REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
21.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Starea lui Radu Mazăre, în penitenciar! Declaraţiile avocaţilor

Starea lui Radu Mazăre, în penitenciar! Declaraţiile avocaţilor

Replica API 22 mai 2019 | 00:00 253

Radu Mazăre

Radu Mazăre a fost adus în România în cursul serii de luni, 20 mai, fiind introdus în Penitenciarul Rahova, acolo unde va sta 21 de zile, fiind vorba de perioada de carantină. Ulterior, va fi dus la o o altă unitate de detenție, din Slobozia sau Tulcea.

Însă, marți, 21 mai, acesta a fost dus la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde, la ora 14.30, a avut termen pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă. Mai precis, este vorba despre faptul că, în ianuarie 2018, judecătorii au emis pe numele său un mandat de arestare în lipsă, el plecând din țară în decembrie 2017, pe când se afla sub control judiciar.

Fostul edil nu a vorbit în faţa completului de 3 judecători. "Ei oricum fac ce vor" ar fi spus Mazăre, referindu-se la judecători. "A tot vorbit 10 ani", a spus Lizeta Haralambie, avocata acestuia, după şedinţă. Aceasta a mai precizat faptul că Mazăre are starea de spirit bună, îşi ocupă timpul citind.

"Citeşte de foarte mult timp. Toată viaţa a citit. Nu ştiu ce cărţi are la el. Nu este răvăşit, este obosit după drum, nu este nici nervos. Sunt condiţii bune, a dormit singur în cameră, azi i-au mai venit doi colegi", a mai spus Haralambie.

7 jandarmi s-au aflat alături de fostul edil în sala de judecată. După cele 21 de zile de carantină, se va stabili unde va executa pedeapsa. Totodată, menționăm și faptul că Mazăre a formulat contestaţie în anulare la decizia de 9 ani de condamnare în dosarul retrocedărilor.

Amintim că Radu Mazăre a fost arestat de autoritățile din Madagascar, la data de 8 mai, pentru 6 zile, fiind reținut pe aeroportul din Antananarivo, la punctul de control al documentelor, alături de iubita sa. Și de atunci s-au făcut tot felul de speculații cu privire la reținerea sa, inclusiv că ar fi făcut infracțiuni acolo.

A fost confirmat mandatul de arestare

”În temeiul art. 231 alin.1, alin.4 şi alin.7 Cod de procedură penală, confirmă arestarea preventivă dispusă în lipsă faţă de inculpatul Mazăre Radu Ştefan (................), prin încheierea de şedinţă din data de 10 ianuarie 2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, din dosarul nr. 4453/1/2015, încheiere rămasă definitivă prin decizia penală nr.12 din 22 ianuarie 2018 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Completul de 5 judecători pronunţată în dosarul nr.119/1/2018, precum şi executarea M.A.P. nr.1/10 ianuarie 2018, emis pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii efective în executare, respectiv, de la data de 08 mai 2019 la data de 06 iunie 2019. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contesta?ie în 48 de ore de la comunicare”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU, Mirela PASCAL

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/radu-mazare-mandat-de-arestare-preventiva-341613/

