REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Stelian Ion: 'Produsele contrafăcute pun în pericol sănătatea publică'

Stelian Ion: 'Produsele contrafăcute pun în pericol sănătatea publică'

Replica API 1 februarie 2021 | 00:00 1185

Ministrul Stelian Ion a participat la reuniunea informală a miniştrilor Justiţiei din statele membre UE, ale cărei teme de discuţie au fost protejarea adulţilor vulnerabili, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală prin intermediul dreptului penal, legătura dintre contrafacere şi criminalitatea organizată, precum şi digitalizarea, potrivit Agerpres.

Stelian Ion

Conform unui comunicat de presă transmis duminică de Ministerul Justiţiei, participanţii au fost de acord că fenomenul contrafacerii "pune în pericol sănătatea publică şi siguranţa consumatorilor", îndeosebi în actualul context pandemic, şi "afectează toate sectoarele activităţii economice, produsele contrafăcute concurând neloial" cu produsele legitime şi reducând stimulentele pentru inovare.

"Există legături puternice între contrafacere şi criminalitatea organizată care impun eforturi substanţiale din partea autorităţilor pentru combaterea acestor fenomene. Un pas important în acest sens îl poate reprezenta ratificarea de către statele membre UE a Convenţiei privind contrafacerea produselor medicale şi a infracţiunilor similare care implică ameninţări la adresa sănătăţii publice, adoptată de Consiliul Europei la 28 octombrie 2011 (Convenţia Medicrime), care se poate dovedi un instrument foarte util în cooperarea judiciară în materie penală. Discuţiile vor continua şi cu privire la eventuale armonizări la nivel unional a incriminării încălcării drepturilor de proprietate intelectuală", se precizează în comunicat.

Potrivit ministrului Stelian Ion, Convenţia de la Haga conţine dispoziţii adecvate pentru facilitarea recunoaşterii şi executării reciproce a măsurilor de protecţie a adulţilor vulnerabili.

"Consider că ratificarea de cât mai multe state membre va oferi cadrul normativ necesar pentru protejarea drepturilor adulţilor vulnerabili, în situaţii transfrontaliere. Putem susţine analizarea problematicii şi la nivelul UE, pentru identificarea elementelor concrete care ar reclama o acţiune imediată", a declarat el.

De asemenea, participanţii la reuniune şi-au arătat sprijinul pentru transformarea digitală a Justiţiei şi promovarea instrumentelor necesare la nivelul UE, pentru a menţine accesul la justiţie pentru toţi cetăţenii.

Reuniunea de vineri a fost prima organizată de Preşedinţia portugheză a Consiliului UE. În mod tradiţional, în cursul semestrului I 2021, urmează să mai fie organizate încă două reuniuni ministeriale, în martie şi iunie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
s-a dus la machedoneala acolo sa vada ce este de furat. ca limbi straine cunoaste machedoneasca cipaneasca. cand il scoti din ambientul justitiei corupte din constanta sau bucuresti este pierdut.
2
0
Asteptam cu nerabdare comunicate de presa legate de stadiul solutionarii problemelor importante din domeniul justitiei: corectarea legislatiei penale ce impiedica pedepsirea marii coruptii, modificarea procedurilor civile si penale in scopul reducerii duratei proceselor, reforma reala a domeniului expertizelor judiciare, ramas la nivelul anilor '50.
1
0
stai linistit ca si daca iei masti cu 10 lei tot contrafacute sunt doar ca sunt ambalate mai frumos si faci poola mare altora!!
2
0
Contrafacut esti tu si toti prostii de constanteni care ti-au dat votul. Un neomarxist sadea. Prost insa nu e el ci idiotii care l-au votat. Scursura
5
0
00 51 ai glumit sau esti prost facut gramada
3
0
s au rezolvat celelallte probleme?dosarele mineriadei, revolutiei? ai deschis dosar pentru bosanceanu cum a reusit sa puna mana pe snc?dosare pt chimpex, convex? cum au disparut aceste firme?sa stim si noi adevarul! ai rezolvat cu pensiile, pensionarile anticipate?
3
0
Contafacerile sunt bulele de aer care ajuta supravetuirea paturii sarace.In conditiile in care avem salarii si pensii speciale foarte mari in raport cu veniturile a milioane de oameni ,avem conditii de saracie extrema,iar aceasta patura de oameni apeleaza la astfel de produse pentru a supravetui , nu neaparat pentru a diminua castigurile marilor companii si a se incadra in marea criminalitate..Daca cumpar masti din spatele pietii cu 5bani , o fac pt ca asta sunt resursele nu pt a sprijini marea criminalitate , iar fara acele masti ar trebui sa merg fara..
4
0
cine este cimpanzeul asta? a descoperit apa calda si mersul pe jos. Noroc ca au obtinut un scor mare la alegeri....exagerat de mare, daca ma intrebati pe mine
6
2
Felicitari acestui tanar ministru, care le da clasa tuturor celor care au fost inaintea lui la justitie. Cu astfel de oameni vom reusi sa schimbam tara.
2
6
Magnific, genial,astral ! Un geniu cum se naste la un miliard...
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272