REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Stelian Ion, USR-PLUS: NU facem ALIANŢĂ cu PSD: este o INTOXICARE

Stelian Ion, USR-PLUS: NU facem ALIANŢĂ cu PSD: este o INTOXICARE

Replica API 26 noiembrie 2020 | 13:20 2252

Proaspătul demisionar din Camera Deputaţilor, Stelian Ion, a acordat un interviu ziarului Replica prin intermediul căruia a vorbit despre scandalul momentului de pe scena politică. Candidatul USR pentru încă un mandat în Parlament spune că nu poate accepta să încaseze pensie specială, în condiţiile în care chiar partidul său se luptă pentru eliminarea acestora şi pentru modificarea legii. Stelian Ion a demontat şi zvonurile potrivit cărora USR ar urma să facă alianţă cu PSD după alegeri, pentru susţinerea unui singur premier, în persoana lui Dacian Cioloş, dar a vorbit şi despre probleme locale. Politicianul şi-a arătat indignarea cu privire la cooptarea lui Horia Constantinescu în primărie.

De ce mai candidează Stelian Ion pentru încă un mandat de deputat dacă tocmai şi-a dat demisia din Parlament? „Sunt într-o ipostază inedită pentru că mi-am depus demisia. Nu ar trebui să fie scandal. Unii sunt foarte nemulțumiți pentru că ne-am pus demisia, s-au zvârcolit foarte tare de parcă ar fi fost vorba despre mandatul lor sau a pensiilor lor. Celor de la PNL nu le-am înțeles atitudinea, au avut o reacție foarte agresivă și negativă. În 2017, am depus o lege în Parlament, pentru eliminarea acestor pensii speciale dar, prin diferite tertipuri, legea a fost blocată de către PSD. Legea prevede că poți beneficia de această pensie specială doar dacă ai un mandat complet. Ne-am dat demisia tocmai în această idee: fiind la primul mandat, nu vom încasa pensia specială. Nu am putut merge pe linia asta și am vrut să le arătăm cetățenilor că ce spunem, aia facem. Am hotărât în grupul nostru că este necesar să ne dăm demisia. Ea nu a fost dată decât în scopul de a nu beneficia de aceste prevederi. Ne-am dat demisia acum chiar dacă mandatul încetează în decembrie pentru a avea timp plenul să ia act de acea demisie”, a explicat Stelian Ion. Această pensie, a mai explicat politicianul, poate fi cumulată și cu alte pensii, iar cuantumul ei ar fi de aproximativ 2000 de lei pe lună. Ori trei mandate, ar însemna ca un parlamentar să încaseze undeva la 6000 de lei pe lună, doar din pensia specială.

Proiectele lui Stelian Ion pentru al doilea mandat!

În cadrul interviului, Stelian Ion a făcut o trecere în revistă a proiectelor pentru următoarea legislatură.

”E foarte important pentru noi să primim încrederea constănțenilor și a românilor pentru a duce la capăt niște lucruri începute care se găsesc în programul nostru, dar nu ajuns la finalitate. Inițiativa cetățenească „fără penali în funcții publice“ a fost semnată de foarte mulți români, aproape un milion, este în fază de vot și apoi se poate ajunge la referendum pentru modificarea Constituției. Problema pensiilor am atins-o deja. Pentru mine este importantă adoptarea legii care se referă la păduri. DNA-ul pădurilor este o direcție foarte importantă pentru că până acum, statul român nu a reușit să oprească acest fenomen de infracționalitate în zona tăierii ilegale a pădurilor și în zona infracțiunilor de mediu în general. O să realizăm pe fonduri europene aceste proiecte de împădurire”, a declarat deputatul.

Stelian Ion: Nu doar PSD-ul trebuie să fie în centrul atenției noastre

Cât despre contracandidații săi, acesta a precizat: ”Fiecare partid vine cu tot felul de propuneri, unii vin cu dublarea alocațiilor, alții vin cu triplarea pensiilor, alții vin cu înzecirea salariilor. E aceeași manieră de a face campanie electorală de care eu cel puțin, simt că lumea s-a cam săturat. Mai important este să discuți despre o reformă a instituțiilor, să ai concursuri pe posturi, să depolitizezi”. Stelian Ion a ținut să precizeze că lupta electorală nu se duce doar cu PSD, ci și cu alte culori politice. ”Nu doar PSD-ul trebuie să fie în centrul atenției noastre, ci pesedismul. Pesedismul înseamnă politizarea excesivă, pesedismul înseamnă abuzuri, înseamnă minciună, înseamnă furt. Lucrurile astea nu le găsești doar la PSD. La Constanța am fost fruntași la capitolul aceasta. Pesedismul afectează celelalte partide. El îmbracă diferite culori, e și roșu, și galben, și verde”, este de părere Stelian Ion.

