REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

‘Strada din Darabani arăta mai rău ca-n Irak, după război’. Oraşul Negru Vodă scapă de drumurile de pământ

‘Strada din Darabani arăta mai rău ca-n Irak, după război’. Oraşul Negru Vodă scapă de drumurile de pământ

Replica API 1 decembrie 2018 | 00:00 288

O suprafaţă de 17,5 kilometri de drum urmează să fie asfaltată până-n octombrie anul viitor. Vizate sunt drumurile interioare din Negru Vodă şi din satul Darabani, sat ce aparţine din punct de vedere administrativ de oraşul Negru Vodă. Lucrările au început în luna octombrie a acestui an şi se desfăşoară în cadrul unui proiect transfrontalier accesat de Primaria Negru Vodă, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Primaria General Toshevo din Bulgaria. Dacă totul decurge normal, lucrările de asfaltare se vor finaliza într-un an, mai precis în octombrie 2019.

4 kilometri de drum de pământ şi 12 de piatră vor fi asfaltaţi

Potrivit şefului autorităţii locale, la Dabarani, lucrările au fost încheiate. A fost reabilitată strada principală a localităţii, în suprafaţă de 1,7 kilometri. “Drumul era foarte deteriorat. Arăta mai rău ca-n Irak, după război”, a precizat Petre Urziceanu, primarul oraşului Negru Vodă. Au mai rămas de asfaltat drumurile din Negru Vodă. Vorbim de 4 kilometri de drum de pământ şi 11,8 kilometri de drum pietruit.

Lucrările de asfaltare, cum era şi normal, au fost sistate în această perioadă, dar nu şi excavările. “Muncitorii au de lucru. Se poate excava, se poate aranja şi pregăti macadamul”, a explicat şeful autorităţii locale. În prezent avem asfaltată 10% din suprafaţă totală de drum, care urmează să fie asfaltată, a mai mărturisit şeful autorităţii locale.

Autoritatea locală depune eforturi pentru a asfalta întreaga localitate, dar şi drumurile din comunele avute în subordine. În acest sens, recent a fost semnat un contact de finanţare pe PNDR (Programul Naţional de Dezvoltare Rurală), urmând să fie iniţiată procedura de achiziţie. Prin acest proiect va fi asfaltată o suprafaţă de 14 kilometri de drum din Darabani şi Vâlcelele. “Cu acest proiect rezolvăm probleme drumurilor în oraş şi în cele două localităţi avute în adrministrare. O să mai rămână, o suprafaţă de un kilometru de drum de pământ neasfaltat, în zona A a oraşului, zona de case noi. Aici mai avem de lucrat la utilităţi. Anul trecut am amenajat reţeaua de gaze. Lucrăm să extindem reţeaua electrică şi să montăm reţeau de canalizare şi apă, apoi vom asfalta şi acest drum”, a explicat primarul Petre Urziceanu.

70% din oraş, racordat la reţeaua de canalizare şi apă

Şeful autorităţii locale a mărturisit că 30% din oraş nu este racordat la reţeaua de apă şi canalizare. În acest sens se caută o soluţie. “Avem pe POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020) un proiect de 5 milioane de euro, cu staţie de eurpare nouă la Negru Vodă, şi schimbat conducta de descărcare pe un tronson de 500 metri pe o stradă pe care nu s-a turnat asfaltul, iar pe cele care s-a turnat nu mai intervenim. O să vedem pe viitor. RAJA să încarce proiectul să se apuce de el şi după aceea ori, pe bugetul local, ori pe PNDR, să căutăm o soluţie să rezolvăm şi probelema aceasta”, a mai spus edilul.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bine,bine!
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212