REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

SSC Farul, echipa la care s-a asociat Ema Gavrilă, vrea să facă reparaţii urgente la un stadion care nu îi aparţine!

Replica API 18 iulie 2018 | 23:38 546

EVACUAŢI

EVACUAŢI

Mai sunt aproximativ trei săptămâni până la debutul campionatului intern de fotbal, în care echipa Suporter Spirit Club (SSC) Farul evoluează în Liga a II-a. Dar e foarte posibil ca SSC Farul să nu poată juca pe stadionul Farul, „acasă”, dacă nu se iau măsuri urgente privind starea acestuia de degradare.

Lucrurile s-au mai liniștit în ceea ce privește finanțarea, după încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, fostă sportivă de performanță (fost candidat al PSD la Primăria Costinești și fosta iubită a lui Alexandru Mazăre), situația este încă incertă în privința folosirii stadionului Farul. În vreme ce unul dintre cei mai cunoscuți suporteri fariști, Sorin Mihăilescu, acuză că asociației nu i se permite să realizeze niște reparații, fapt ce va face ca gazonul să fie impracticabil în scurt timp, reprezentanții Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța atrag atenția că NU EXISTĂ FUNDAMENT LEGAL pentru ca asociația să intervină, cu atât mai mult cu cât aceștia au și primit, la începutul lunii iulie a.c., o adresă să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului, având în vedere că le-a expirat contractul încheiat cu DJTS Constanța.

În 2016, Suporter Spirit Club Farul lua ființă, din dorința expresă de a duce mai departe spiritul farist, după ce echipa Farul a avut enorm de suferit în ultimii ani ai existenței. În doi ani, SSC Farul a reușit performanța promovării în Liga a II-a, dar evoluția în ligă era amenințată de lipsa finanțării. Mai ales că, așa cum reclamă suporterii, finanțarea promisă de autoritățile publice locale – care ar fi trebuit să se ridice la peste un milion de euro – a întârziat să apară. După scandalul iscat în interiorul clubului, după plecarea antrenorului principal, după discuțiile aprinse pe tema brandului Farul – cumpărat de Ciprian Marica, lucrurile par să intre pe un făgaș optimist, odată cu încheierea unei colaborări cu Ema Gavrilă, în vederea asigurării finanțării.

„Stimați suporteri, dragi constănțeni, după o perioadă destul de lungă de incertitudine, în care continuarea finanțării din partea autorităților a fost amânată sine die, iată că putem să răsuflăm ușurați la auzul unor vești bune! SSC Farul a primit confirmarea că va lua startul în următorul sezon al Ligii a II-a, iar astăzi am stabilit și obiectivul: încă o promovare istorică.

Astăzi, Adunarea Generală a Membrilor cotizanţi ai Asociaţiei Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanţa a semnat, prin reprezentanţii săi desemnaţi, un acord de asociere cu dna. Emanuela GAVRILĂ, o fostă sportivă de performanţă, originară din Constanţa, al cărei principal obiectiv este susţinerea performanţei sportului românesc. Este un acord de COLABORARE, nu o preluare sau o cedare. (...) Credem cu tărie că am luat cea mai bună decizie şi că în acest mod am asigurat dăinuirea spiritului farist! Ne mai despart trei săptămâni de startul campionatului şi avem foarte multe de făcut!”, anunțau reprezentanții SSC Farul.

Asociațiile sportive, EVACUATE din incinta stadionului Farul

În prezent, însă, având în vedere și perioada scurtă care ne desparte de debutul campionatului, se ridică alte incertitudini: va putea SSC Farul să joace pe stadionul Farul? Vor putea să desfășoare măcar antrenamentele pe acest stadion? Dorința lor, ca și a constănțenilor, de altfel, este să evolueze „acasă”. „Interesul nostru a fost și va rămâne legat de casa noastră! Acolo vreau să jucăm meciurile tari! Să nu fim nevoiți să plecăm iar prin alte părți! Nu vreau să jucăm la Năvodari sau Medgidia! Eu personal vreau să jucăm pe Farul!”, subliniază cel mai cunoscut suporter farist, Sorin Mihăilescu.

Cert este că, la începutul lunii iulie a.c., mai precis pe 5 iulie a.c. – la două zile după ce Ciprian Marica a achiziționat brandul Farul – Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, instituție care administrează stadionul la această dată, a anunțat Asociația Suporter Spirit Club Sportiv Farul Constanța, Asociația Club Sportiv Performer Constanța și Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Farul Constanța, printre adresă, că trebuie să evacueze spațiile ocupate în incinta stadionului – conform adresei 3412/05.07.2018, făcută publică de ProSport.

„Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vă aduce la cunoștință că azi, 5.07.2018, până la ora 19,00 trebuie să eliberați spațiile ocupate la Complex Stadion Gheorghe Hagi. Menționăm că nu mai aveți contracte valabile cu DJST Constanța și datorită faptului că baza sportivă nu mai corespunde standardelor de funcționare în ceea ce privește pavilionul administrativ și centrala, precum și a multiplelor incidente, acestea nu vor mai fi prelungite și se aplică măsurile menționate mai sus”, se arată în adresa menționată.

Evacuarea nu a avut nici o legătură cu disputele care au vizat SSC Farul în ultima perioadă, a subliniat pentru „Replica de Constanța” Mariana Solomon, director al DJST Constanța. Mai mult, în prezent se așteaptă un răspuns de la Ministerul Tineretului și Sportului cu privire la prelungirea contractului cu SSC Farul. „Am transmis o informare către minister, cu toate documentele transmise și de către SSC Farul, așteptăm evaluarea ministerului și se va lua o decizie”, a mai afirmat Mariana Solomon.

