REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

SUA: Agenta care a împuşcat un tânăr de culoare şi şeful poliţiei din Brooklyn Center şi-au prezentat demisiile

SUA: Agenta care a împuşcat un tânăr de culoare şi şeful poliţiei din Brooklyn Center şi-au prezentat demisiile

Replica API 15 aprilie 2021 | 00:00 871

Agenta de poliţie din Brooklyn Center care a împuşcat mortal duminică un tânăr de culoare după un control de rutină în trafic, precum şi şeful poliţiei din oraş au demisionat marţi, pe fondul protestelor generate de moartea tânărului, informează miercuri Reuters, citată de Agerpres.

Primarul din Brooklyn Center, Mike Elliott, a afirmat că cei doi şi-au prezentat demisiile a doua zi după ce şeful poliţiei, Tim Gannon, a declarat presei că agenta care l-a împuşcat pe Daunte Wright, Kim Potter, şi-a scos din greşeală pistolul în loc de Taser.

Consiliul municipal a adoptat o rezoluţie cerând concedierea celor doi, a precizat primarul, menţionând că speră ca acest lucru "să calmeze întrucâtva comunitatea".

El a adăugat că încă nu a acceptat demisia lui Kim Potter, ceea ce ar permite concedierea ei din poliţie. "Vrem să trimitem comunităţii mesajul că luăm în serios situaţia", a spus Elliott.

Concedierea lui Kim Potter, spre deosebire de o demisie, îi poate afecta negativ drepturile la pensie, precum şi capacitatea sa de a mai lucra în domeniu. Potter, în vârstă de 48 de ani, lucra în poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani.

Brooklyn Center, unde s-a produs incidentul, se află în zona metropolitană a Minneapolisului, unde se desfăşoară procesul lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de uciderea lui George Floyd în mai anul trecut.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Boschetarii la putere, cine si-ar fi imaginat America, o tara bananiera?
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468