REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
27.8° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Stelian Ion: Eu sunt principalul contracandidat al lui Vergil Chițac. Video

Stelian Ion: Eu sunt principalul contracandidat al lui Vergil Chițac. Video

Mirela PASCAL 24 mai 2024 | 00:00 6312

Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța, s-a aflat joi, 23 mai, în studioul Replica, unde a făcut precizări despre șantierul de pe plaja Caelia, urmare a declarațiilor lui Vergil Chițac pe care le-a făcut în emisiunea de miercuri, 22 mai. De asemenea, Stelian Ion a vorbit și despre întâlnirea cu Horia Constantinescu și explică ce anume l-a supărat, după întâlnirea de grad 0. Totodată, candidatul la Primăria Constanța a vorbit și despre Ani Merlă, fosta șefă a Direcției Fondurilor Europene din Primăria Constanța, pe care o consideră principala vinovată pentru dezastrul din oraș.

Stelian Ion: Eu sunt principalul contracandidat al lui Vergil Chitac. Video

„Este foarte trist că refuză orice urmă de dialog. Dar când nu ai proiecte, argumente, preferi să stai deoparte și să nu intri în dialog cu competitorul. Asta e marea problemă. Este cap-coadă eronat ce spune Chițac. Nu se prezintă pentru că nu are curaj, nu are argumente. De ce să facem noi ping-pong acum și să folosim intermediari pentru a purta un dialog? Unde sunt jignirile pe care i le-am adresat eu vreodată? Da, îl criticăm pentru că face foarte mari greșeli și că pur și simplu ne-a exasperat. Vreau să mă refer la faptul că am folosi un discurs violent. Unde este violența în discurs? Faptul că nu ne aplecăm toți în fața Măriei sale, Vergil Chițac, și nu ne facem preș în fața unei administrații abuzive înseamnă violență? Spunem lucrurilor pe nume. O facem civilizat, folosim cuvinte din dicționarul limbii române. Nu folosim nici argouri, nici cuvinte jignitoare. Când spunem că a mințit, că un a spus la un moment dat și alta a făcut nu este violență, este un adevăr. Pe de altă parte, cred că este de observat că nu vrea să vină în studiouri împreună cu toți ceilalți candidați. Eu sunt principalul contracandidat. Însă dialogul acesta este important. Asta este situația în ceea ce privește actualul primar. Nu știu pe ce se bazează. Aroganța a fost taxată foarte mult și în 2020 și așa a pierdut Decebal Făgădău mandatul de primar. Lumea l-a perceput, pe bună dreptate, pentru că a avut o perioadă în care într-adevăr a dat dovadă de aroganță. S-a rupt de cei care l-au votat și a crezut că le știe pe toate. Mai rău face actualul primar”, a declarat Stelian Ion.

Stelian Ion: De unde are primarul informații dintr-o anchetă ISC?

Legat de șantierul din zona plajei Caelia, Stelian Ion a făcut următoarele precizări: „Este absolut evident pentru toată lumea că este ilegal. O asemenea construcție pe mijlocul plajei nu are ce căuta. Principalul vinovat este Vergil Chițac. În loc să rezolve rapid această problemă, să trimită Poliția Locală să facă verificări și să ia măsuri, ce aflăm de la Chițac? Că nu cunoaște legea, că este total pe dinafară. A spus la un moment dat la dumneavoastră că a avut un PUZ în 2013, care reglementa toată zona, până la țărmul mării. Aia era limita, încadrată foarte clar. Țărmul mării s-a modificat, deci s-a modificat și limita PUZ-ului. O aberație mai mare decât asta... Avem un PUZ elastic, care se modifică după cum bat valurile, după cum vine țărmul. Omul acesta îți pune semnătura pe niște documente importante, semnează contracte, documentații urbanistice, certificate, autorizații de construire și habar nu are ce vorbește. PUZ-ul, în momentul în care s-a făcut, a avut foarte clar reglementată zona pe care o avea ca obiect. S-a făcut o lucrare cadastrală, are număr cadastral acea bucată de plajă veche, are număr cadastral și cea nouă. Sunt 2 porțiuni diferite. PUZ-ul s-a referit doar la porțiunea veche, care este strict delimitată. A spus că are informații din ancheta ISC. De unde are primarul informații dintr-o anchetă ISC? De ce ar avea informații de genul acesta? Sunt instituții diferite. Fiecare instituție să-și facă treaba. ISC-ul este îndreptuit și obligat să controleze și primăria pentru că acolo trebuie să dea niște sancțiuni pentru modul în care a încălcat flagrant legea”.

