REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Stațiile de cale ferată din Mangalia, Neptun și Costinești VOR FI MODERNIZATE!

Stațiile de cale ferată din Mangalia, Neptun și Costinești VOR FI MODERNIZATE!

Replica API 8 iunie 2019 | 03:40 2043

Compania Naţională de Cai Ferate “CFR” SA a demarat proiectul „Modernizarea a 47 de staţii de cale ferată”, inclus în Programul Operaţional Infrastructură Mare, prin lansarea licitaţiilor în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 staţii de cale ferată, aflate pe raza judeţelor Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Olt, Dolj, Teleorman, Buzău, Bacău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa şi Călăraşi.

Sucursalele Regionale de Căi Ferate Cluj, Craiova, Constanţa şi Galaţi au lansat procedurile de licitaţie pentru elaborarea studiilor de fezabilitate pentru următoarele 24 staţii de cale ferată.

La nivelul Regionalei CFR Constanța, în județul Constanța urmează să fie realizate studiile de fezabilitate pentru stațiile de cale ferată din Mangalia, Neptun (Hc) și Costinești Tabără. Cât privește restul de stații care vor fi modernizate, este vorba despre: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Călători, Beclean pe Someş, Valea lui Mihai, Carei, Salonta, Târgu Jiu, Alexandria, Caracal, Filiaşi, Roşiori Nord, Piatra Olt, Ciulniţa, Râmnicu Sărat, Adjud, Comăneşti, Făurei, Tecuci şi Mărăşeşti.

Obiectivele prevăzute în elaborarea studiilor de fezabilitate au drept scop asigurarea unor servicii de calitate într-un spaţiu modern, adaptat cerinţelor pieţei şi nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe: modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilație şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante; modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător; înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranţă în staţii, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, balustrare, garduri de siguranţă între liniile din staţii etc.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 24 staţii CF este de 9.711.250 RON fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

Reamintim că „Replica de Constanța” a prezentat, într-o ediție anterioară, starea deplorabilă a stațiilor de cale ferată de pe litoral, stații unde ajung în timpul verii, turiștii din întreaga țară și chiar și din străinătate. Clădirile nu au mai fost renovate de foarte mulți ani, noaptea sistemul de iluminat lasă de dorit, fiind multe zone întunecate în stații, peroanele arată ca după bombardament etc.

F.B.

Citește și: GALERIE FOTO. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii în sudul litoralului! Gara Mangalia şi halta Neptun, CA DUPĂ BOMBARDAMENT!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la Mangalia este cea mai neingrijita statie CFR . In vecinatatea statiei , tot pe terenul CFR-ului, sunt buruieni care au peste 2m inaltime.Vara zici ca esti prin savana , mai lipseste un leu sa sara pe tine.Ar trebui inclus in traseul turistic : Safari Mangalia
6
0
curul vostru de psd-isti nemernici si corupti pana in a saptea spita ! sa vina fraierul ala de ministru , sa-i ia cu el si pe cei de dinainte si impreuna cu veorica mama hotilor si a talharilor , si sa calatoreasca cu ,,trenul'' de la constanta la mangalia !jos comunistii ! confiscarea averilor obtinute ilicit !fara hotie ajungem departe !
2
2
o companie non profit ! hoti si curve in minister !
8
0
Nu a furat numai pt el ! Banii s-au impartit !
4
1
Unde sunt miliardele recuperate de la Nicolaiciuc? El a putut sa fure cat a vrut, dar ce ati recuperat? Cati km de cale ferata s-au facut in plus fata de 89? Zero? Toti directorii si angajatii de la CFR calatori trebuiesc demisi. Nu se negociaza. Afara pt distrugerea din culpa a CFR. Mersul trenurilor este facut sa favorizeze microbuzele, trenurile, mai ales cele personale pe Bucursti-Fetesti, Buc-Cta sunt infecte, se bea, se fumeaza, se arunca totul pe jos, se tipa,e cosmar. Dar ministrul e multumit. A venit zilele trecute cu trenul la mare. De asta votam USR
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272