REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Studenții din Constanța ar putea face cursuri online!

Studenții din Constanța ar putea face cursuri online!

C.B. 29 septembrie 2022 | 00:00 2148

În contextul anunțării unui nou val de coronavirus, dar și a scumpirilor din energie, situația unităților de învățământ din România este aparent sigură, dar, în esență, incertă. Există numeroase motive de îngrijorare, mai ales în rândul studenților, deoarece se anunță cea mai grea iarnă pentru țara noastră, și, implicit, facturi deosebit de mari la energia electrică și gaze.

Dacă ne limităm strict la Constanța, și, mai concret, la Universitatea Ovidius, cursurile se vor desfășura, teoretic, în format fizic, dat fiind faptul că unitatea nu dispune de acreditare pentru formatul hibrid sau online.

Unii studenți au fost anunțați că vor face cursuri online

Însă, în rândul studenților de la câteva facultăți (n.r. Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice), circulă zvonuri conform cărora, în lunile de iarnă și la începutul primăverii, inclusiv pe durata sesiunii I de examinare, se va apela la formatul exclusiv online. Mai mult decât atât, dacă includem costurile facturilor la energie și gaze, acestea vor fi de rândul zecilor de mii de lei, facturi pe care Universitatea le poate achita. Însă, ce vor face școlile și liceele de stat, care sunt finanțate de Consiliul Local?

Învățământul pre-universitar nu va trece în online


Cât despre învățământul pre-universitar, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus clar și răspicat că unitățile de învățământ vor funcționa în format fizic, fără probleme, dar acest lucru rămâne de văzut, pentru că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, mai ales în rândul anumitor politicieni români. Redăm mai jos declarația domniei sale:

Vor fi asigurate condiții de funcționare a școlilor în perioada sezonului rece! Am convocat astăzi, la București, toți inspectorii școlari generali din toate județele României pentru a comunica instrucțiuni clare în legătură cu condițiile asigurate în toate școlile din țară pe perioada sezonului rece. Guvernul asigură plata diferențelor de preț pentru orice eventuală fluctuație a costului la energie. În aceste condiții nu se justifică sub nicio formă demersuri precum inițiativele izolate, la nivel local, care doresc să includă reducerea temperaturii în școli sau chiar trecerea în online a sistemului de învățământ. Toate inspectoratele școlare județene vor lua legătura cu autoritățile locale pentru a se asigura de respectarea dreptului la educație. Aceste demersuri vor fi realizate în coordonare cu prefecturile.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614