Sub nicio formă nu vom lua în calcul o alianță cu PSD-ul. Este o parte a strategiei de intoxicare a opiniei publice

Se vehiculează, la nivel central, prin diferite cercuri faptul că USR ar urma, după alegeri, să facă o alianță șoc cu PSD, acesta din urmă urmând să-l susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier. Stelian Ion dezminte orice informații de acest gen.

„În campanii se lansează diverse zvonuri, adversarii noștri au interesul să lanseze astfel de zvonuri. Este total fals. Au pornit dintr-o minciună și o strategie de campanie de intoxicare a opiniei publice, venite de la PNL. Pe ei îi interesează acest lucru. De aceea PNL-ul se tăvălește de durere pe motiv că noi ne depunem demisiile, de parcă ar fi fost vorba de mandatele lor. De aceea PNL se opune înființării acestei direcții de investigație de mediu al pădurilor. De aceea PNL-ul are tot felul de astfel de atitudini. Asta e situația la momentul actual. Trebuie să înțeleagă că guvernarea va fi în jurul USR-PLUS. Sub nicio formă nu vom lua în calcul o alianță cu PSD-ul, nu au existat asemenea discuții, și nici nu vor exista. Este o parte a strategiei de intoxicare a opiniei publice”, spune USR-istul.

Stelian Ion, despre viceprimarul Cogargeanu și vicepreședintele Enciu: Muncesc foarte mult

Stelian Ion a comentat și activitatea viceprimarului USR-ist Florin Cogargeanu, dar și pe cea a vicepreședintelui Petre Enciu. ”Colegul meu, Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, se ocupă de zona de amenajări urbane, amenajări ale spațiilor verzi, situația parcurilor. Sunt doar câteva dintre atribuțiile pe care le are. Va fi în aria de acoperire a domnului Florin Cocargeanu și aria registrului spațiilor verzi. Colegul Petre Enciu are în atribuții fondurile europene. Muncesc foarte mult. La început își fac echipele. Acum se așează echipele și se inițiază primele proiecte. E și activitate de mers pe teren și activitate de birou. Au pus pe planul doi comunicarea, au timp după aceea”, spune Stelian Ion.

Dilema lui Stelian Ion: ce caută Horia Constantinescu la primărie, pe segmentul ce i-a revenit lui Cogargeanu

Stelian Ion nu înțelege cum a ajuns Horia Constantinescu, un fost PSD-ist, în echipa USR-PNL de la Primăria Constanța. Acesta a declarat că va lua măsuri în acest sens, lăsând să se înțeleagă că USR nu-l dorește în echipă. ”Eu nu știu cum a aterizat Horia Constantinescu la spații verzi. Dumnealui a luat la OPC, a fost membru PSD, acum e în partidul umanist. De unde și până unde a aterizat în primăria Constanța? De ce a fost aici? Din păcate, semnalele pe care le-am transmis partenerilor de colaborare nu au fost recepționate la momentul potrivit și această numire a fost făcută detașat. Trebuie să găsim soluții. Dacă cineva îl dorește atât de mult (pe Horia Constantinescu, n.r.) să își asume, să îl ia consilier, să îl ia aproape de el, dar să nu îl pună în zona în care ne-am asumat noi responsabilitatea. Trebuie făcute concursuri pe aceste posturi de conducere. Să existe transparență, să existe oameni care pot participa la aceste concursuri. La urbanism este o situație incertă”, a mărturisit Stelian Ion.

În materialul VIDEO de mai jos puteți urmări mai multe declarații despre Registrul Spațiilor verzi și problemele regăsite de noua echipă de la primărie, dar comentează și despre situația de la Direcția de Urbanism. Totodată, ascultați mesajul transmis de Stelian Ion pentru constănțeni.

Cod unic de identificare USR: 11200021

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614