REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Stelian Ion: PSD a făcut blat cu PNL prin candidatura dr. Grasa la Consiliul Județean. Video

Stelian Ion: PSD a făcut blat cu PNL prin candidatura dr. Grasa la Consiliul Județean. Video

Mirela PASCAL 11 aprilie 2024 | 00:00 3155

Campania electorală, la Constanța, pare destul de interesantă, dacă privim din exterior, însă nu la fel de atractivă este și în opinia celor aflați pe scena politică și, mai ales, a celor care au intrat în cursa pentru Primăria Constanța. După ce Vergil Chițac l-a pus la zid pe Stelian Ion, chiar în studioul Replica, pe care-l acuză, printre altele, de piraterie informatică, Stelian Ion atacă și el și îi dă replica primarului în funcție. Nici pe Horia Constantinescu nu l-a ignorat!

Stelian Ion: PSD a facut blat cu PNL prin candidatura dr. Grasa la Consiliul Judetean. Video

Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Constanța, s-a aflat miercuri, 10 aprilie, în studioul Replica, pentru a acorda un interviu în cadrul căruia a vorbit despre prioritățile pe care le are, dacă ajunge primarul Constanței. Totodată, Stelian Ion i-a răspuns lui Vergil Chițac, după ce l-a acuzat de piraterie informatică, dar și lui Horia Constantinescu.

Stelian Ion: PSD a facut blat cu PNL prin candidatura dr. Grasa la Consiliul Judetean. VideoStelian Ion, Mirela Pascal

Așadar, în debutul interviului, Stelian Ion a explicat cum au stat lucrurile cu angajata din Ministerul Justiției, despre care Chițac spune că a luat nota 3 la un concurs iar Stelian Ion a încercat să ascundă... rușinea. „Domnul Chițac a rezolvat toate problemele Constanței. Vă dați seama, știe în amănunt ce se întâmplă prin Constanța. Are timp liber să asculte informatorii. Însuși primarul spune că e bine informat. Nu știu cine îi scrie punctajele astea prost scrise și prost informate. Sunt de-a dreptul ridicole acuzațiile. Interesant este faptul că cea despre vorbește domnul Chițac, acum priceput și la justiție, este chiar membru PNL. În momentul în care am început mandatul, în decembrie 2020, mă rugaseră cei din PNL, pentru că aveam o alianță la ora ceea, să păstrez câteva persoane din Minister. Cristian Băcanu, care era Secretar de Stat, avusese niște consilieri și m-a rugat să păstrez câțiva. Ca o curtoazie, am vrut să țin o comunicare bună și să am o relație bună cu oamenii aceștia, o dovadă de bună credință, am păstrat câteva persoane printre care se găsește și doamna despre care vorbiți. Repet, cred că e membru PNL, probabil la Sectorul 5. Nici nu mai știu cum o cheamă. După un timp mi-au spus cei de la Direcția Avizare Acte Normative, o direcție foarte importantă, că se comportă ca un șefuț pe acolo și își bagă nasul peste tot și nu este deloc OK atmosfera pe care o creează și am renunțat rapid la serviciile acestei doamne, în ciuda rugăminților de a o ține. Într-adevăr, a susținut un examen. Nu știu dacă a rugat pe cineva să-i modifice nota cu care, într-adevăr, înțelesesem că îi este rușine. Nu era un om al meu să spun că mă interesează. Nici măcar colegii mei sau oamenii pe care i-am adus la Minister nu au avut parte de un asemenea tratament discreționar, preferențial, să le favorizez ceva“, a  explicat Stelian Ion. „Așa că i-aș sugera domnului primar să fie mai atent în propria ogradă și să observe două condamnări penale în cadrul Primăriei Constanța pentru un concurs fraudat. De asta spun că are și consilieri proști. Nu analizează puțin cum i se poate întoarce înapoi un astfel de atac“, a continuat candidatul ADU la Primăria Constanța.

