REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

SUA: Fostul şef al FBI recunoaşte ''grave neglijenţe'' la începutul anchetei ruse

SUA: Fostul şef al FBI recunoaşte ''grave neglijenţe'' la începutul anchetei ruse

Replica API 17 decembrie 2019 | 00:00 349

James Comey

Fostul director al FBI James Comey a admis duminică că poliţia federală a comis "grave neglijenţe" la începutul anchetei asupra ingerinţei Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, notează AFP.

Preşedintele SUA Donald Trump, care l-a concediat brusc pe acest responsabil în 2017, a sugerat imediat că ar putea fi condamnat la o pedeapsă de "mai mulţi ani" de închisoare.

James Comey a apărat constant FBI contra atacurilor preşedintelui Statelor Unite.

Duminică, el a recunoscut însă că un consilier pe probleme de politică externă din echipa de campanie a candidatului Trump în 2016, Carter Page - pus rapid sub acuzare în ancheta deschisă de poliţia federală privind ingerinţa rusă -, a fost tratat mod incorect.

Într-un interviu acordat canalului Fox News, James Comey a afirmat că mandatul FBI pentru supravegherea acestuia, pe care el l-a semnat, conţinea "erori semnificative".

"Au fost grave neglijenţe, 17 lucruri ar fi trebuit să existe în mandate ori cel puţin să fie amintite sau calificate diferit", a declarat el.

Aceste erori au fost detaliate într-un raport al inspectorului general al Departamentului Justiţiei dat publicităţii la 9 decembrie. Acest document a respins orice părtinire politică din partea FBI în deschiderea anchetei, dar a subliniat "erorile şi omisiunile" comise de unii agenţi atunci când au solicitat justiţiei undă verde pentru a supraveghea convorbirile telefonice ale lui Carter Page.

"Deci acum Comey recunoaşte că a greşit. Face asta numai pentru că a fost prins cu mâţa-n sac", a comentat preşedintele american pe Twitter.

"Care sunt consecinţele pentru acest comportament ilegal? Ar putea fi mai mulţi ani de închisoare?, a adăugat Donald Trump, îndemnându-l pe fostul director al FBI "să îşi ceară scuze". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272