REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SUA nu pot confirma că Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina

SUA nu pot confirma că Rusia a folosit rachete hipersonice în Ucraina

Replica API 22 martie 2022 | 14:04 693

Statele Unite nu pot nici confirma, nici infirma că Rusia a folosit în Ucraina rachete hipersonice, a declarat luni agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, un oficial american de rang înalt din domeniul apărării.

Rusia susţine că a lovit cu astfel de arme un obiectiv ucrainean, însă folosirea lor nu are prea mult sens din punct de vedere militar, a apreciat sursa citată.

"Poate încearcă să trimită un mesaj Occidentului", a fost de părere oficialul, adăugând că "nu este prea practic" ceea ce afirmă ruşii că au făcut.

Moscova a anunţat sâmbătă că a lovit şi a distrus cu rachete Kinjal (Pumnal - n. red.) un depozit mare de arme din regiunea Ivano-Frankivsk din vestul Ucrainei. Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, a fost prima oară când a fost utilizat sistemul Kinjal de la începutul invaziei în Ucraina, în 24 februarie.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a susţinut în decembrie anul trecut că ţara sa este lider mondial în domeniul rachetelor hipersonice - arme a căror viteză, manevrabilitate şi altitudine fac dificilă urmărirea şi interceptarea, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu amorocanii ne umplu de propaganda. Ar trebui sa mearga acasa. Nemtii iau dat afara de la Ramshtain si iam luat noi. Nici vize nu ne dau
0
0
Nu e treba americanilor sa le ,,vada,, intrebatiii pe ucrainieni cum le au simtit !
0
0
Ahahahah rusii sunt vai mortii lor si tu crezi ca detin tehnologii avansate. La un PIB cat al Italiei nu sunt in stare nici sa intretina vechile arme, dar sa aiba cine stie ce SF.
0
0
poate nici nu le-au vazut pe radar sau chiar daca le-au vazut nu recunoaste pentru ca e o tehnologie pe care nato nu o stapaneste inca, chiar daca este in lucru si la ei!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272