Stelian Ion: Chițac e pe locul 3 în sondaje. Și PNL și PSD ne-au dat primii în sondaje pe noi

S-a uitat în sondaje, a văzut că e pe locul 3, în propriile sondaje, și a fost sfătuit de consilierii săi să mă atace. Pentru că așa se întâmplă în politică. Trebuie să provoci pe cel care stă bine în sondaje. Din sursele mele, și de la PNL și de la PSD, ne-au dat primii în sondaje“, a spus Stelian Ion.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

Să vină Horia Constantinescu, care s-a autointitulat interlop, cămătar, să îmi spună mie despre carieră, despre calitatea mandatului de ministru pe care l-am avut, e prea mult

De la Vergil Chițac, ne îndreptăm atenția și către Horia Constantinescu. Ce spune Stelian Ion despre candidatul PSD și atacurile la adresa lui? „E doar o confirmare a ceea ce v-am spus mai devreme. Amândoi și-au pus target-ul pe cel cu care discutați acum. Este încă o dovadă a faptului că asta le-a ieșit din sondaje și asta i-au sfătuit cei din jurul lor să facă. Pe de altă parte, legat de calitatea mandatului de ministru, legat de modul în care mi-am desfășurat activitatea ca avocat, nu este Horia Constantinescu cel în măsură să facă astfel de aprecieri, cum de fapt nu sunt nici mulți alții. Aprecierile le pot face doar clienții pe care i-am apărat în instanță, pe care i-am apărat întotdeauna cu profesionalism, spun eu, și cu onestitate și cu care, cu foarte mulți dintre ei, am rămas în relații foarte bune și care mă sună câteodată și încă îmi mulțumesc pentru felul în care i-am reprezentat. Eu sunt mulțumit de această carieră. Să vină Horia Constantinescu, care s-a autointitulat, la un moment dat, interlop, cămătar, combinator, care a făcut bani din tot felul de afaceri dubioase, să îmi spună mie despre carieră, despre calitatea mandatului de ministru pe care l-am avut, e prea mult. Nu poate încape într-o discuție normală așa ceva pentru că suntem din lumi diferite - a format un cartel în jurul primarului Chițac. Iar Horia Constantinescu provine din echipa sa.“

Stelian Ion: Un teatru ieftin!

La Constanța mi se pare că lucrurile se polarizează foarte clar. Este un mic cartel în jurul actualului primar. Alți candidați care și-au anunțat intenția de a candida provin tot din zona domniei sale, adică din propria echipă. Horia Constantinescu este unul dintre ei. Nu îmi face plăcere să le rostesc numele și să le fac reclamă. Rămâne să observați cum foștii săi susținători, cei care l-au ajutat să devină primar și au făcut indirect atât rău Constanței, au devenit acum, chipurile, dușmanii săi și joacă un teatru ieftin, încercând să pozeze în altceva decât sunt. E vorba de aceeași echipă. În spatele acestei echipe se ascund niște interese patrimoniale colosale și asta este miza lor pentru Primăria Constanța. Nu îi mână altceva în luptă. Nu vă gândiți că domnul de la PSD a venit la Constanța, deși nu e constănțean, nu are nicio legătură, este bucureștean. Nu are nicio legătură cu orașul acesta. Vrea să arate tuturor că s-a schimbat. O să vină cu tot felul de pilde din Biblie, că și-a turnat cenușă în cap și e Albă ca Zăpada acum. Lupul își schimbă părul...“, a mai spus Stelian Ion.

Mai multe, urmăriți în materialul VIDEO de mai jos:

 

PNL și PSD, blat la Consiliul Județean

PSD putea mai mult“, spune Stelian Ion, referitor la candidații pe care i-a aruncat în cursă. „S-ar fi putut reforma. La Consiliul Județean e un blat absolut între PSD și PNL, prin candidatura domnului Grasa, au predat această candidatură PNL-ului, e evident. La primărie e jumătate de blat. Blatul este între cei din PSD Constanța, care-și doreau o candidatură slabă, pentru a-l avantaja pe actualul primar. Candidatul nominalizat de PSD își dorește să câștige, dar nu cred că va avea susținere. Prin propriile forțe, va încerca să se agațe cu toate forțele de această candidatură“, a subliniat candidatul ADU.

Stelian Ion: PSD a facut blat cu PNL prin candidatura dr. Grasa la Consiliul Judetean. VideoDoctorul Cătălin Grasa

Urmăriți interviul integral în materialul VIDEO de mai jos:

 .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272