https://www.replicaonline.ro/radu-mazare-sunt-mandru-de-tot-ce-am-facut-in-viata-391730/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Prima ta muie adevarata auzi da sa stii ca o meriti golanule
0
0
Un prieten din viata anterioara de care m a legat dracu nu te supara dar ma plictisesti si cand te culci pune te dracu si culca te nu ma intreba daca pot si eu asa ca lumea inainte de culcare se culca mai bea o cana cu apa cu cana dar sa danseze samba n am vazut esti unic tarzanule
0
0
O sa iasa din parnaie ca un erou. Nu intelege nimic din furaciunile facute. Banii raman in cont. Se merita niste parnaie cu ...demnitate cum zice el.
1
1
Sa stai nemernicule mult si bine acolo sa ii tii de urat prietenului porcusor si sa ii tii loc si prietenului Preda Ovidiu de la UAMS Agigea ca furati impreuna si faceati chindii ,niste golani prosti fara nici-un Dzeu ,fara familii inchegate PSDisti imputiti.Uuuaaaa
3
3
multi curajosi asa aveti si voi curaj sa scrieti daca va uitati prin buzunare sau frigidere va racaie matele de foame la varsta lui a fost jmeker ani buni ese si de acolo si tot jmeker ramane da voi toti sclavi ramaneti ce manca acolo el voi nici de revelion nu mancati
2
3
E bine, daca o are avocata pe tevista aia umflata de Lizeta mai ia ceva ani de puscarie!!!!!Mare avocata a ajuns si muista asta ca de altceva nu este buna!!!!
4
0
Radule o meriti din plin!
2
1
pe amicul tau primarul Constantei cand il iei la tine Radule?
7
2
Radule, nu imi dai mie kite ul ca pana iesi putrezeste
7
1
Sper ca printer lecturile tale sa se afle si toate comentariile din ultima saptamana. Sa vezi cum te iubesc constantenii cu adevarat, maimutoiule. Sa-ti imbunatateasca starea din puscarie pana iti ies okii ca la melc. Ai avut sansa sa faci dintr-o frumusete de oras perla Marii Negre. Ai facut un cacat si mai esti si mandru de asta. Biet prost, nu vei intelege , de fapt, niciodata. Ar trebui sa fii sanatos la cap pentru asta.
10
2
Desi uraste cultura este prezentat ca un mare cititor. Poate o sa fie transformat in scriitor. O javra de infractor marca psd si o familie pe masura. Pacat de banii nerecuperati!
13
2
Bai neamu lui Mazare: numeni nu putea construi fara spaga , orice afacere insemna reclama la tvn, primaria, radet,ratc,raja plateau mii de euro lunar ca reclama, nicio factura nu se deconta fara plata unui comision de 10-25%, toti trebuiau sa cumpere mat de la Brik, in Mamaia era japca pe fata, au cumparat terenuri pe dea moaca pe care apoi le-au vandut pe sute de mii de euro, si-au autorizat cactele de choiscuri si au demolat concurenta...Asta-i Mazare si Constantinescu, asa ca frana la grija de golanii astia..
17
2
Ti se rupe inima din c...r de futacul chilotar !Executat in piata Ovidiu fara judecata !Dupa ce sifoneaza ......
16
2
Lizeta e cea mai urata femeie din S-E Europei.
20
1
Oare peste citiva ani vom scrie si citi la fel si despre actualul primar? Este inadmisibil, cred k a facut cel putin la fel de mult rau orasului ca si seful lui direct. Nu a lasat un spatiu verde, a dat la makidoni tot ce au vrut si unde au vrut. Mazare e la trecut, ce facem cu acest sublatern a lui mazare ..., sa ne fie rusine, stam si acceptam mizeria tuturor celor ce conduc acest oras. Pacat.
11
2
Replica L C M P atata stiti atata scrieti. Clovnul de partzar sa stea acolo 20 de ani
13
2
ni se face sila cand auzim de el, sa stea lapuscarie ca acolo este locul lui.
14
2
nu cred ca suporta detentzia
14
0
cautati pe google imagini sa vedeti cine este lizeta haralambie, in ce figuri se sparge piticania asta cu trabucul in gura, o purcea cu gusa lata care abia citeste un text, dar a ajuns avocata bobului de mazare
21
0
