REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
19.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Statele Unite oferă recompense pentru găsirea a doi americani răpiţi în Afganistan

Statele Unite oferă recompense pentru găsirea a doi americani răpiţi în Afganistan

Replica API 27 august 2020 | 00:00 923

Statele Unite au anunţat joi recompense de până la cinci milioane de dolari pentru orice informaţii care să ajute la găsirea a doi americani daţi dispăruţi în Afganistan, probabil răpiţi, informează AFP, citată de Agerpres.

Unul din americanii căutaţi este Paul Edwin Overby, în vârstă de 77 de ani, care a fost văzut ultima oară în mai 2014 la Khost, în apropierea frontierei cu Pakistanul. Conform Departamentului de Stat de la Washington, el avea de gând să treacă frontiera, pentru a-şi continua cercetările în vederea scrierii unei cărţi.

FBI a oferit deja o recompensă de un milion de dolari pentru găsirea lui Overby. Soţia acestuia, Jane Larson, a susţinut în 2017 că el a fost luat ostatic de gruparea Haqqani, una din cele mai sângeroase din rândul talibanilor, după ce a încercat să-i ia un interviu unui şef al acestora. Talibanii au respins acuzaţia.

Celălalt american, Mark Frerichs, în vârstă de 58 de ani, a fost răpit anul acesta, la începutul lui februarie. În perioada respectivă, el locuia la Kabul; se stabilise în Afganistan în 2010 şi lucra la proiecte de construcţii în toată ţara, a comunicat Departamentul de Stat. Anunţul de miercuri constituie prima recunoaştere oficială a răpirii din partea autorităţilor de la Washington.

Mai mulţi oficiali afgani au confirmat agenţiei France Presse răpirea unui american în provincia Khost. Ei au afirmat că este vorba de un fost infanterist marin, ajuns antreprenor, şef al unei firme de securitate. Răpirea nu a fost revendicată imediat de nicio grupare afgană. În aceeaşi perioadă, Statele Unite şi talibanii erau pe cale să încheie negocierile pentru acordul istoric din 29 februarie, după 18 ani de război în Afganistan. Un purtător de cuvânt al rebelilor islamişti a dat asigurări că nu deţine informaţii privind dispariţia lui Frerichs.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108