REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
13.5° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primar din judeţul Constanţa, DISPERAT: ‘Ajutorul social trebuie tăiat. Azi își iau banii, mâine nu mai vin la treabă’

Primar din judeţul Constanţa, DISPERAT: ‘Ajutorul social trebuie tăiat. Azi își iau banii, mâine nu mai vin la treabă’

Replica API 16 aprilie 2018 | 06:57 480

Nu mai suportă asistaţii social!

Nu mai suportă asistaţii social!

De dată recentă, "Replica" publica nemulțumirile localnicilor din localitatea constănțeană Cobadin, cu privire la gradul ridicat de infracționalitate din ultima perioadă. Toată lumea arată cu degetul spre autoritățile locale, care uneori sunt depășite de situație. Dar iată că și primarul Cornel Cocoș are nemulțumirile lui, nu cu privire la infracționalitate, ci la asistența socială. Edilul susține că pe cei care beneficiază de ajutor social trebuie să-i pândească pentru a-i pune la treabă, și nu fac orice, ci numai anumite lucruri mai ușoare. Ca să nu mai punem că, după ce iși iau ajutorul social de la primărie, câteva zile nu-i mai prinde nimeni.

”Despre cei care care beneficiază de ajutor social, la noi în Cobadin, pot spune că i-am mai scos la muncă, dar eu nu pot să-i iau oricum, nici să-i oblig. Eu nu pot să-i scot, pentru că ei au 2-3 zile pe săptămână, maxim 5, de dimineață până la 12:00, când trebuie să presteze ceva. Noi îi pândim și luăm în primire dimineața și le dăm să muncească. Să strângă gunoi, aveam 4 castani în fața Cooperației, care erau mari și periculoși, i-am tăiat și i-am pus să care în curtea primăriei toate lemnele alea groase, plus alte treburi mai ușoare. Nu știu ei să vopsească borduri sau alte de-astea. Iar dacă azi își iau ajutorul social, ăștia mâine nu mai vin la treabă”, ne-a declarat primarul.

Tot el ne-a precizat faptul că a primit solicitări de forță de muncă, la o fabrică din localitate, însă nici un asistat social nu s-a prezentat.

”Nu e bine, trebuie scos ajutorul ăsta social. Trebuie puși la muncă. M-a întrebat directorul de la cărămidărie (fabrica de cărămizi, n.r.), mi-a zis să-i dau niște oameni să muncească, mai ales acum că e frumos, s-a încălzit afară. Nu au vrut, nu vor să muncească. Preferă să stea prin centru cu o pungă de pufuleți și o sticlă de suc, de dimineață până la 12:00, se plimbă și fac mizerie pe aici, cu câinii și cu 10 puradei după ei, apoi pleacă acasă. Nu am ce să le fac, nu pot să-i oblig, pentru că banii ăștia nu vin de la noi. Ei vin de la Guvern, dacă ar veni de la primărie și aș putea ei să-i condiționez, era altceva”, ne-a mai declarat primarul Cocoș.

De precizat că, așa cum am fost informați de localnici, aceleași persoane, aceiași asistați social sunt răspunzători pentru tot ce le dispare de prin curți, începând de la cazmale, până la cazane de țuică.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tupeul tau nu are limite....in afara de cei de la aj social mai grav este ca va siugaresc angajatii primariei si acasa si la camp cu tractoarele primariei.ce pamant lucrati si cu ce motorina? o sa dati socoteala. angajatii au ineput sa maraie...
16
1
VERIFICATI PE SITE-UL PRIMARIEI CE SALARII AU FUNCTIONARII CLOCITOARE DIN PRIMARIE. RUSINE , IAU ZECI DE MILIOANE SI TAIE FRUNZA LA CAINI
6
0
ASA trebuie si la HARSOVA taiate agiotoarele CIOCIALE la toti TIGANII si la alde CACOCI si CASTRATI CA PE DOMSI la altii din HARSOVA care au sociale si vinde peste imputit SI PARCARILE LA BLOCURILE SOCIALE SUNT PLINE DE MASINI .
3
0
ptr GICA: DACA IN 10 ANI DE MANDAT O SINGURA PERS BENEFICIAR DE AJUTOR SOCIAL A INTRAT IN CURTEA MEA TE ROG SA-MI SPUI CARE ESTE ACEASTA MULTUMESC
2
9
Minciuni.ajutorul social este acordat doar cu acordul primarului. La valul lui traian cum pot sa-i puna pe oameni la munca si la cobadin nu? La cobadin oamenii de la ajutor social muncesc acasa la primar si la viceprimar si din acest motiv nu poate primarul sa le sisteze ajutorul.
12
2
Au mai ramas pungi din plastic de pe vremea lui Mazare ? Cu putin efort se poate citi pe punga din poza "Umbra lui Mazare la Constanta...."
9
3
Bai cocoselule, nu te mai plange ca ai toate parghiile necesare sa le tai ajutoarele la cei care nu presteaza, trebuie doar sa vrei. Intereseaza-te cum procedeaza altii si pui si tu in aplicare, cap de pluta. Tu si clica de consilieri de carton din primarie apucati-va de treaba, nu mai prostiti lumea, ajunge !
18
0
Nenea Primar daca vrei sa scapi de ei dc nu ne ceri ajutorul le dam foc noaptea si ii gonim cum a fost odata n viisoara sti foarte bine povestea
8
1
Ba in pulamea cine a scris ma Ba asta asistatul ala social cu 10 puradei ???
4
12
Totul are o limita , castrarea lor sa nu se mai inmulteasca si mai efficient este impuscarea lor si sa rezolvat .
13
1
Solutia! Angajatii primariei sa-si imparta ,,socialu',, intre ei sisa nu mai dea nimic la asistati.
15
5
Nenea primaru ai toate parghiile,dar ai tai subordonati nu stiu cum sa faca legal sa le taie ajutoarele. Mai intreaba si tu prin judet si vezi ca se poate.
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108