Acuzații că SSC Farul este împiedicat să facă reparații URGENTE la stadionul Farul

În prezent, însă, Sorin Mihăilescu atrage atenția asupra altor probleme care vor afecta jucarea meciurilor pe stadionul Farul: este nevoie de anumite reparații, clubul sportiv SSC Farul este dispus să le facă, dar este împiedicat.

„Ne întârzie intenționat reîntoarcerea la stadion. Astă iarnă SSC Farul a investit o sumă importantă pentru refacerea gazonului. Acum, prin fel și fel de tertipuri suntem împiedicați să reparăm pe banii noștri, cu o firmă autorizată, un panou electric. Fără acel panou și fără energie electrică nu putem pune în funcțiune pompele! Clubul a cumpărat pompe pentru a uda gazonul, dar fiind vorba de un puț, fără curent, nu putem uda gazonul! Gazon care se arde de la o zi la alta și care va deveni impracticabil în scurt timp. Fără apă, nu putem aduce jucători, pentru că nu îi poți aduce și să îi ții în camere fără apă!”, a acuzat Sorin Mihăilescu, într-o postare pe pagina personală de Facebook.

Legislația, o piedică. Se așteaptă răspunsul Ministerului Tineretului și Sportului

De partea cealaltă, reprezentanții DJST Constanța spun că trebuie urmate căile legale pentru ca SSC Farul, o asociație privată, să intervină în stadion, aflat în administrarea unei instituții de stat. Mai ales că, în acest moment, contractul încheiat între direcție și SSC Farul, pentru folosirea unor spații ale stadionului, este expirat.

Căi legale există, inclusiv prin realizarea unei sponsorizări, dar sunt de durată și cu siguranță nu vor fi finalizate și lucrările realizate până la startul campionatului.

Iar, după cum spun reprezentanții DJST Constanța, realitatea este că în starea actuală stadionul Farul nu îndeplinește cerințele necesare pentru meciurile din Liga a II-a. Deși a mai fost menținut deschis pentru antrenamentele de atletism sau fotbal, mai mult pentru că sportivii nu au unde să meargă în altă parte în municipiu, stadionul este într-o stare avansată de degradare și are nevoie urgentă de reparații.

Preluarea stadionului Farul de către Consiliul Local Constanța e tot pe drum...

Mai mult, încheierea unui nou contract între SSC Farul și DJST Constanța pentru folosirea stadionului Farul este incertă și ca urmare că în prezent demersurile pentru predarea stadionului către Primăria Constanța sunt avansate. Concret, în acest moment se așteaptă avizul Ministerului Justiției pentru emiterea hotărârii de Guvern în acest sens. Drept pentru care, tot Ministerul Tineretului și Sportului va trebui să se pronunțe dacă este de acord să încheie un nou contract, în condițiile în care în câteva săptămâni s-ar putea ca stadionul să nu mai fie în „ograda” sa.

Reamintim că, încă de anul trecut, Consiliului Local Constanța și Consiliul Județean Constanța și-au anunțat dorința de a prelua stadionul, iar în luna iulie a.c. ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a dat asigurări că stadionul Farul va trece în administrarea Consiliului Local Constanţa și ulterior vor fi găsite fondurile necesare reabilitării lui.

Însă, până când vor decide guvernanții pe această temă – să mai menționăm că demersurile au fost începute încă de anul trecut? -, stadionul Farul se degradează de la o zi la alta, iar echipa SSC Farul pare că se luptă cu legislația pentru a putea să joace meciurile sub aplauzele constănțenilor!

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce treaba mai are Hagi dupa ce a fost injurat si alungat ca ultimul om de marea galerie. Omul isi vede de treaba cu Academie si ii lasa pe patronii de la SSC sa faca rahatul praf
1
0
Cazinoul, stadionul, sala de sport s.a sunt pietre de moara agatate de picioarele PSD, Fagadau. Ce vor spune la alegeri? Pana un alta stadionul, in acte, se numeste Gheorghe Hagi. Care este pozitia regelui fata de starea inaintata de degradare a acestui complex sportiv ce-i poarta numele? Nu prea l-am vazut sa iasa cu o pozitie clara fata de autoritatile locale. Se plange ca nu are suporteri la stadion si-i tot lauda pe aia de la Craiova. Pai daca aveam si noi stadion nou la Constanta, azi avea 15000 de spectatori in tribune...
1
0
interesul lui Fagadau este ca stadionul sa devina o paragina,iar acolitii lui sa poata construi in voie un cartier de blocuri pentru populatia care va mai fi in Constanta si zic asta pentru ca majoritatea tinerilor isi fac bagajul si isi fac viata in tarile din vestul Europei. cu alte cuvinte... Fagadau Decebal devine groparul Constantei.
1
1
1 De ce nu o intrebati pe Ema de ce sa retras de la licitatie sa raspunda public care a fost motivul 2 este adevarat ca Mihailescu a semnat un contracta pe 3 ani cu ssc de 50000 euro pentru echipament Asteptam raspunsuri
12
0
Desi clanul Mazare nu a facut nimic pentru fotbalul constantean cand aveau toata puterea culmea e ca acum se omoara sa ajute, trag o singura concluzie, fanii sunt prea prosti si cred ca asa e mai bine iar aia din conducere stiu prea bine ca un Giani va aparea tot timpul.
7
1
Sunt ei dispusi sa faca, dragii de ei... Gratis asa, fara vreo pretentie. Mama lor...
9
2
Mihailescu un nenorocit. Ssc nu este echipa constantenilor. Fc farul este. Va tot plangeti ca nu va da primaria bani!! Dar voi in afara de marea fosta sportiva si femeia de afaceri panarama Ema , ati mai adus vreun sponsor langa voi? L-a adus muzaca si pe gherghisan marele impresar dator vandut peste tot sa va aduca jucatori ca sa-si ia comision .
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218