REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

SUA: O instanţă de apel din Chicago blochează încercarea preşedintelui Trump de a restricţiona finanţarea oraşelor „sanctuar“

SUA: O instanţă de apel din Chicago blochează încercarea preşedintelui Trump de a restricţiona finanţarea oraşelor „sanctuar“

Replica API 2 mai 2020 | 00:00 862

O instanţă de apel din SUA a decis joi împotriva unei încercări a administraţiei Trump de a tăia acordarea a milioane de dolari aşa-numitelor jurisdicţii "sanctuar" ce limitează cooperarea cu agenţiile federale ce aplică politica în domeniul imigraţiei, transmite vineri Reuters, citată de Agerpres.

Donald Trump

Decizia Curţii de apel a circumscripţiei 7 din Chicago a confirmat două hotărâri judecătoreşti ale unor curţi inferioare care au blocat impunerea de către administraţia Trump a unor condiţii legate de imigraţie în acordarea subvenţiilor pentru aplicarea legii.

În perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie, preşedintele Donald Trump a făcut din imigraţie o temă centrală a mandatului şi a campaniei sale electorale. El critică frecvent jurisdicţiile "sanctuar" controlate de rivalii democraţi pentru politici despre care afirmă că îi protejează pe imigranţii infractori.

Decizia survine după ce, miercuri, preşedintele american a sugerat că ar putea restricţiona ajutoarele pentru combaterea epidemiei COVID-19 în cazul statelor şi oraşelor cu politici de "sanctuar". "Dacă ar urma să fie acordată asistenţă pentru oraşe şi state la nivelul cifrelor de care vorbiţi - miliarde de dolari - nu cred că ar trebui să existe oraşe sanctuar", a declarat Trump reporterilor la Casa Albă.

Curtea de apel a declarat că hotărârea va fi aplicată la nivel naţional, deşi un judecător din completul de trei judecători care a judecat cazul a spus că ar fi restrâns sfera de aplicare la oraşul Chicago, unde s-a iniţiat procesul.

Instanţele federale de apel au emis hotărâri divergente cu privire la încercările preşedintelui Trump de a restricţiona finanţarea oraşelor "sanctuar", situaţie care ar putea conduce la un posibil apel la Curtea Supremă a Statelor Unite.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272