REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
11° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Statul pune condiţii pentru preluarea datoriei de 1 milion de euro a telegondolei din Mamaia

Statul pune condiţii pentru preluarea datoriei de 1 milion de euro a telegondolei din Mamaia

Replica API 31 august 2013 | 00:00 164

Mamaia SA şi-a schimbat domeniul de activitate

Mamaia SA şi-a schimbat domeniul de activitate

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Mamaia SA a aprobat în şedinţa de joi, 29 august a.c., preluarea datoriei de peste 1 milion de euro pe care telegondola, la care statul este asociat cu Primăria Constanţa, o are faţă de Unicredit Ţiriac Bank, dar numai cu anumite condiţii. Iar în acest scop se va înfiinţa, evident, o comisie care să verifice ce şi cum, deşi situaţia este ştiută din 2007, iar toate datele se află în dosarul de reorganizare judiciară al SC Telegondola Mamaia SRL, aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. În aceeaşi şedinţă AGA s-a decis închirierea activelor garaje, hală şi rampe auto din proprietatea Mamaia SA, dar şi respingerea unei hotărâri a Consiliului de Administraţie de pe 22.07.2013 privind vânzarea unor bunuri, până la reevaluarea acestora. De asemenea, statul a decis ca Mamaia SA, condusă de liberalul Septimiu Bourceanu, să-şi schimbe obiectul principal de activitate din "activităţi ale agenţiilor ale turistice" în "facilităţi de cazare pentru vacanţă şi perioade de scurtă durată", deşi nu avem informaţii despre spaţiile de cazare pe care le mai deţine Mamaia SA în acest moment.

Potrivit unei informări a Mamaia SA, statul a decis, prin reprezantanţii săi în AGA, că "se aprobă cesionarea creanţei deţinute de Unicredit iriac Bank SA faţă de SC Telegondola Mamaia SRL, conform recomandării din cuprinsul Raportului de Control nr. 230742/13.06.2013. În acest sens, se desemnează în vederea purtării de negocieri pentru stabilirea cu certitudine a creanţei ce urmează a se cesiona de la creditoarea garantată Unicredit iriac Bank SA, precum şi a preţului de cumpărare al acesteia, următoarele persoane: Cosmin Trif, reprezentantul statului în AGA (consilierul ministrului Maria Grapini- n.red.), doi membri de la Mamaia SA, din care unul pe domeniul economic". "Comisia de negociere va contacta reprezentantul promitentei cesionare Unicredit iriac Bank SA şi totodată va proceda la verificarea stadiului dosarului nr. 47/118/2012 aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia a 2-a civilă, urmând a se efectua verificări cu privire la respectarea programului de plăţi, parte integrantă a planului de reorganizare al SC Telegondola Mamaia SRL, în speţă, plăţi efectuate în baza planului de reorganizare către creditorii înscrişi în tabelul definitiv al creditorilor", se mai arată în raportul emis vineri de Mamaia SA. Mai mult, statul vrea să vadă ce anume a garantat Telegondola Mamaia SRL băncii (chiar dacă aceste date există deja, reamintim, în dosarul de reorganizare- n.red.) şi vrea lămuriri şi de la administratorul judiciar (Global Insolvency SPORL, deţinută de lichidatorul Gheorghe Sorin Predescu, arestat de câteva luni pentru luare de mită- n.red.): "Totodată, se vor solicita promitentei cesionare înscrisuri cu privire la totalitatea garanţiilor constituite în favoarea sa de către debitoarea SC Telegondola Mamaia SRL (...) Cesiunea urmează a se realiza numai după purtarea de negocieri asupra preţului cu promitenta cesionară Unicredit iriac Bank SA, acesta neputând depăşi valoarea creanţei deţinută faţă de debitoarea în reorganizare (...) În vederea îndeplinirii măsurilor dispuse la alineatul precedent, Comisia de negociere va solicita lămuriri cu privire la stadiul procedurii şi reprezentanţilor administratorului judiciar".

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108