Video 1:

Stelian Ion: Nu ne apucăm să ne facem poze, să le punem pe Facebook, să încercăm să creăm o aparență că ne înțelegem bine noi, nu ne înțelegem bine

Stelian Ion l-a luat în colimator și pe Horia Constantinescu, după ce acesta din urmă a publicat o fotografie cu cei doi, după ce s-au întâlnit întâmplător în Piața Ovidiu. „Eram împreună cu colegii mei, eram zeci de oameni, mergeam spre Piața Ovidiu. Am văzut la o masă că este doamna avocat Doicescu și discuta cu domnul Constantinescu. A venit să ne salute domnul Constantinescu, așa a considerat de cuviință. Moment în care mi se întinde mâna pentru salut, am dat noroc. Am discutat foarte scurt. I-am reproșat un lucru pe care nu l-a făcut public. I-am spus așa: «Cum este posibil să veniți cu aceeași manipulare cu care a venit Vergil Chițac în 2020 și fix cu aceiași sociologi, aceeași firmă, cu domnul Pieleanu, asociatul său, care în 2020 ne dădeau la jumătate. Adică, măcar veneați cu manipulări de genul acesta, schimbați măcar firma». După care au fost niște replici. I-am spus să se inspire din programul nostru. A spus că a avut și el niște idei nu știu când și am plecat. E trist pentru că nu mi-am dat acordul pentru a-mi fi folosită poza. Ok, a fost în spațiul public, nu e neapărat o problemă foarte mare. Normal ar fi fost ca, dacă îți faci poză cu cineva, să îi ceri acordul. A fost o întâlnire întâmplătoare. E o chestiune de minimum respect. Putem fi adversari, putem să ne facem sesizări, să spunem ce avem de spus unii împotriva altora. I-am reproșat că a venit cu minciunile și cu aceeași firmă cu care a mințit Vergil Chițac în 2020. I-am spus-o pe un ton civilizat și ne-am continuat drumul. Dar nu ne apucăm să ne facem poze, să le punem pe Facebook, să încercăm să creăm o aparență că ne înțelegem bine noi, că nu ne înțelegem bine”, a lămurit Stelian Ion.

Video 2:

Mitică Dragomir îl susține pe primarul Vergil Chițac. Au aceeași viziune de dezvoltare a stațiunii Mamaia

Mai departe, Stelian Ion a vorbit și despre vedetele implicate în campania electorală, menționând că este o atitudine potrivită, patriotă. Una dintre persoanele publice implicate este și Mitică Dragomir, fost fotbalist și patron de club de fotbal. „În față la Mamaia... îți fac o afacere de 10 milioane de euro. A venit unu care concurează pentru Primăria Constanța, de la USR, Doamne Dumnezeule... unde ne ducem noi, toți bucureștenii... n-aveam unde să ne mai ducem”, spunea Mitică Dragomir. În replică Stelian Ion a declarat:

Stelian Ion: Eu sunt principalul contracandidat al lui Vergil Chitac. VideoMitică Dragomir

Mitică Dragomir mă critică pe mine. Are apartament la Caelia și era supărat că nu mai are piscină. Asta este anticampanie. El s-a dus la o emisiune și îl critică pe cel care pune bețe în roate acelei minunate investiții, adică pe mine. Dacă asta înțeleg unii să facă… Susține acea investiție și probabil îl susține și pe primarul Vergil Chițac. Au aceeași viziune de dezvoltare a stațiunii Mamaia. Ar vrea să ne trezim peste tot cu astfel de măgăoaie“.

Video 3:

Stelian Ion: Ani Merlă a avut o influență nefastă pentru Constanța

Stelian Ion a vorbit și despre Ani Merlă, fosta șefă a Fondurilor Europene din Primărie, pe care o consideră principala vinovată pentru haosul din oraș. „A ieșit la pensie în sfârșit, după 3 administrații pe care le-a schimbat, PSD, PSD, PNL. Cu siguranță a avut o influență nefastă, dar asta pentru că i s-a permis de către Chițac, care a ținut-o în brațe până la sfârșitul mandatului. Abia la sfârșitul mandatului a ieșit la pensie. S-au pierdut fonduri europene pe reabilitarea Colegiului „Mircea cel Bătrân”, pe reabilitarea zonei pietonale din Peninsulă, a străduțelor care nu au fost pavate.

Video 4:

În continuare, Stelian Ion a transmis și un mesaj electoratului, de ce trebuie să-l voteze pe el pe 9 iunie și de ce este important să iasă lumea la vot. Urmăriți mesajul în interviul integral de mai jos:

Comandat de partidul USR - Filiala Constanța
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 21240009

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112