REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SUA: Trei militanţi de extremă dreapta, inculpaţi la Las Vegas pentru incitare la violenţă

SUA: Trei militanţi de extremă dreapta, inculpaţi la Las Vegas pentru incitare la violenţă

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 983

Trei militanţi de extremă dreapta au fost inculpaţi miercuri la Las Vegas, statul american Nevada, pentru incitare la violenţă în timpul unor manifestaţii paşnice declanşate de moartea lui George Floyd, de care doreau să se folosească pentru a semăna dezordine, au anunţat autorităţile locale, transmite AFP, citată de Agerpres.

Conform biroului procurorului federal din Nevada, Nicholas Trutanich, cei trei bărbaţi, care se aflau în posesia unui cocktail Molotov, fac parte din mişcarea 'Boogaloo', 'un termen folosit de extremiştii care promovează războiul civil şi prăbuşirea societăţii'.

'Actori violenţi au deturnat manifestaţii paşnice în toată ţara, inclusiv în Nevada, exploatând în slujba scopurilor lor extremiste furia reală şi legitimă provocată de moartea lui Floyd', a indicat procurorul Trutanich într-un comunicat.

Cei trei inculpaţi - Stephen T. Parshall, 35 de ani, Andrew Lynam, 23 de ani, şi William L. Loomis, 40 de ani, toţi rezidenţi la Las Vegas - au fost reţinuţi la 30 mai de o unitate antiteroristă a FBI.

Conform presei americane, militanţi de extremă dreapta, unii puternic înarmaţi, s-au infiltrat în numeroase manifestaţii organizate de mai bine de o săptămână ca protest faţă de decesul lui George Floyd şi, în general, faţă de violenţele poliţiei şi discriminările rasiale.

Mulţi dintre aceşti militanţi se revendică de la mişcarea 'Boogaloo' şi au adoptat cămăşi hawaiene ca semn de recunoaştere.

Experţi în aceste grupări, citaţi mai ales de Washington Post, se întreabă cu privire la rolul pe care l-au putut juca unii militanţi în declanşarea violenţelor care au cuprins zeci de oraşe americane în ultimele zile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
grupari teroriste ANTIFA!Cine le finanteaza?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272