REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Stelian Ion: Prin suspendarea PUZ Mamaia nu dorim să se mai construiască un an și jumătate. Video

Stelian Ion: Prin suspendarea PUZ Mamaia nu dorim să se mai construiască un an și jumătate. Video

Mirela PASCAL 9 februarie 2024 | 00:00 3019

Stelian Ion, deputat USR și posibil candidat la Primăria Constanța din partea alianței USR-PMP și Forța Dreptei, s-a aflat joi, 8 februarie a.c., în studioul Replica, unde a vorbit, în cadrul unui interviu, despre programul electoral cu care speră să câștige primăria, despre comasarea alegerilor și despre contracandidați. Totodată, Stelian Ion a vorbit și despre PUZ-ul stațiunii Mamaia, pe care-l vrea suspendat, astfel încât să se pună frână construcțiilor în stațiune.

Stelian Ion: Prin suspendarea PUZ Mamaia nu dorim sa se mai construiasca un an si jumatate. VideoStelian Ion, Mirela Pascal

În debutul interviului Stelian Ion a vorbit despre alianța cu Forța Dreptei și PMP și candidatul unic la Primăria Constanța, din partea alianței. „Am fost desemnat, de către colegii mei, candidat la Primăria Constanța, urmează să luăm decizia asupra candidatului unic și în cadrul viitoarei alianțe. Se discută în zilele acestea ce formulă vom avea la Constanța“, a spus Stelian Ion.

Candidatul USR este pe val, în această perioadă, fiind destul de activ în spațiul public și vorbind despre ce a făcut sau n-a făcut principalul său contracandidat, primarul în funcție Vergil Chițac. Dar, despre programul electoral ce ne spune? „În 2020, am venit cu programul Constanța Renaștere, sunt idei foarte bune, unele dintre ele sunt de actualitate. Pornind de la acest program, discutând în cadrul alianței ce idei pun la dispoziție ceilalți colegi, vom creiona candidatul unic. În orice caz, pentru mine este important să punem accentul pe partea de înverzire a acestui oraș. Este un oraș gri, este un oraș mult prea betonat, este un oraș în care e greu să-ți mai găsești locul. M-a durut foarte tare devastarea parcului de la gară, este absolut incredibil ce s-a întâmplat acolo sub pretextul unei reabilitări. (...)”, a spus Stelian Ion.

Mai multe despre programul electoral și despre nemulțumirile legate de actuala conducere, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Stelian Ion vrea pauză de la PUZ

USR a inițiat o dezbatere publică privind suspendarea PUZ-ului stațiunii Mamaia. Stelian Ion spune că este necesară suspendarea documentației, pentru că stațiunea a fost destul betonată. „Au fost oameni prezenți, nu pe cât mi-aș fi dorit să participe. Rolul primăriei este să consulte din propria inițiativă, nu să facem noi dezbatere. Revenind, au fost prezenți arhitecți cu pregătire de specialitate, au spus că dacă nu punem punct acestei debandade urbanistice din Mamaia, se va distruge definitiv această stațiune. Deja este distrusă o parte, lucrul acesta se va reflecta și asupra modului în care se face turismul. Au spus că nu putem să amestecăm funcțiunile, nu mai înțelegem dacă avem de-a face cu o stațiune sau cu un cartier de locuit pentru că s-au dat foarte multe autorizații pentru blocuri de locuit acolo. Acei oameni care locuiesc au nevoie de o grădiniță, de un dispensar, au nevoie de niște utilități, de o școală, nu au aceste lucruri”, a spus Stelian Ion.

Propunerea este de suspendare a PUZ-ului. O revocare a PUZ-ului actual poate genera procese în instanță care cel mai probabil se vor pierde pentru că avem deja o cazuistică bogată, multe sentințe pe spețe asemănătoare. Unii dintre investitori au apucat să-și scoată certificate de urbanism, n-ai ce să mai faci în situația asta, pe de altă parte nu propunem anularea, propunem o pauză de un an și jumătate, timp în care să nu se mai construiască în Mamaia, și timp în care să se facă această analiză, astfel încât să nu fie distrusă stațiunea“, a completat Stelian Ion.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Comasarea alegerilor este o șmecherie, este o trișare făcută de cei de la putere

Schimbând registrul, am vorbit cu Stelian Ion și despre comasarea alegerilor, despre care spune că, dacă se vor concretiza, vor ataca la Curtea Constituțională legea schimbată. „Se discută ca la piață, între PNL și PSD acest subiect. Democrația n-ar trebui negociată, nici ca la piață, nici ca în politică, în nici un fel n-ar trebui negociată. Sunt niște legi în vigoare care ne spun când ar trebui să aibă loc alegerile. Acum negocierile acestea se poartă în sensul modificării legislației electorale, adică să se schimbe regulile în timpul jocului, ceea ce înseamnă să trișezi. De ce? Pentru că și-au făcut cei din PNL socoteala că sunt pe o curbă descendentă și că orice astfel de comasare îi ajută, că își vor mobiliza propriul electorat prin forța primarilor pe care îi au și vor obține la europarlamentare un scor mai bun decât cel pe care l-ar obține dacă ar fi termen, atunci eu vă spun că asta e un atac direct împotriva democrației, sunt încălcate principii de bază care stau la baza funcționării unui stat democrat. Au venit prima dată cei din PNL - PSD cu argumentul că facem economie la buget, după aceea a ieșit domnul Ciolacu, care a spus că nu crede că trebuie să facem economie când vine vorba de democrație... aici îi dau dreptate. Au venit cu alt argument, plictisim alegătorii, îi surmenăm. În realitate este un fals argument, ce se întâmplă este că efectiv îi zăpăcești pe alegători. Vei avea în aceiași perioadă alegeri locale, în care discuțiile sunt despre străzi, despre școli, despre grădinițe, despre infrastructură. Avem pe partea cealaltă niște discuții legate de rolul României în Uniunea Europeană, despre instituțiile europene, despre relații internaționale, niște discuții care au tangențe cu celălalt subiect dar care sunt total diferite. Comasarea alegerilor este o șmecherie, este o trișare făcută de cei de la putere și ne vom lupta cu toate căile legale pentru a opri această comasare, vom ataca la curtea constituțională, vom ataca unde se poate ataca”, a mai precizat deputatul.

Întrebat cum crede că va fi campania la Constanța, Stelian Ion a răspuns: „Nu știu cum va fi campania, nu mă aștept la o una corectă. Acea mizerie de atacuri legată de «Garsonieră» a venit tot din partea PNL, deși am demonstrat cu acte, cu documente că erau respectate absolut toate condițiile. Așa era legislația atunci, n-am fost în nici un fel avantajat, n-am intervenit pe lângă nimeni, eram un simplu tânăr fără posibilități materiale, pentru că începusem de puțină vreme avocatura. Eu cred că programul acela pentru asta a fost făcut, pentru tineri.

Mai multe despre subiect, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

Interviul integral îl puteți urmări mai jos:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212