REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

STOP şoferilor care parchează „ca un bou”! Încep să curgă amenzile

STOP şoferilor care parchează „ca un bou”! Încep să curgă amenzile

Replica API 1 martie 2017 | 00:28 287

La mâna reprezentanţilor magazinelor

La mâna reprezentanţilor magazinelor

Şoferii care parchează în locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi din parcarea hipermarketurilor din municipiul Constanţa sunt sancţionaţi numai în condiţiile în care patronul magazinului sesizează organelle competente în acest sens. Astfel, deşi zilnic aceşti şoferi sunt mustraţi de ceilalţi prin postări virale numaidecât în mediul online, se pare că doar patronii “au putere” asupra lor.

În acest sens, constănţenii indignaţi de tupeul şoferilor care ocupă mai mereu locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi au pus piciorul în prag şi au înaintat în nenumărate rânduri sesizări cu acest fapt către patronii din hipermarketuri. Ulterior, patronii care au fost receptivi la aceste înştiinţări venite din partea clienţilor, au sesizat mai departe Poliţia Locală Constanţa, care a dispus în urma aceste sesizări mai multe sancţiuni către cei care parchează neregulamentar. Deşi păreau că scapă basma curată, şoferii care parchează autoturismul în locurile pentru persoanele cu handicap sunt sancţionaţi! Aşadar, poliţiştii locali au aplicat în anul 2016 un număr de 243 sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.000 lei. De la începutul anului şi până în prezent poliţiştii local au mai aplicat un număr de 54 de sancţiuni în valoare totală de 8.500 lei. Toate cele 297 de sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea persoanelor, valoarea totală însumând 49.500 de lei. Conform legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, autorităţile publice, furnizorii de servicii sociale, reprezentanţii societăţii civile, precum şi persoanele fizice şi juridice responsabile de aplicarea prezentei legi au obligaţia să promoveze, să respecte şi să garanteze drepturile persoanei cu handicap, stabilite în concordanţă cu prevederile Cartei sociale europene revizuite, adoptată la Strasbourg la 3 mai 1996, ratificată prin Legea nr. 74/1999, precum şi cu celelalte acte interne şi internaţionale în materie la care România este parte.

Reamintim că parcarea hipermarketului LIDL situat pe bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa a fost la mijlocul săptămânii trecute raiul șoferilor tupeiști! Nu mai puţin de patru persoane care nu sufereau de handicapuri locomotorii au fost surprinse parcându-şi maşinile în locurile destinate persoanelor cu handicap. Deşi existau multe alte locuri de parcare disponibile, din comoditate şi lipsă de educaţie, indivizii cu pricina au preferat să fie cât mai aproape de uşile magazinului! Clienți ca aceștia au mai fost atât la acest magazine cât și la alte hipermarketuri din Constanța.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum e conducere tarii asa sunt si cetatenii. Votati-i cu incredere, ei sunt viitorul copiilor dvs. Respect
1
0
am vazut dupa cum com. mai jos o pers. la Mangalia si cred ca peste tot ar avea clienti non stop si ar face bani, dar lipsesc acele org. Cetatenii nu se pot lua de ei ca te trezesti cu masina .... , ori vre-o vorba sa-ti strice ziua , acum doua zile raim tiganu a parcat la Kufland pe doua locuri orizontal, asta asa ca sa arate cine este el stiind ca politia este cu ....
1
0
Foarte slaba activitatea politistilor locali! Numai 243 de amenzi anul trecut? Pai atatea contraventii sunt intr-o zi in parcarile hipermarketurilor!
8
0
nu vb poponarule, iti pute gura a sloboz
4
6
Erau niste moldoveni handicapati mintal
6
8
Nici o problema , daca le ia locul , sa le ia si handicapul ....
14
1
unii se cred smecheri si sfideaza! sa se faca asta si la kaufland mangalia! nu mai ai loc de ei! sper ca cei care parcheaza pe aceste locuri,sa devina cat mai curand handicapati! oricum la creier sunt deja,,,
10
1
Tara handicapatilor, a puturosilor, a celor asistati social si a celor care au drepturi! Nimeni nu mai are obligatii! S-a dat liber la furat! Fug toti strainii de noi!
18
1
in parcarea vivo este obisnuinta sa parchezi pe locurile special delimitate desi exista locuri de parcare libere!
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367