REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ştiţi câţi constănţeni primesc ajutoare sociale? Cam cât populaţia unui oraş!

Ştiţi câţi constănţeni primesc ajutoare sociale? Cam cât populaţia unui oraş!

Replica API 18 aprilie 2018 | 00:00 438

Iată cifrele!

Iată cifrele!

Aproximativ 4.500 de constănțeni primesc, în acest an, ajutoare sociale. Comparativ, sunt atâția beneficiari sociali cât populația unui oraș mai mic – în condițiile în care, potrivit ultimelor studii demografice orașele constănțene Băneasa sau Negru Vodă au, fiecare, populații de aproximativ 5.500 de locuitori.

Potrivit lui Marin Țopai, director executiv Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța, în județul de la malul mării sunt mai puțini beneficiari ai venitului minim garantat sub formă de asistență socială decât media pe țară. La nivelul țării sunt înregistrați aproximativ 270.000 de beneficiari de ajutoare sociale.

Pe de altă parte, după cum a subliniat Marin Țopai, în perioada următoare, pe parte de asistență socială, se impune dezvoltarea serviciilor sociale. „Dacă până acum s-a pus accent pe partea pasivă a asistenței sociale, de acum va trebui să se pună accent pe partea activă, pe dezvoltarea de servicii sociale. Noi, în județul Constanța, spre deosebire de alte județe, avem comune unde au fost dezvoltate servicii sociale.

Și aici putem da exemplul comunei Cumpăna, unde există un centru socio-medical modern, sau a comunei Crucea, unde există un centru de îngrijire bătrâni, a Agigei, unde există de asemenea un centru. Sunt comune cu care putem să ne mândrim, căci există îmbunătățiri pentru acordarea de servicii de asistență socială”, a declarat Marin Țopai.

Menționăm că, la nivelul județului Constanța, în evidențele AJPIS există aproximativ 210.000 de constănțeni care primesc beneficii sociale, în acest număr fiind incluse atât ajutoarele sociale, cât și ajutoarele de încălzire, indemnizațiile pentru creșterea copilului sau alocațiile copiilor etc.

F.B.

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/stiti-cati-asistati-sociali-are-constanta-dar-stiti-cati-muncesc-in-folosul-comunitatii-290344/

https://www.replicaonline.ro/primar-din-judetul-constanta-disperat-ajutorul-social-trebuie-taiat-azi-isi-iau-banii-maine-nu-mai-vin-la-treaba-352315/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce-i de facut?
0
0
Stiam ca nu
0
0
Orasul Henry Coanda. Un paradis !
4
0
Locuiesc in cartierul Poarta 6. Aici, 90% dintre femei sunt ori pensionate pe caz de boala, ori asistate social. Barbatii sunt, majoritatea, tineri-pensionari M.Ap.N. ! Deja a inceput sezonul gratarelor si pot fi vazuti de dimineata pana pe la 22.00-23.00h pe pajistea parcului, mancand si mai-ales band de fericire ! Si nu sunt rromi, sunt parveniti din Nord-Estul tarii, aciuati pe carca noastra !
13
0
TOATE SOCIETATILE COMERCIALE AU ANUNT DE ANGAJARE DE DIFERITE FORME SAU SPECIALIZARE SI NOI AVEM SOMERI SI ASISTATI....CRED CA PE UNDEVA O OARECARE SPAGA SAU PARANDARAT....CE ZICE DNA?
6
1
Ceva nu are logica: la nivel de tara 270.000 din care ,la Constanta 210.00. Iar gresiti la zerouri. Artimetica e grea.
4
3
sa-mi bag pula in toate ciorile borate care capuseaza asigurarile sociale si fata puradei non stop
16
1
Sa aveti grija sa-i urcati in autocarele care ii vor duce la megamitingul lui Dragnea, sa faca macar atat pentru banii pe care ii primesc degeaba din darile si impozitele platite de altii.
13
2
cat de curand se va termina cu ajutorul social,sacul este cam gol
12
1
Va dati seama cata forta de munca este , pardon MASA VOTANTA ? Dintrun foc 5000 de voturi !!! Hai macar 50 la suta sa iasa la munca. Daca ar aduna fiecare cate un chistoc ar fi cel mai curat oras ! Dar preferam sa-i platim din banii contribuabililor si sa-i punem sa voteze cand trebuie . Si cu cine trebuie !
20
1
Folositi acesti oameni la spatii verzi , sa aiba grija pe strada Traian de Magnoliile puse in iarna , in piatra , fara pamant , care acum se vor usca daca nu le da cineva apa si pamant.
16
1
Preferi sa mergi la job? Eu m-am convins ca e ceva serios! Ne extindem spre Hollywood! Sistem de castig cu un subiect de film! Sansa e in mainile tale! Promovezi un subiect de film si castigi bani! Nu exista niciun risc! Hollywood: magie si bani! Un film bun si bani pentru tine! Proiect B: original si sigur!Detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo.com
1
10
Lasati romii in pace caci ei vor fi majoritari in RROMania patria tiganilot
3
10
Aradul are 150 asistati!!!!
11
2
Toti tiganiiiii,hahahahahaa
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614