REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

SUA: Magazine tip pet shop, posibilă sursă a unui focar de bacterii rezistente la antibiotice

SUA: Magazine tip pet shop, posibilă sursă a unui focar de bacterii rezistente la antibiotice

Replica API 19 decembrie 2019 | 00:00 320

Puii de câine comercializaţi în magazine tip pet shop s-ar afla la baza transmiterii unei bacterii periculoase, rezistentă la antibiotice, care a condus la îmbolnăvirea a circa 30 de persoane din 13 state americane, a avertizat Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor (CDC) din Statele Unite, citat miercuri de UPI.

Infecţia în cauză este o formă rezistentă la antibiotice a Campylobacter jejuni, a indicat CDC într-un comunicat.

Până în prezent, dintre cei 24 de pacienţi intervievaţi de CDC, 21 (88%) au declarat că au atins recent un pui de câine.

''Patru persoane au fost spitalizate'', a notat agenţia americană precizând ''nu a fost raportat niciun deces''.

''Interviurile cu persoanele bolnave şi dovezile de laborator indică drept sursă a acestei epidemii contactul cu puii de câine, în special cu cei din magazine cu animale de companie'', conform CDC.

Nu există deocamdată un singur furnizor al acestor pui, asociat cu acest focar, relatează UPI.

Pacienţii provin din diverse zone ale SUA - Connecticut, Florida, Georgia, Illinois, Kentucky, Maryland, Minnesota, Nevada, Ohio, Carolina de Sud, Tennessee, Utah şi Wyoming.

"Campylobacterbacteria se poate răspândi prin contactul cu excremente şi animale infectate şi apă sau hrană contaminate'', a notat agenţia.

Infecţia poate fi gravă, implicând diaree, febră şi crampe stomacale care încep la două până la cinci zile după expunerea la germen. Majoritatea persoanelor se recuperează, chiar şi fără administrarea de antibiotice.

"Puii şi câinii (adulţi) pot transmite Campylobacter care îi poate îmbolnăvi pe oameni, chiar dacă par sănătoşi şi curaţi", a menţionat CDC. ''Persoanele care deţin, lucrează sau intră în contact cu căţeluşi sau câini ar trebui să ia măsuri pentru a rămâne sănătoşi'', notează agenţia.

Cea mai bună metodă de prevenţie este spălarea mâinilor după atingerea puilor de câine sau a animalelor adulte sau după ce se curăţă lucrurile atinse de aceştia, a menţionat agenţia.

CDC notează că tulpina de Campylobacter din acest focar pare să fie asociată cu o tulpină ce a provocat o epidemie similară în 2016.

"Ancheta este în curs. CDC va oferi actualizări când vor fi disponibile mai multe informaţii", a indicat agenţia. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272