilor şi liderilor de opinie din...970

21 noi 01:19SănătatePacienții constănțeni care suferă de HIV, fără tratament! Nu există contract de achiziție pentru medicamente

Pacienţii români care suferă de HIV au rămas fără tratament, probleme majore cu lipsa medicaţiei fiind...950