REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 11 Mai 2024
Anul XX Nr. 6726
9.4° Constanța Sâmbătă, 11 Mai 2024 Anul XX Nr. 6726
 

Străzile din Constanța, luate la pas de polițiștii locali: GESTURI OBSCENE, GUNOAIE la voia întâmplării

Străzile din Constanța, luate la pas de polițiștii locali: GESTURI OBSCENE, GUNOAIE la voia întâmplării

Replica API 18 iulie 2019 | 00:13 294

Polițiștii locali, în cursul zilei de 16 Iulie 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00, au desfășurat o acțiune tematică pe raza de competență a Serviciului Ordine Publică 3. Aceștia au descoperit mai multe nereguli, aplicând sancțiuni. Printre acestea se numără consum de alcool pe stradă, gesturi obscene, fumat la spital, parcări alandala, aruncarea de resturi menajere la voia întâmplării și tot așa.

Oamenii legii au verificat respectarea normelor rutiere, a celor legate de menținerea curățeniei pe raza municipiului Constanța, desfășurarea în condiții legale a activităților comerciale și a serviciilor de piață, precum si respectarea normelor de conviețuire socială. Au fost monitorizate și verificate, în scopul asigurării unui climat public civilizat următoarele locatii de interes public: Strada Cuza Vodă, Strada Mihai Viteazul, zona Poarta 1, Faleza Cazino,Portul Turistic Tomis, Strada Corbului, Bulevardul I.C Brătianu, Strada Poporului, Bulevardul Alexndru Lăpușneanu, Strada I.G Duca, Strada Avram Iancu, Strada Țepes Vodă, Strada Răscoala din 1907, Bulevardul Mamaia, Bulevardul Tomis, Strada Traian.

Au fost legitimate 30 de persoane și au fost verificati 5 agenți economici care își desfășurau activitatea comercială pe sectorul Serviciului Ordine Publică 3.

Au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.010 lei, din care 4 amenzi pentru săvârșirea unor fapte antisociale precum aruncarea unor ambalaje, deșeuri menajere,răscolirea gunoiului din containere, neasigurare recipient de colectare deșeuri, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, 3 amenzi pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 ( Codul Rutier) privind circulația pe drumurile publice, in special pentru opriri efectuate neregulamentar, în zone în care acest lucru este interzis, 1 amendă pentru ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat persoanelor cu dizebilități, în conformitate cu prevederile Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, 11 amenzi pentru refuz de legitimare, consum de alcool pe domeniul public sau pentru exercitarea unor acte/ gesturi obscene, apelare la mila publicului, în baza Legii nr.61/1991 pentru sancționare faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială a ordinii și liniștii publice, 1 amendă pentru fumat într-un loc interzis, în conformitate cu prevederile Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 4 amenzi pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun, în conformitate cu prevederile Legii nr.92/2007 a serviciilor de transport public local.

Menționăm faptul că astfel de acțiuni se vor desfășura în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se cam supara ghiorlanimea cand au loc actiuni din astea. Ar trebui sa fie ceva permanent,pentru ca nivelul de ghiorlaneala si nesimtire este urias si nu e vorba doar de anumite varste,ci de marea masa a oamenilor de toate categoriile ocupationale si etate.
2
1
Veniti va rog pe Aleea Crizantemelor la ghena de gunoi din fata blocului H1 si urmariti cateva zile sa vedeti ce-i acolo, daca ati mai vazut atatea gunoaie si tigani care rascolesc mormanele !
3
2
v-au murit laudatorii bai analfabetilor?
3
2
DE NEVERSEA SE CONSUMA ALCOOL PE O RAZA DE 2 KM SI NIMENI NU A FOST DERANJAT, SUNTEM ORAS TURISTIC SI AR TREBUI PE TIMPUL VERI POLITIA LOCALA SA FIE MAI MULT PREZENTA PE PLAJA, IN MAMAIA, PORTUL TOMIS, PIATA OVIDIU SI ASTA PE JOS SAU PE BICICLETA, NU DIN MASINA !
3
4
de atata ordine. Orice ati face, ramaneti ceea ce sunteti, fosti paznici de banci si cosuri de gunoi in parcurile constantene!
4
3
Actiunea de ieri trebuie sa fie una continua! Lipsa politiei pe strazi a dus la debandada pe care o traim de ceva vreme. Nesimtirea trebuie sanctionata cu amenzi usturatoare si munca in folosul comunitatii. Orasul arata groaznic din cauza nemernicilor fie ei oameni de rand sau politicieni.
11
2
Asa e normal sa fie.
8
1
Cat mai multe actiuni din astea pe strazi principale si secundare in tomis II. Ion ratiu. Banu mihalcea de la bdul mamaia si pana la strada mircea, si strazile adiacente. Asemenea actiuni cat mai multe. Patrule pe jos nu cu masinile ca aristocratii. Din masini nu se vede nimic. Patrule cate doi sa vedem prin cartiere. In special seara. Asta sa faceti domnilor de la Politia Locala. Atunci va zice lumea bravo. Nu cand va vede la plimbare cu masina pe benzina platita din taxe si impozite
15
1
O parcare ALANDALA este regulamentara?
3
4
la Casa de Cultura in parc o gasca de 15 tiganusi alearga si urla, dau peste copii de 3-6ani, speriindu-i, in mijlocul orasului...
8
1
Ar fi necesar ca asemenea actiuni sa fie zilnic pe agenda de lucru a celor de la Politia Locala. Pedepse mult mai mari pentru asemenea fapte.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389