A primit ce merita dar nu puscaria este solutia ci confiscarea a tot ce are el si familia lui si pus la munca golanul. 12 ore pe zi sa mature orasul si platit cu salariul minim. Si frasu Sandel si Mihai sa puna osu la munca. Adevarata nu mangle, spagi si mocangeli. Oricum, rau a ajuns Mazare daca o are avocata pe panarama de Lizeta. Asta a fost o nulitate la Telegraf, apoi a devenit pestoaica si mai nou, avocata!? S-a dus naibii si Baroul...
25
1
Dai banii furati inapoi intai,sa mute maghernita de HC langa jandarmi si sa il iei si pe Fagabou cu tine,care tot aduce tigani in Cta din toata Romania. Vrea sa transforme orasul in Eldorado tiganesc,nu ca nu ar fi deja, ii lasa sa faca ce vor,fura in voie,platesc chirie 50lei,camere pe strazi nu sunt, politistii dorm pe sectii.Apropo,d c nu ziceti ca a fost huiduit de 2ori pe unde a fost si a plecat ca un las?spuneti-i sa ii ia pe tigani la el acasa,daca moare de dragul lor.Mi-au distrus linistea cartierului cu Ferentariul lor plasat acolo,muta-i dracu in Palas,ca ne-am saturat de furtisaguri
22
1
Cit vom mai vorbi de mafiotul acesta? Sa i se mai dea 200 ani puscarie si gata.
22
2
sa spuna lizeta si cum ii procura curve drogatului daca tot e avocata lui
24
0
Jane, ia niste vaselina, kaitul si poti sa te duci la mazare
16
1
Baaani,lasa vrajeala Mazare si demonstreaza ca nu ai bagat mana in bani orasului Constanta si ai tari nu mai bate campi cu alte povesti de parca ai fi un betiv sau drogat care nu stie ce spune.
15
1
Lui Mazare i se trage de la acea tradare din 2009, cand ca organizatia Constanta, condusa de Mazare, unde erau multe voturi, atentie!, un PSD care atunci avea 60 la suta la Constanta, nu s-a mai mobilizat, l-a tradat pe Geoana si au jucat impreuna cu statul paralel in favoarea lui Traian Basescu.Ma mira faptul ca asa zisa avocata, care a supt si ea din buetul primariei nu este luata la bani marunti.
18
3
O javra ordinara si Lizeta care a supt la greu bani si nu numai de la Mazarica!
22
0
Ar fi cazul sa citeasca cartea scrisa de genialul Iohannis. In orice caz,Mazare este acum perdeaua dupa care se ascund sute de alti banditi ce scapa si care fac afaceri si politica.
13
2
E un lucru benefic faptul ca un golan cu un vocabular compus din maxim 200 de cuvinte se apleaca acum catre lectura. Sa-i de Dumnezeu cat mai multi ani de liniste, intre patru pereti cenusii.
24
4
Si pe cine inteteseaza...
15
1
Citeste ? Asta inseamna ca dedeparte miroase a carte . Un pas pana devine savant ca multi altii. Doamne , cate genii naste puscaria!
30
0
citeste f mult, incredibil, tot la fel de incredibil ar fi sa scrie si o carte ca sa iasa mai repede, probabil ca de aia citeste ca sa aibe de unde sa plagieze
24
1
Sa ne pisham pe tine, pe Mascarici si pe restaurantul tau din Maiami , drogatii dreaq ! Inainte de 2002 MAMAIA nu avea cluburi de drogati , avea spatii verzi, acum ne sufocam intre kkturile de blocuri si betonele mafiotilor de Vasea sau Zelca ! Stai dreaq la Miami si nu mai guitza , pishatule ! De romani ca tine nu avem nevoie ! Al dreaq de inimos l-ai mai perceput la Miami pe MASCARICI , ti-a lasat bacsis gras pt. liniute dim banii furati de la constanteni ! Golanilor !
41
3
Un om bun , foarte inimos cu toata lumea, sa nu uitam in ce rahat era constanta in 2002 . Mamaia era in paragina . Sper sa faca maxim 2 ani si sa plece din tara asta de turnatori . L -am cunoscut personal la Miami in restaurnatul meu langa FT lauderdale . Te astept din nou in SUA Radu .
6
48
Mazare daca te-ai fi pozat cu delfinul de la delfinariu in brate in campania electorala ar fi fost ales delfinul primar si sigur nu ar fi distrus orasul precum Fagaboul.
24
6

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389