REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Stela Halichidis și soțul ei, parteneri de afaceri cu Liviu Ghebaur!

Stela Halichidis și soțul ei, parteneri de afaceri cu Liviu Ghebaur!

Mirela PASCAL 25 octombrie 2022 | 00:00 8033

Fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase a intrat într-un con de umbră în ultimul an, mai exact de când a fost demisă din funcție, după ce 7 pacienți au murit, în 2021, în incendiul izbucnit în secția de Terapie Intensivă. Dacă Halichidis este o vedetă la nivel local, dar și național, după tragedia de anul trecut, puțini îl știu pe soțul ei, Gabriel Mihai Halichidis. Acesta s-a băgat în afaceri cu imobiliare, în urmă cu vreo doi ani fondând și o firmă în acest sens, Clasik Epok. Și a avut de la cine să învețe meserie! De la controversatul Liviu Ghebaur, care trântește mai multe blocuri la intrare în Constanța.

Stela Halichidis a condus spitalul de Boli Infecțioase timp de 12 ani, din anul 2009, de pe vremea când Radu Mazăre era primarul Constanței. Ea a obținut o funcție de conducere în spital - director adjunct medical - în același an în care a devenit medic primar.


Liviu Ghebaur, partener de afaceri cu soțul Stelei Halichidis

După numire, familia Halichidis a reușit să-și sporească averea, îmbogățindu-se, printre altele, cu un teren de peste 3000 de mp la Alimanu. Însă, soții Halichidis nu sunt singurii proprietari. De fapt, nici măcar Stela Halichidis nu e proprietară, ci doar soțul ei. Liviu Ghebaur și soția sa de la acea dată sunt și ei co-proprietari. Anul următor momentului achiziției terenului de 3731 m.p., mai exact în 2013, familiile Halichidis și Ghebaur și-au construit o casă de vacanță. După divorț, fosta nevastă a lui Ghebaur a renunțat la dreptul de proprietate asupra vilei, însă nu și asupra terenului.


De altfel, Liviu Ghebaur pare să-l fi învățat pe amicul său, soțul Stelei Halichidis, și bunul mers în domeniul imobiliarelor. În urmă cu doi ani, Gabriel Mihai Halichidis și-a deschis o firmă, Clasic Epok SRL, ce se ocupă de lucrări de construcții. Culmea, pentru primul an de înființare, situația financiară nu este rea. A avut, în 2021, cifra de afaceri de 893.259 lei, profit de peste 60.000 lei, în schimb datoriile au fost de peste 80.000 lei. De precizat faptul că este pentru a doua oară când își încearcă norocul în acest domeniu. A mai avut o firmă ce a activat în această direcție, dar a închis-o în 2016.

Ghebaur, acuzat că a furat 30 milioane de euro

Liviu Şerban Ghebaur a controlat, până în urmă cu câţiva ani, doi dintre cei mai mari operatori portuari, North Star Shipping şi Minmetal. Numele afaceristului constănţean Liviu Şerban Ghebaur a fost legat de un scandal de evaziune fiscală de zeci de milioane de euro. Ghebaur şi alţi parteneri de afaceri au fost acuzaţi că ar fi declarat, în acte, că ar fi exportat cereale prin firmele unor libanezi, dar că, de fapt, acestea nu ar fi părăsit niciodată depozitele lor din Portul Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Informatiile despre Ghebaur vi le furnizeaza fosta amanta, care a ramas cu ochii in soare si fara bani sa mai construiasca blocuri in Tomis Plus? Ca prea nu o mentionati in articolele despre Ghebaur. Ori va e teama de sotul interlop al doamnei, ori prietena de la Replica ii acopera bine urmele?
0
0
Ghebaur a furat milioane de euro.....evaziune cu cereale.....toata lumea stie.....Ion Vasile este mort de 2 ani.
0
0
pai novopolisu de unde a rasarit? asa spala dom liviu banutii. e om onorabil dupa aia, cu acte in regula.
3
0
Dar de Ion Vasile fostul lui partener de la NSS nu scrieti sau a cotizat corespunzator?
3
0
Dar ce treabare una cu alta, dupa voi trebuie sa moara saraca, in schimb Miki e un super baiat, un om deosebit, sau si el trebuie sa fie boschetar sau cum
6
0
Stela ,ascunde te pentru vreo 10,15 ani , e mai bine pentru tine ! ies la iveala fel de fel , te rog pleaca !
5
9
Ați uitat sa l menționați pe Georgică Dragomir, fostul șef al PNL Constanța, multimilionarul care sa ascuns în orașul Ovidiu într o casa de un milion de euro, este și el un asociat.....
15
3
Sa o pupați in dos pe Stela o femeie deosebita dar ce stiri sa mai des și replicaca
15
16

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367