REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Stadionul din Hârșova, modernizat de firma unor italieni descurcăreți

Stadionul din Hârșova, modernizat de firma unor italieni descurcăreți

Replica API 29 octombrie 2018 | 00:00 425

Cu banii statului

Cu banii statului

O mică firmă din București, cu numai 5 angajați și care în 2016 se ocupa de cultivarea cerealelor a câștigat contractul pentru modernizarea stadionului din Hârșova, în urma unei achiziții prin procedură simplificată, fără licitație. Societatea deținută de doi italieni a fost singura participantă, confirmând astfel succesul nebun pe care îl are în ultimii doi ani la banii publici. Firma despre care o parte a presei susține că are legături cu mafia italiană a a încasat în câteva luni mai multe milioane de euro de la primării din România.

Primăria Hârșova a atribuit pe 18 octombrie 2018 un contract pentru modernizarea stadionului din oraș, în valoare de 1.385.992,69 lei, fără TVA. Potrivit documentației de atribuire, ”obiectivul propus pentru reabilitare este compus, în principal din baza sportivă publică (terenul de sport propriu-zis, tribune pentru spectatori, tribune pentru oficialități și bănci pentru rezerve) și în secundar, corpul pentru vestiare (reabilitare vestiar)”. Câștigătoare a fost declarată singura firmă înscriusă în cursă, Modus CF SRL din București.

Modus CF SRL este deținută de cetățenii italieni Carmelo Ferrara și Giovanni Caccamo și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 4.701.771 lei și un profit ne de 25.632 lei, cu doar cinci angajați, dar și datorii de 3.409.145. Afacerile declarate sunt nefiresc de mici, dacă ținem cont de contractile extrem de bănoase bifate de italieni. Astfel, numai în intervalul ianuarie- iulie 2016, Modus CF a primit patru contracte importante: aproape 300.000 de lei în ianuarie 2016 de la Primăria Târgoviște pentru reabilitarea termică a unui bloc, peste 8,2 milioane de lei în iunie 2016 de la Primăria Sectorului 6 pentru modernizarea unui parc, alți 1,7 milioane lei tot în luna iunie de la aceeași primărie din Târgoviște pentru reabilitarea unei piețe și peste 500.000 de lei de la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile, în iulie 2016, pentru reabilitarea unui drum de acces. Anterior, în decembrie 2016, Modus CF primea nu mai puțin de șapte contracte pentru reabilitarea termică a unor blocuri, tot de la Primăria Târgoviște, în valoare totală de circa 715.000 lei. Foarte interesant este faptul că în 2016, an în care a plouat cu lucrări de construcții peste Modus CF, domeniul de activitate al firmei era cultivarea cerealelor. Una peste alta, Modus CF a încasat în foarte scurt timp peste 2,7 milioane de euro de la stat.

Cartelul italienilor

Despre Modus CF s-a scris în mai multe publicații din țară ca fiind parte a unui grup de afaceriști italienii a căror firme (nu mai puțin de 30, după cum recunoștea chiar unul dintre ei, Francesco Pagano) acționează împreună pentru a câștiga cât mai multe contracte cu statul, în toată țara. De la centura Babadagului, la reabilitarea Splaiului Bahlui din Iași și de la patinoarul din Botoșani la spitalul din Voluntari sau Fondul Român de Contragarantare, italienii s-au dovedit a fi foarte descurcăreți. Unii pun asta și pe seama legăturilor mai speciale pe care le-ar avea în Italia mamă. Potrivit publicației sursata.ro, firma Modus CF SRL ar fi controlată de Rafaelle Pezzella, un afacerist arestat de mai multe ori în Italia pentru asocierile sale cu mafia.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si uite cum primarelul face bani de calpanie electorala si pentru alde
0
0
va rog sa ne povestiti dragi prostaci care sunteti inversunati sa aparati adevarul legalitate si parsevenia cum ramane cu paranadaratul adica cu cei 10 la suta spaga pentru fiecare contract in parte !Naravul din fire nu are lecuire!
8
7
Sa vina si la Poarta Alba Scoala Caminu Cultural Terenu de sport.etc.
2
2
toti romanii cum le dai ocazia sa comenteze arunca tot veninul: ca a facut casa ... ca a inselat sau inseala...samd
6
6
Contract direct fara licitatie cu dedicatie pentru mafioti. La ce te poti astepta in tara unde presedintele e hot de case?
7
6
Asa, si? Ne doare in basca cine face. Important e ca se face. Asta conteaza pentru noi cetatenii. Poate sa o faca si mama lu Stefan cel Mare. Restul e doar barfa.
8
7
dle primar stai linistit ca toti asculta de mine
5
7
Felicitari domnule Primar. Este bine ca se face ceva in orasul acesta. Nu vad ce este in neregula ca a castigat aceasta firma daca a fost singura ce a participat la licitatie. Felicitari si la cat mai multe proiecte .
9
9
Esti o rusine pentru oras,un escroc cu un profesor bun ca Nadrag pe care il santajezi si cu Chirita care te invata cum sa procedezi,ca doar socrutu cu el ti a facut casa
13
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272