REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

SUA: Trump încearcă să blocheze trimiterea declaraţiilor sale fiscale către Congres

SUA: Trump încearcă să blocheze trimiterea declaraţiilor sale fiscale către Congres

Replica API 6 august 2021 | 00:00 607

Avocaţii lui Donald Trump au înaintat miercuri recurs pentru a încerca să blocheze trimiterea declaraţiilor fiscale ale fostului preşedinte american democraţilor din Congres, argumentând că acesta este vizat din motive exclusiv politice, relatează AFP, citată de Agerpres.

Donald Trump

"Cererile îl vizează pe preşedintele Trump pentru că este un republican şi un opozant politic", susţin avocaţii săi, care vorbesc despre "represalii" în pledoaria susţinută în faţa unui tribunal federal din capitala Washington.

Democraţii, care controlează Congresul, încearcă de ani de zile să obţină secretele fiscale ale celui de-al 45-lea preşedinte al SUA, primul din anii 1970 care a refuzat mereu să-şi publice declaraţiile fiscale, în contextul în care miliardarul a făcut din averea sa un argument al campaniei electorale.

Într-o posibilă victorie pentru democraţi, Departamentul american al Justiţiei a dispus vineri Trezoreriei "să furnizeze aceste informaţii" unei comisii a Camerei Reprezentanţilor.

Comisia, însărcinată cu chestiuni fiscale ('Ways and Means'), cere declaraţiile fiscale din cei şase ani care precedă venirea lui Donald Trump la Casa Albă, în 2017. Aceasta susţine că vrea să studieze cum Fiscul american (IRS) controlează finanţele preşedinţilor.

Un argument pe care avocaţii lui Donald Trump îl resping. "Dacă democraţii din Congres au prezentat nenumărate justificări pentru a obţine declaraţiile de impozitare ale preşedintelui, nimeni la momentul respectiv nu a menţionat dorinţa de a descoperi cum îi auditează IRS-ul pe preşedinţi", scriu ei.

"Cererile sunt concepute în mod specific pentru preşedintele Trump şi în practică nu îl vor afecta decât pe el", subliniază avocaţii.

Departamentul Justiţiei a evocat acest argument vineri, afirmând că este "posibil ca unii dintre aleşii din Congres să spere" că declaraţiile fiscale ale lui Donald Trump vor fi "publicate doar pentru a-l pune în dificultate".

Aceste motivaţii nu permit totuşi invalidarea solicitării comisiei, a estimat Departamentul Justiţiei, pentru că aceasta "serveşte în mod evident unor obiective legislative legitime".

Chiar înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, New York Times a publicat o anchetă bazată pe 20 de ani de date fiscale privindu-l pe fostul magnat al imobiliarelor şi grupul său.

Potrivit cotidianului, el nu a plătit decât 750 de dolari impozit federal în 2016 şi nimic în zece din cei 15 ani precedenţi, declarând pierderi mai mari decât câştigurile.

Donald Trump a denunţat "informaţii false" şi a dat asigurări că a "plătit multe impozite", fără a furniza alte amănunte.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ajunge in parnaie unde e locul lui.
2
1
Asta trebuia sa-i fie ginere nu Kushner
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108