REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SUA: Doi jihadişti ai grupării Stat Islamic supranumiţi 'The Beatles' au pledat nevinovat

SUA: Doi jihadişti ai grupării Stat Islamic supranumiţi 'The Beatles' au pledat nevinovat

Replica API 12 octombrie 2020 | 00:00 863

Doi jihadişti dintr-o celulă a grupării Stat Islamic (SI) responsabilă cu uciderea mai multor ostatici occidentali au pledat nevinovat vineri în faţa unui judecător american, prima etapă spre procesul acestor sângeroşi "The Beatles", comentează AFP, citată de Agerpres.

Supranumiţi astfel de către ostatici din cauza accentului englez al membrilor lui, Alexanda Kotey, 36 de ani, şi El Shafee Elsheikh, 32 de ani, au compărut prin legătură video în faţa tribunalului federal din Alexandria, în apropiere de Washington.

Prin intermediul avocaţilor lor, cei doi indivizi au pledat nevinovat şi au cerut să fie judecaţi de un juriu. Ei au renunţat, totodată, la dreptul lor la un proces rapid, în 90 de zile, un obiectiv greu îndeplinit, potrivit tuturor părţilor, din cauza complexităţii dosarului.

"Doresc organizarea unui proces cât mai repede posibil", dar "este nevoie de timp pentru se face dreptate în acest caz", a comentat judecătorul T.S. Ellis II stabilind următoarea audienţă la 15 ianuarie.

Până atunci, dovezile - care conţin informaţii confidenţiale - vor fi transmise apărării celor doi, transferaţi miercuri din Irak în Statele Unite şi încarceraţi într-un loc ţinut secret din Virginia.

Cu o zi înainte, un mare juriu i-a inculpat pentru răpirea şi moartea a patru americani: jurnaliştii James Foley şi Steven Sotloff, a căror decapitare în 2014 a fost folosită ca material de propagandă ce a şocat opinia publică, şi lucrătorii umanitari Kayla Mueller şi Peter Kassig.

Celor doi indivizi, care au crescut şi s-au radicalizat în Regatul Unit înainte de a se alătura SI în Siria în 2012, li s-a retras între timp cetăţenia britanică.

Potrivit unor centre de studii americane, ei au făcut parte dintr-un cvartet care a răpit şi decapitat 27 de ostatici, inclusiv civili sirieni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272