REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

STUDENŢII de la Medicină au intrat în CONTACT cu bărbatul infectat cu coronavirus din Constanţa

STUDENŢII de la Medicină au intrat în CONTACT cu bărbatul infectat cu coronavirus din Constanţa

Replica API 12 martie 2020 | 08:54 31251

De ce ne-a fost frică, n-am scăpat! A fost confirmat al 39-lea caz de coronavirus, la Constanţa. Pacientul este un bărbat de 52 de ani şi este asistent şef în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Acesta a declarat autorităţilor că nu a avut contact cu o persoană infectată și nici nu a călătorit în această perioadă. Rezultatul testului pentru COVID 19 este pozitiv. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât fiul pacientului este prieten foarte bun cu un student la Medicină, şi cu care a luat legătura în această perioadă. Asta înseamnă că s-a creat o adevărată încrengătură iar, în afară de cadrele medicale din spital şi pacienţii, în pericol mai sunt şi studenţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, a convocat Comandamentul de Urgenţă pentru a se discuta măsurile ce urmează a fi luate în legătură cu unitatea spitalicească. "Am activat Comandamentul din cadrul Spitalului Judeţean. În seara aceasta, vom mai avea un comandament pentru Situaţii de Urgenţă. Confirm cazul de coronavirus, nu a venit la muncă de 7,8 zile, a fost bolnav, a fost testat. Se va face dezinsecţia în secţia medicală, se va face şi mine. Nu se închise spitalul. DSP va face ancheta epidemiologică", a spus Horia Ţuţuianu. "Îndemn la calm şi la raţiune, recomand oamenilor să stea în case", a conchis Ţuţuianu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri, 11 martie, încă cinci cazuri de infectare cu noul coronavirus, numărul cazurilor la nivel naţional ajungând la 45. Este vorba de cinci bărbaţi, de 22, 30, 34, 36 şi 57 de ani, veniţi prin vamă, din Italia, în data de 9 martie şi care au fost carantinaţi în Arad imediat de la sosire, Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Bucureşti, în număr de 17, Timiş-5, Arad-5, Hunedoara-4, Iaşi-2 şi câte unul în Buzău, Caraş Severin, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Mureş, Suceava, Gorj, Brăila, Covasna, Olt şi Ilfov. Sunt 12.678 persoane isolate, 569 în carantină

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
22.58 esti sugaci PeNaList sau USecuRist
0
0
gigi alexe in carantina jos hotii
1
0
Stop vot psd ciuma coronavaiurus
0
3
Nu vad care este legatura. Din pacate, nu aveti cunostinte de epidemiologie, asa ca datele prezentate sunt incorecte.
0
0
Alooo gramatica reportere! E jenanta exprimarea.
2
0
O stire mincinoasa! Ce baiat?! Ce increngatura!? Chiar aveti voie sa publicati tot ce visati noaptea?
4
1
Uite asa mai fac si ei putina curatenie ,ca altfel ne mancau gandaci .Poate tot o data mai omoara si alti virusi.
3
0
Multa lume sufera de PROSTIE , ISTERIE , SCENARITA si FOBIE ,dupa ce au fost INITIAL VIRUSATI DE TOT FELUL DE INFORMATII FALSE si DISTORSIONATE !Drept urmare a venit ASALTUL nr.2 , asupra , MAGAZINELOR si HIPERMARKETURILOR, golind rafturile acestora !!!Mai ceva ca la CUTREMUR !!???
7
4
Apoi studentii s au dus la mamele voastre si le au infectat . Imbecili plii mele care aveti atatea pareri dar creierul vostru zace pe undeva intr o lume subatomica
9
5
Dupa limbaj ai multe fuste colorate!
6
6
Auzi fa' baga mi as pula in ma'ta aia care mai bine te caca la un gard!Te ai facut si tu justitiara pisa m as pe copiii tai?
5
9
trebuia prima data facut testul, dar nu au teste decat cateva mai au si la fac celora care vin din italia china , etc. tari cu risc. autoritatile care se lauda ca treaba e sub control stiu ca nu sunt teste
9
0
Pt Vlad....Acest pacient s-a prezentat la Spitalul Infectioase....dar, de acolo a fost trimis acasa pe motiv ca nu este suspect de virus si ca mai probabil are TBC. Nu mai jigniti aiurea, necunoscand cazul!
21
3
Daca toti studentii de la medicina au intrat in contact cu el, iar ei au ajuns in campus automat au avut contact si cu alti studenti. Poate s-ar face o dezinfectare in tot campusul de la medicina.. ca totusi suntem mai multe specializari acolo
12
1
autosesizare si dosare penale, asa nu se poate
10
6
Dosar penal pentru inconstoent.Trebuie sa fii bolnav psihic sau criminal sa faci atata rau atator persoane.
5
16
toti studentii de la medicina am intrat in contact cu el, dar nimeni nu recunoaste
20
5
cum i s-a permis acestui mizerabil sa infecteze atata lume, a fost la spital TBC apoi Spitalul Judetean si la urma la Spitalul Infectioase.Trebuia sa mearga direct la infectioase la simptomele care le avea si situatia actuala.Cum a trecut peste cortul de pre triaj din Spitalul Judetean si a aterizat direct in UPU.Ce pila l-a bagat direct in UPU sa infecteze atatea cadre medicale si familiile acestora.Dosar penal e putin spus.
15
21
Oaau comandamentul de urgenta ,avem si noi ceva ,celula de criza si celula de coronavorus si cateva coduri colorate in culori stridente.Tata in italia a fost minciuna fata de ce o sa fie in Romania..O sa mai ramanem jumatate cu asemenea panarame de autoritati.
15
7
Studentii au plecat apoi spre camine
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272