REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Statele Unite - Oraşul Washington, afectat de o furtună violentă

Statele Unite - Oraşul Washington, afectat de o furtună violentă

Replica API 10 iulie 2019 | 00:00 272

Locuitorii din Washington au început marţi ample operaţiuni de curăţenie, după ploile diluviene care s-au abătut asupra capitalei Statelor Unite şi a regiunilor adiacente, provocând inundaţii, întreruperi ale alimentării cu electricitate şi perturbări ale reţelei de transport, informează AFP.

O furtună de o amploare excepţională pentru acest anotimp a afectat capitala americană luni dimineaţă. Potrivit serviciilor de meteorologie, într-o singură oră, cantitatea de ploaie căzută în anumite zone a reprezentat echivalentul ploilor pentru o lună întreagă.

Bruscheţea evenimentului meteorologic i-a surprins pe mulţi americani, care au publicat fotografii şi videoclipuri pe reţelele de socializare. Unele dintre acele înregistrări arată oameni urcaţi pe automobile care erau prinse în şuvoaie de apă în centrul oraşului Washington.

O altă înregistrare video realizată într-o staţie de metrou din Washinghton arată un torent de apă care ţâşneşte dintr-o fantă din acoperiş şi se năpusteşte asupra unei garnituri de tren.

Străzile au fost inundate, mai multe artere ale oraşului complet blocate, iar transportul din oraş a fost perturbat. Serviciile meteo au precizat pe Twitter că pistele aeroportului naţional Ronald Reagan au fost acoperite cu peste 8 centimetri de apă într-o singură oră.

Arhivele Naţionale - care conservă unele dintre cele mai preţioase documente ale istoriei americane - au suferit o întrerupere generală a alimentării cu electricitate, însă instituţia a dat asigură că "sistemele anti-inundaţie ale clădirii au fost activate şi au funcţionat bine". "Declaraţia de Independenţă, Constituţia, Legea Drepturilor - şi ansamblul documentelor de valoare - sunt la adăpost şi în afara oricărui pericol", a precizat instituţia într-un comunicat.

Nici Casa Albă nu a fost scutită de intemperii. Mai multe înregistrări video publicate online în special de corespondenţii de presă prezintă bălţi de apă formate în subsolul clădirii.

Serviciile de urgenţe au primit zeci de apeluri de la populaţia locală, însă nicio victimă nu a fost raportată.

Sute de locuitori au fost afectaţi de întreruperile de electricitate, potrivit furnizorului Pepco, care a cerut clienţilor să "păstreze distanţa faţă de cablurile electrice prăbuşite la sol". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614