REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

GALERIE FOTO. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii în sudul litoralului! Gara Mangalia şi halta Neptun, CA DUPĂ BOMBARDAMENT!

GALERIE FOTO. Aşa sunt întâmpinaţi turiştii în sudul litoralului! Gara Mangalia şi halta Neptun, CA DUPĂ BOMBARDAMENT!

Replica API 6 mai 2019 | 01:14 3952

În atenţia ministrului Transporturilor:

În atenţia ministrului Transporturilor:

Infrastructura feroviară din România este în suferinţă, la fel ca şi celelalte domenii de care statul ar trebui să se îngrijească. Investiţiile la nivelul întregii ţări ar trebui să fie majore, şi nu doar spoieli. Actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, nu pare a fi sensibilizat de problemele reale ale Căilor Ferate Române, deşi, de data recentă, a venit la Constanţa cu trenul. Concluzia ministrului: situaţia este bună, a circulat în condiţii decente, a ajuns la timp (trenul nu a avut întârzieri!), iar Gara Constanţa arată corespunzător, chiar şi cu preţul unei forfote nebune fix înainte ca el să păşească pe peron! Ce se întâmplase? Fusese dat semnalul: vine ministrul, aşa că angajaţii CFR de la Constanţa au fost mobilizaţi să facă ordine şi curăţenie, exact ca-n vremurile de dinainte de ’89. Pentru că, trebuie să recunoaştem, mentalitatea de dinainte de ’89 încă ne bântuie.

Toate bune şi frumoase – zice-se, însă ar fi interesant dacă ministrul ar face o călătorie cu trenul şi până în sudul litoralului. Imaginile ataşate acestui articol, cu Gara Mangalia şi Gara Neptun, nu prea mai au nevoie de explicaţii. Doar o întrebare: când se va purcede la investiţii, pentru a scăpa de faţa urâtă a unor clădiri care arată ca după bombardament?!

Câteva detalii despre ruta Constanţa – Mangalia, cu trenul

Din Constanţa există o singură rută până la Mangalia care asigură intrarea în staţiunile din sudul litoralului.

Trenurile de pe ruta feroviară Constanţa – Mangalia opresc în următoarele gări şi halte: Gara Constanţa – Gara Agigea Nord – Gara Agigea Ecluză – Gara Eforie Nord – Halta (Hm) Eforie Sud – Halta (hc) Tuzla – Gara Costineşti Sat – Halta (hc) Costineşti Tabără – Halta (h) Pescăruş – Halta (hc) Neptun – Gara Neptun – Gara Mangalia.

Gările şi haltele asigură accesul pentru staţiuni astfel:

Gara Constanţa – Staţiunea Mamaia;

Gara Eforie Nord – Staţiunea Eforie Nord;

Halta Eforie Sud – Staţiunea Eforie Sud;

Halta Costineşti Tabără – Staţiunea Costineşti;

Halta Neptun – Staţiunile Neptun şi Olimp;

Gara Mangalia – Staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp şi localităţile 2 Mai şi Vama Veche.

De asemenea, interesant de precizat că, pe lângă trenurile ‘clasice’ care ajung în sudul litoralului, începând cu data de 15 iunie va ajunge la Mangalia şi primul tren privat – al companiei Astra Trans Carpatic (ATC).

Trenul va pleca din București tot la 7,45, va sosi la Constanța la 10,26, unde va staționa 26 de minute înainte de a-și continua traseul.

La întoarcere, trenul pleacă din Mangalia la 13,15 și ajunge în Gara Constanța la 15,20, unde iar staționează 25 de minute până să-și poată continua călătoria spre București Nord, unde urmează să sosească la 17,41.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Credeti ca numai gara Mangalia si halta Neptun arata ca dupa bopmbardament? Va inselati amarnic. Dar de celelalte nu aveti nimic de spus. Vi se pare ca gara Constanta arata mai bine. Ba dimpotriva mult mai mizerabila cu cini maidanezi si aurolaci la tot pasul.Sa vedeti noaptea cum arata.
5
0
Cand ajungi la gara cu microbuzul sau trenul vreo 10 tigani sar pe tine sa te bage cu forta in taxiuri neautorizate. Acestia din clanul Lalai celebru ii ameninta pe taximetristii legali si politia fuge cat colo din fata lor , jandarmeria face pe ea de frica si nu indrazneste sa calce pe acolo. Locala nici nu exista. Asta e adevarata fata a turismului din Mangalia zeci de camere dar niciuna in Gara Dece simplu ii protejeaza pe cei din Clan
5
1
Aici este vorba de Gara , nu de faptul ca alte persoane vin cu masina , esti pe langa subiect . Gara este cel mai important loc al unui oras , este o mare parta de acces si un punct de reper. Asa este in toate orasele importante
7
1
Treaba e ca si daca vin cu masinile propria,turistii nu dorm sau mananca in gara. Ei vin pentru plaja,ce de restul chiar nu e nici un motiv de lauda,ori si plajele sunt acaparate de ,,privati'', asa ca asteptatii turisti se informeaza intre ei si se cam cara alaturi in Bulgaria sau ceva mai incolo,in Grecia ,Turcia,nu in garile de acolo ci pe plajele de acolo,in restaurantele de acolo. Facem garile giugiuc si gata ? Or sa doarma cainii si boschetarii mai voiosi,caci tot cam gol va fi prin garile alea misto'.
6
1
Care turisti? Care litoral?
4
0
De ce nu sunt produse si la noi de 1 leu, asa cum au italienii de 1euro, americanii de 1 dolar? Un serviciu la frizerie in tarile nordice este in jur de 8-9 euro, iar aici chiar 10 euro, pentru un barbat , ca la femei ajunge 50-80 de euro.Uite aici se fac bani, decat sa plec sa muncesc departe de familie mai bine ma apuc aici de taiat frunze la caini.
1
0
Condus de smecheri care pun preturi de dubai
9
0
De ce va mirati nu latra toata ziua Dragnea ,Dancila !Ei fac construiesc alti dorm ,PSD mandria tarii !!!
4
2
Nu recomand nimanui sa cheltuie vreun leu pe litoralul romanesc. Fiecare leu cheltuit in judetul Constanta este furat 80% prin evaziune, taxe, impozite si nu primiti in schimb nimic. In Grecia cu un leu primiti de 10 ori mai multa ospitalitate decat la constanta.
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218