REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SUA: Autorităţile au lansat raiduri la scară mică în rândul imigranţilor ilegali

SUA: Autorităţile au lansat raiduri la scară mică în rândul imigranţilor ilegali

Replica API 16 iulie 2019 | 00:00 393

Autorităţile americane au lansat la sfârşitul săptămânii trecute operaţiuni la scară mică pentru arestarea unor familii fără documente, în debutul unei campanii a preşedintelui Donald Trump de a expulza mii de imigranţi, relatează Reuters.

Operaţiunea, care s-a întins pe mai multe zile, urma să ia ca ţintă sute de familii sosite recent în circa zece oraşe şi care ar fi primit un ordin de expulzare din partea unui judecător specializat în imigraţie.

Operaţiunile de expulzare urmăresc să descurajeze afluxul de familii din America Centrală care fug de sărăcia şi de violenţele cauzate de bande criminale în ţările lor natale, multe încercând să obţină azil în SUA.

Imigranţii şi asociaţiile de susţinere a lor se pregătiseră pentru arestări în masă, dar până duminică seară au apărut informaţii doar despre mici operaţiuni în câteva oraşe.

"Desfăşurăm acţiuni ţintite de aplicare a legii împotriva unor persoane care au pierdut în instanţă şi au primit ordin de expulzare din partea unui judecător specializat în imigraţie", a declarat directorul în exerciţiu al Autorităţii pentru imigraţie şi afaceri vamale (ICE), Matt Albence, citat de Fox News.

Mary Bauer, din partea organizaţiei de asistenţă juridică Southern Poverty Law Center (SPLC), a spus că nu există operaţiuni confirmate în mari oraşe sudice precum Atlanta.

Nu au existat relatări privind arestări nici din partea Consiliului American pentru Imigraţie, care are avocaţi pregătiţi pentru a oferi consiliere juridică la cel mai mare centru de detenţie pentru familii de imigranţi la Dilley, în Texas.

"Imigranţii şi comunităţile de imigranţi din întreaga ţară se ascund, iar oamenii trăiesc terifiaţi şi terorizaţi, pentru că asta este de fapt ideea întregii operaţiuni, indiferent dacă au loc sau nu acţiuni de aplicare a legii", a spus Mary Bauer, director juridic adjunct al SPLC.

Primarul New Yorkului, Bill de Blasio, a spus că au avut loc trei operaţiuni al ICE în oraş sâmbătă, aparent fără arestări. El a mai precizat că nicio astfel de operaţiune nu s-a desfăşurat duminică.

"Este un act politic al acestui preşedinte. El a politizat o agenţie guvernamentală a SUA pentru a-l ajuta să fie reales", a spus Bill de Blasio, candidat în cursa democrată pentru scrutinul din 2020.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri o vastă operaţiune de arestare şi de expulzare a imigranţilor fără documente în zece oraşe pentru sfârşitul săptămânii care s-a încheiat.

El a avertizat în luna iunie în legătură cu pregătirea acestor expulzări, care au fost dezvăluite anterior de cotidianul New York Times. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dati-i afara din tara pana nu va fi prea tarziu.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614