REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° ConstanÈ›a Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

SUA: Relaţiile Washingtonului cu Afganistanul vor depinde de comportamentul talibanilor

SUA: Relaţiile Washingtonului cu Afganistanul vor depinde de comportamentul talibanilor

Replica API 18 august 2021 | 01:56 647

Statele Unite au anunţat luni că vor recunoaşte un guvern condus de talibani în Afganistan doar dacă aceştia respectă drepturile femeilor şi resping teroriştii, transmite AFP, citată de Agerpres.

Ned Price

"În ceea ce priveşte poziţia noastră faţă de orice viitor guvern în Afganistan, aceasta va depinde de conduita guvernului respectiv. Va depinde de comportamentul talibanilor", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

"Un viitor guvern afgan care protejează drepturile fundamentale ale poporului său (...) inclusiv a jumătate din populaţia sa - soţiile şi fiicele sale" şi "care nu oferă adăpost teroriştilor" "este un guvern cu care am putea colabora", a afirmat Ned Price.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a mai spus că emisarul american Zalmay Khalilzad se află încă în Qatar, unde au fost organizate discuţii cu talibanii timp de mai multe luni, iar oficialii americani continuă să interacţioneze cu insurgenţii în Doha.

Accentul diplomaţiei SUA a trecut de la susţinerea negocierilor de pace la evitarea violenţei, după ce preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul, a declarat Ned Price, potrivit Reuters.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa ne gandim la prezent si viitor cand trebuie REZOLVAT trecutul...Arizona Audit si rezultatul oficial la sfarsit de luna sau septembrie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212