REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Stâlpi de iluminat public şi garduri vii din Constanţa au început să se „topească” odată cu zăpada!

Stâlpi de iluminat public şi garduri vii din Constanţa au început să se „topească” odată cu zăpada!

Replica API 2 februarie 2017 | 00:13 281

Urmele urgiei albe persistă

Urmele urgiei albe persistă

Deşi au trecut mai mult de două săptămâni de când urgia albă s-a abătut peste oraşul de la malul mării, constănţenii semnalează diverse probleme care s-au creat în urma deszăpezirii oraşului. Printre acestea, se pare că utilajele de deszăpezire nu au luat numai zăpada de pe carosabil şi trotuare, ci şi grardurile vii, stâlpii de iluminat public şi spilonii care delimitează pista de biciclişti.

Urgia albă care s-a abătut peste municipiul Constanţa nu terece neobservată nici astăzi. Nu este vorba despre zăpadă şi întreruperi de electricitate, ci despre faptul că utilajele de deszăpezire nu au luat numai zăpada de pe trotuare şi carosabil, ci şi gardurile vii, stâlpii de iluminat public şi, mai nou, pilonii care delimitează pistele de biciclete. „Deszăpezirea a fost făcută distrugând gardurile vii de pe marginea trotuarelor şi stâlpii ce delimitează pistele de biciclişti. Aceste distrugeri vor fi acoperite tot din banii pe care îi plătim ca impozit şi ce ar trebui folosiţi în alt scop?”, a declarat Cristian Gabriel Dediu.

De asemenea, un alt constănţean a sesizat faptul că lipsesc pilonii care delimitează pista pentru biciclişti de benzile destinate autovehiculelor de pe bulevardul Tomis, însă acesta este de părere că pilonii sunt scoşi din suporţii de beton şi duşi la îndreptat. Reamintim că un cetăţean a sesizat Primăria Constanţa la data 16 ianuarie a.c. cu privire la faptul că un stâlp de iluminat public de pe Aleea Garofiţei nr. 28 din municipiu a fost rupt. Potrivit acestuia, stâlpul de iluminat zăcea rupt în colţul blocului de o săptămână!

„În timpul deszăpezirii un utilaj a rupt stâlpul de iluminat public… A rămas aşa de o săptămână! Se pot întâmpla accidente!”, a declarat la acea dată Axinte R.M. Locatarii blocului L101 din zonă spunea că stâlpul ar fi putut cade oricând, avaria maşini sau mai rău, putând accidenta peroanele care trec prin zonă sau copiii care se jucau pe stradă. „Suntem îngrijoraţi şi pentru copiii noştri. Cu greu îi mai lăsăm afară la joacă”, a spus un alt locuitor al unui bloc situat pe Aleea Garofiţei din Constanţa.

Primăria Constanța nu mai are fonduri pentru ridicarea restului de zăpadă rămasă pe trotuare!

Deși s-a acționat în tot acest timp pentru deszăpezirea trotuarelor, nu a fost ridicată toată zăpada, în unele intersecții vizibilitaea fiind redusă, iar riscul producerii unor accidente rutiere din cauza imposibilității șoferilor de a se asigura corespunzător este mare. În acest sens, un șofer constănțean a înaintat o sesizare către Primăria Constanța prin care cere să se ridice zăpada rămasă pe colțul trotuarelor, chiar la intersecții. “Mormanele de zăpadă care se află pe trotuare, la intersecții, împiedică vizibilitatea! Pur și simplu nu ne putem asigura cum trebuie, iar riscul producerii unor accidente este mai mare. Când se va ridica și aceste mormane rămase?”, a precizat acesta.

Reamintim că primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la data de 31 ianuarie a.c. faptul că municipalitatea nu mai dispune de bani pentru ridicare grămezilor de zăpadă ce zac pe trotuarele din oraș. "Prestatorul lucrează numai la comanda Primăriei. Luând în considerare cantitățile de zăpadă pe care le-am relocat deja, am epuizat bugetul istoric fundamentat. Avem cea mai friguroasă și nefericită lună ianuarie din ultimii 25 și prin comparație cu bugetele altor UAT-uri vă voi prezenta o situație în momentul în care vom face decontul. Până în momentul de față nu am făcut decontul, dar nici nu puteam să ne angajăm să emitem comenzi pentru niște prestații care depășeau alocarea bugetară cu care funcționăm în momentul de față", a precizat edilul orașului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa scoata din penitenciare golanii si sa-I puna la munca in folosul comunitatii !!!
3
0
pai astia sunt stalpi? au taiat stalpii solizi de beton ca sa ia banii pentru chipurile reabilitare au pus stalpisorii astia de ii darama vantul.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272