STAŢIA de AUTOBUZ din Tomis III, RAIUL BOSCHETARILOR. VIDEO!
STAŢIA de AUTOBUZ din Tomis III, RAIUL BOSCHETARILOR. VIDEO!
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestOdată cu venirea gerului şi oamenii străzii din Constanţa au resimţit faptul că nu au un acoperiş deasupra capului. Astfel, un bărbat şi-a găsit adăpost marţi seară în staţia de autobuz din Tomis III, printre călători.Un singur lucru nu i-a lipsit acestuia şi anume, ţigările.
Staţia de autobuz, adăpost pentru boschetari
Cu toate că oamenii străzii din Constanţa s-ar putea adăposti în centrele sociale existente în oraş, aceştia preferă să îşi facă veacul tot în stradă. Un boschetar a fost surprins marţi seară în staţia de autobuz din Tomis III. Tremurând de frig, acesta a încercat să se mai încălzească fumând o ţigară, primită probabil de la vreun trecător. Totuşi, frigul nu l-a împiedicat să adune de pe jos şi alte mucuri de ţigară, folosite deja, semn că nici nu a auzit de noul coronavirus. Călătorii care aşteptau mijlocul de transport în comun au încercat să păstreze pe cât posibil distanţa fie pentru a nu intra în vreun conflict cu tânărul, fie de teama de a nu intra în contact cu vreun microb.
Persoanele fără adăpost pot fi găzduite în centrul social administrat de Primărie
Potrivit Primăriei Constanţa, persoanele fără adăpost din oraş pot fi găzduite în Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia”. Centrul poate adăposti 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual. Este obligatoriu ca oamenii să vină prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța cu fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, cu rezultatul negativ al testului rapid Covid-19 și să nu necesite îngrijire medicală.
Cine se poate adăposti în centrul social
Conform Regulamentul de organizare şi funcţionare, beneficiarii serviciilor sociale acordate în adăpostul de noapte sunt:
a) persoanele fără adăpost, cu domiciliul/reşedinţa înregistrată în actele de identitate pe raza municipiului Constanța, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt persoane care nu au o locuinţă, trăiesc în stradă, spaţii publice, precum parcuri, scări de bloc, canale, imobile dezafectate sau nelocuite, care nu au acces imediat la o formă de locuire.
b) persoanele fără adăpost, fără acte de identitate, identificate în evidenţele poliţiei locale, cu ultimul domiciliu/reşedinţa în municipiul Constanța.
c) prin excepţie, persoane fără adăpost cu adresa de domiciliu în altă unitate administrativ-teritorială, identificate pe raza municipiului Constanța, pe perioada sezonul rece noiembrie – martie, în funcţie de locurile disponibile.
VIDEO
Diana MAXIMIUC
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News