REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Stelu din dosarele Udrea-Bica-Cocoş vrea să cumpere de la primărie terenul de lângă Hotel Mamaia, să facă o parcare

Stelu din dosarele Udrea-Bica-Cocoş vrea să cumpere de la primărie terenul de lângă Hotel Mamaia, să facă o parcare

Replica API 26 octombrie 2019 | 19:05 684

sursa foto: conceptstructure

Consilierii locali municipali sunt convocaţi joi, 31 octombrie, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând peste 80 de proiecte. Între acestea se numără şi mai multe propuneri de vânzare a unor terenuri în Mamaia către persoane cunoscute în luea mondenă a urbei. Spre exemplu, un proiect face referire la vânzarea unei suprafeţe de 2600 mp (mare parte spaţiu verde), în vederea edificării unei parcări etajate, cu spaţiul verde aferent. Iniţiativa vine ca urmare a solicitării depuse la Primăria Constanţa de către SC Steda Beach SRL. Conform documentaţiei ataşate proiectului, terenul se află în zona hotelului Mamaia – hotel deţinut de SC Steda Beach SRL.

Cu alte cuvinte proprietarul hotelului Mamaia ar intenţiona să ofere clienţilor săi o parcare generoasă. Tot din proiect aflăm că dacă aleşii locali vor încuviinţa vânzarea terenului, SC Steda Beach va trebui să respecte condiţia de a face parcare şi de a menţine un spaţiu verde pe care să îl îngrijească. Potrivit reglementărilor aferente acestui teren, el poate fi utilizat doar pentru: parcare, parcare etajată, teren de sport, circulaţii carosabile.

SC Steda Beach este controlată de Stelian Gheorghe. În caz că aţi uitat cine este Stelian Gheorghe, vă reamintim un fragment din următorul articol apărut în cotidianul “Replica”, în 2015:

„Ana Maria Topoliceanu, prietena de-o viaţă a Elenei Udrea, a condus tot ce însemna turism de stat în Constanţa, în perioada în care Udrea era ministru al Turismului, l-a împrumutat la un moment dat pe deja celebrul Gheorghe Stelian, zis Stelu, cu impresionanta sumă de 200.000 de euro (...). Practic, vorbim despre un grup extrem de sudat, format în jurul Elenei Udrea (....).

Avocata Ana Maria Topoliceanu, pe care DNA o acuza de luare de mită în dosarul Gala Bute, pe când conducea Compania Naţională de Investiţii (CNI), şi-a făcut publică prima declaraţie de avere în aprilie 2008. În respectivul document, Topoliceanu declara venituri de 100.000 de euro de pe urma cabinetului său de avocatură, două apartamente în Bucureşti, cumpărate în 2007 şi 2008, un teren intravilan de 3000 metri pătraţi în Ilfov, bijuterii de 10.000 de euro şi o maşină VW. Prietena Elenei Udrea mai declara un credit de 60.000 de franci elveţieni luat de la OTP Bank şi, cel mai interesant, un împrumut de 200.000 de euro acordat lui Gheorghe Stelian. Este vorba despre celebru Stelu, afaceristul care a beneficiat de despăgubiri de 89 de milioane de euro pentru un teren din Bucureşti, după cum se arată în dosarul fostei şefe DIICOT, în care Alina Bica, de asemenea prietenă a Elenei Udrea, a fost arestată pentru corupţie. Acelaşi Stelian Gheorghe, zis Stelu, personajul cheie în dosarele Bica-Udrea-Cocoş care în 2008 se împrumuta cu 200.000 de euro de la prietena Elenei Udrea, avea să cumpere în 2011 hotelul Mamaia, în mandatul de ministru al Elenei Udrea (...)”.

Dincolo de informaţiile de mai sus, publicate în 2015 de cotidianul "Replica", despre Stelu s-a speculat că ar fi doar "paravan" pentru Elena Udrea şi că, în realitate, ea ar fi cea care ar fi cumpărat hotelul Mamaia.

DOCUMENTE - click pe imagini:

Alexandra CUCU

Citeşte şi:

https://www.replicaonline.ro/stelu-se-apuca-de-vandut-lemne-si-fieraraie-calaul-elenei-udrea-alinei-bica-si-familiei-cocos-are-pierderi-si-datorii-de-25-milioane-euro-214415/

https://www.replicaonline.ro/stelu-se-apuca-de-vandut-lemne-si-fieraraie-calaul-elenei-udrea-alinei-bica-si-familiei-cocos-are-pierderi-si-datorii-de-25-milioane-euro-214415/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212