REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Stancovici: Voi face audit la Consiliul Județean, să văd cum s-au cheltuit banii în ultimii 20 de ani! Video

Stancovici: Voi face audit la Consiliul Județean, să văd cum s-au cheltuit banii în ultimii 20 de ani! Video

Mirela PASCAL 21 mai 2024 | 00:00 1752

Cristian Stancovici, candidatul S.O.S. la președinția Consiliului Județean Constanța, s-a aflat luni, 20 mai, în studioul Replica, unde a vorbit despre alegeri, proiecte, dar a făcut și precizări după ce Justiția a lăsat partidul lui Șoșoacă fără candidați la Consiliul Local Municipal. Stancovici nu a avut contact, până acum, cu politica însă, după o întâlnire cu Diana Șoșoacă, la Constanța, a decis să se înscrie în partidul ei și să schimbe lumea.

Stancovici: Voi face audit la Consiliul Judetean, sa vad cum s-au cheltuit banii in ultimii 20 de ani! Video

Ce l-a determinat pe Cristian Stancovici să candideze la președinția Consiliului Județean? „Sunt candidatul atipic de altfel, sunt omul care nu a vrut să facă politică niciodată. Am locuit 30 de ani în Canada, m-am întors relativ recent în perioada pandemică. Dar m-am întors și sincer nu mi-am dorit să ajung nicăieri în politică, n-am vrut să candidez n-am vrut niciodată să fac politică totuși am întâlnit-o pe Diana. La primul miting de protest a venit cu Lazarus, am mers la un miting de protest împotriva măștilor care mergea către portul Tomis și atunci am cunoscut-o. Mi-a dat numărul de telefon și în momentul în care a înființat un partid am contactat-o să mă înscriu și cumva am ajuns să fiu președintele organizației județene Constanța”, a spus Stancovici.

Toți acești oameni care au fost în politică sunt multimilionari în euro

În opinia sa, nu sunt candidați puternici la Consiliul Județean. „Niciunul dintre contracandidați nu e puternic. Le-am citit  programele de altfel. Faptul că toți contracandidații au făcut politică înainte nu demonstrează decât faptul că au fost la butoane și nu au făcut nimic. Eu am făcut business 22 de ani și vă spun sincer că am tot auzit sintagma asta că trebuie să știi administrație publică. Nu dau doi bani și vă spun și de ce! Cum se face că toți acești oameni care au fost în politică sunt multimilionari în euro? Concret, am stat 32 de ani într-o țară civilizată în care într-adevăr se câștigă extraordinar de bine, nu poți deveni milionar peste noapte. La Valu, faptul că a accesat fonduri europene, este de lăudat pentru că mulți evită, dar concret Mitroi nu a făcut nimic pentru Valu lui Traian și am un argument foarte bun. În afară de faptul că s-au vândut proprietăți care au crescut în valoare altceva nimic nu este dezvoltat în Valu lui Traian. Omul a manageriat niște bani din taxele percepute din vânzări de terenuri. N-am nimic cu el, nici nu-l cunosc pe acest domn Mitroi”, a mai precizat Sancovici.

Candidatul S.O.S. la Consiliul Județean are planuri mărețe. Dacă ajunge la conducerea CJ prioritatea sa este realizarea unui audit intern. „Eu personal m-am focusat pe câteva proiecte pe care le consider de importanță maximă. Primul dintre ele ar fi un audit a ceea ce s-a întâmplat cu banii publici în ultimii 20 de ani, audituri la primăriile cărora li s-au dat bani de la Consiliul Județean. Am văzut situații în care se asfaltează, se taie din nou asfaltul ca să se bage țevi că au fost uitate, se reasfaltează, apoi se taie din nou pentru că nu știu ce gaz nu a fost băgat și se reasfaltează iarăși. Noi toți știm deja că asta este un mod de a oferi business celor care fac business cu guvernul. Totuși eu cred că merită un audit și dacă este cineva vinovat, să plătească”, a adăugat Stancovici.

Video 1:

În continuare, Stancovici a vorbit și despre respingerea listei de candidaturi la Consiliul Local Municipal. Listele au fost depuse pe 27 aprilie, pe 1 mai au fost respinse, iar pe 3 mai, Curtea de Apel Constanța a respins apelul la contestația împotriva hotărârii BEC, sentința fiind definitivă. „Am depus lista pe 26 aprilie, am sunat în fiecare zi, iar doamna judecător a spus că totul e ok. Pe 1 mai, la ora 3:45 dimineața, ne-au respins 1.300 de semnături. Aceleași semnături le-ați avut și pentru Consiliul Județean, și pentru primar”, a spus Stancovici. Întrebat cine se află în spatele acestei acțiuni, candidatul a răspuns: „Eu zic că sistemul. Din ce am auzit, nu am dovezi clare, dar ni s-a spus din surse neoficiale că ar fi Ambasada Americii care nu ar dori probleme în zona unde ar fi o bază NATO. Eu sunt împotriva a ceea ce se întâmplă la Kogălniceanu, știți câți bani plătește Statul pe un singur militar? Ca primar ai puterea de a influența Portul, ai puterea de a influența transportul cerealelor ucrainene, deci aș fi pus piciorul în prag acolo. În momentul în care îți iau Consiliul Local deja îți iau puterea”, a adăugat Stancovici. Legat de semnături și de faptul că Stelian Ion s-a regăsit pe lista SOS, Stancovici a declarat: „Stelian Ion se regăsește pe multe liste. Nu l-am găsit pe lista respectivă. Stelian Ion va avea credibilitate din partea mea în momentul în care va returna acea garsonieră, pentru că a luat-o de la oameni cu nevoi. Nu îl atac, îi răspund la provocare, când domnia sa va returna acea garsonieră cu interes, atunci pot avea o conversație cu dânsul.“

Video 2:

Urmăriți interviul INTEGRAL în materialul VIDEO de mai jos:

Comandat de partidul SOS - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240071

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436