REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

SUA: Un judecător federal blochează intenţia Pentagonului de a pedepsi militari care au refuzat să se vaccineze anti-COVID

SUA: Un judecător federal blochează intenţia Pentagonului de a pedepsi militari care au refuzat să se vaccineze anti-COVID

Replica API 6 ianuarie 2022 | 00:00 612

Un judecător federal american a blocat pedepsirea de către Pentagon a unui grup de militari din cadrul forţelor SEAL şi a altor membri din forţele speciale care au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19 din motive religioase, relatează Reuters, citată de Agerpres.

În urma depunerii unei plângeri de către 35 de membri ai forţelor speciale, judecătorul Reed O'Connor a emis un ordin preliminar care blochează intenţia Departamentul Apărării şi Forţele Navale de a-i pedepsi pe militarii care, din motive religioase, au refuzat să se vaccineze.

Reed, care a fost numit în funcţia de judecător federal în mandatul fostului preşedinte George W. Bush, a spus că Forţele Navale nu au acordat nici măcar o singură excepţie pe motive religioase de la regula vaccinării.

'În acest caz membrii Forţelor Navale caută să îşi apere libertăţile pentru a căror protecţie au făcut atât de multe sacrificii. Pandemia de COVID-19 nu autorizează guvernul să abroge aceste libertăţi'', indică decizia de 26 de pagini dată de judecătorul O'Connor.

Militarii respectivi au făcut obiectul unor măsuri disciplinare pentru refuzul lor de a se vaccina anti-COVID.

First Liberty Institute, o organizaţie dedicată apărării libertăţii religioase în SUA şi care îi reprezintă pe cei 35 de militari reclamanţi, a salutat decizia judecătorului federal. ''Forţarea unui militar să aleagă între credinţă şi servirea ţării sale este în contradicţie cu Constituţia şi valorile Americii'', a subliniat Mike Berry, avocatul general al First Liberty Institute, într-o declaraţie scrisă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272