REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.1° Constanța Mie., 22 Mai 2024
Anul XX Nr. 6737
20.1° Constanța Miercuri, 22 Mai 2024 Anul XX Nr. 6737
 

Ștefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu acceptă că a pierdut în fața unui copil! Video

Ștefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu acceptă că a pierdut în fața unui copil! Video

Andreea CONDURACHE, Emilia BABU 23 aprilie 2024 | 00:00 3838

Ștefania Cealera a câștigat alegerile locale din 27 septembrie 2020, devenind astfel primarul comunei Oltina, din partea Partidului Social Democrat, reușind să îl învingă pe fostul primar Gheorghe Chirciu. Ștefania Cealera s-a aflat luni, 22 aprilie a.c., în studioul Replica de Constanța, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre activitatea sa în cadrul primăriei, despre proiectele actuale aflate în derulare, cele viitoare și nu numai. Totodată, Ștefania Cealera a transmis faptul că va candida pentru un nou mandat.

stefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu accepta ca a pierdut in fata unui copil! Video

Ștefania Cealera se află la primul mandat de primar al comunei Oltina, după ce în anul 2020 a reușit să îl învingă pe fostul primar PNL, Gheorghe Chirciu. Ce a motivat-o pe Ștefania Cealera să candideze la funcția de primar? ,,Eu am mai candidat în anul 2016, unde am pierdut la doar 47 de voturi, deci decizia a venit atunci. M-am decis din cauza lucrurilor ce se întâmplau, din cauza comportamentului fostului primar față de mine personal, cât și a locuitorilor. În Oltina nu se mișca vizibil mai nimic. Se pierdeau vizibil fonduri”, a transmis aceasta.

stefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu accepta ca a pierdut in fata unui copil! VideoȘtefania Cealera

,,Sunt inginer agronom. Familia mea are o afacere, lucrăm teren în arendă, și cumpăra teren de la noi, mergeam și discutam cu dânsul, am fost închisă în biroul primăriei. Dacă vii cu argumente, dânsul nu acceptă realitatea. O altă mare frustrare a dânsului este că sunt femeie, cred că ăsta este un motiv pentru care dorește să candideze din nou la primărie. Nu acceptă că a pierdut în fața unui copil, eu fiind de aceeași vârstă cu băiatul dânsului”, a continuat Cealera.

Echilibrul și relația apropiată față de locuitorii comunei este cheia succesului pentru primarul Ștefania Cealera. ,,Ca și acum, eu sunt blândă cu oamenii, îi ascult pe toți. Nu am zi de audiențe, ușa mea este deschisă non stop. Așa mi se pare normal. Am mers din poartă în poartă. Au fost reticenți la început, dar eu zic că le-am câștigat încrederea și sper că am și menținut-o și nu i-am dezamăgit în toată această perioadă. Unii sunt în continuare aproape de mine și știu prin ce am trecut”, a spus Cealera.

stefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu accepta ca a pierdut in fata unui copil! VideoȘtefania Cealera și Emilia Babu

Cum a preluat Ștefania Cealera comuna Oltina?

,,Am preluat comuna Oltina cu o cheie de la fostul primar, atunci mi-a spus că nu o să-mi fie ușor, ținând cont că sunt foarte multe proiecte și nimic altceva. După ce am preluat mandatul am avut o primă discuție cu secretarul care era în acel moment, dânsul știa cel mai bine despre proiecte, pentru că acesta muncise direct la proiecte, am cerut un tabel în care erau trecute valorile proiectelor și atunci am decis că este momentul să o iau încet, treaptă cu treaptă, în funcție de probleme.

Două proiecte erau cu același executat și am încercat să îl determin din nou să lucreze, pentru că se suspendase în 2020, din diferite probleme. Unele proiecte sunt finalizate, altele sunt în execuție, am în continuare un proiect blocat, urmează să îl deblocăm”, a spus Cealera.

Proiectul de suflet al primarului este reabilitarea și modernizarea școlii

,,Am și eu proiecte depuse, unele s-au finalizat. Un proiect de suflet a fost, pe lângă rezolvarea problemelor care durau, m-am axat foarte mult pe reabilitarea și modernizarea școlii nr. 1. Licitația era finalizată, iar în decembrie au început lucrările, fosta administrație nu s-a gândit ce se va întâmpla cu elevii în acel moment. O noapte întreagă nu am dormit gândindu-mă unde să duc acești copii. Ar fi fost o variantă căminul cultural, o fostă uzină, dar nu era spațiu. Mai era o variantă grădinița din zona Ceatalcea, dar nu era foarte bun acoperișul, erau nevoie de bani pentru reabilitarea acestuia. Avem o școală la Răzoarele, erau funcționale doar 2 săli, și i-am dus pe toți acolo. Era o distanță destul de mare, vorbim de 9 kilometri, aveam un singur microbuz. La școala din Oltina se învăța simultan, acum am fost nevoiți să învățăm în 2 schimburi. S-au supărat atunci părinții, am fost alături de aceștia, dar nu aveam altă soluție. A fost o perioadă dificilă, copiii se trezeau foarte devreme pentru a ajunge la 07:50 la școală.

La apelul meu către primarul comunei Amzacea am primit un microbuz și a fost mai ușor. Așa am mers până în septembrie 2023. Proiectul inițial era de 4,7 milioane de lei, din cauza inflației, de după pandemie, s-a finalizat cu 5,5 milioane de lei. Este un proiect frumos. Nu mai avem foarte mulți copii în comună, nu sunt o comună foarte mică, dar nici foarte mare”, a transmis primarul.

stefania Cealera, primarul comunei Oltina: Chirciu nu accepta ca a pierdut in fata unui copil! VideoȘtefania Cealera

Cât despre contracandidați, primarul a transmis: ,,Mă lupt cu fostul primar Gheorghe Chirciu. Nu îmi este frică de dânsul, sunt convinsă că voi câștiga și de această dată. Fostul primar este un om care nu vrea să asculte. Fiecare avem dreptatea noastră. Pe om trebuie să îl asculți, eu așa am procedat, am aplicat dialogul. Nu ne certăm, nu țipăm. Chiar dacă ei nu au fost întotdeauna mulțumiți, eu am încercat să discut, să găsim o soluție de comun acord și să fie pe placul tuturor.  Fostul primar este nemulțumim de faptul că ,,am toți ciobanii” alături de mine, așa cum a declarat. Nu ciobanii, vorbim de crescătorii de animale. Eu nu știu dacă X sau Y este de partea mea, eu am fost primarul tuturor.

Sunt un om care ascult, găsesc soluții și nu sunt dirijată nici de X, nici de Y. Sunt născută și crescută în Oltina și spun că pot și vreau. Mai am un contracandidat de la AUR. Până aseară nu își depusese nimeni candidatura, dar din ce se știe pe plan local suntem 3”, a conchis Ștefania Cealera.

Interviul INTEGRAL îl puteți urmări mai jos:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515