REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

SUA: Un poliţist înjunghiat şi doi răniţi prin împuşcare în Brooklyn, în timp ce erau în misiune de a opri jafurile

SUA: Un poliţist înjunghiat şi doi răniţi prin împuşcare în Brooklyn, în timp ce erau în misiune de a opri jafurile

Replica API 5 iunie 2020 | 00:00 1144

Un bărbat înarmat cu un cuţit a înjunghiat miercuri în gât un poliţist în cartierul Brooklyn din New York, iar doi colegi ai acestuia care s-au grăbit să-i vină în ajutor au fost răniţi, înainte de a-l împuşca pe atacator de mai multe ori, a comunicat poliţia, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Toţi cei patru bărbaţi răniţi în incident au fost duşi la spitalul Kings County, unde poliţiştii sunt în stare stabilă, iar suspectul se află în stare critică, potrivit sursei citate.

Atacul din Brooklyn s-a produs pe fondul protestelor de amploare şi al câtorva violenţe la New York în urma decesului afro-americanului George Floyd la Minneapolis.

Nu este clar deocamdată dacă atacul din Brooklyn a avut legătură cu protestele, însă şeful poliţiei din New York, Dermot Shea, a precizat că poliţiştii se aflau în acel moment la datorie pentru a opri jafurile.

Un bărbat s-a apropiat 'ca din întâmplare' de unul dintre ei, a scos un cuţit şi l-a înjunghiat în partea din stângă a gâtului, a relatat Shea.

'Pare să fi fost un atac cu totul laş, mârşav, absurd asupra unui poliţist fără apărare. Slavă Domnului că nu ne pregătim pentru o înmormântare', a comentat el.

Ceilalţi doi poliţişti au auzit împuşcături trase de la două străzi distanţă, au alergat şi au văzut că suspectul îi luase pistolul colegului lor rănit.

În timpul luptei, cei doi au fost răniţi la mâini, a mai spus Dermot Shea, fără alte detalii.

Poliţia din Brooklyn a intervenit într-o mulţime de circa 1.000 de protestatari care sfidau, chiar dacă paşnic, restricţiile de deplasare, şi a lovit cu bastoane demonstranţi şi jurnalişti care fugeau să se adăpostească de ploaia torenţială.

Ciocnirile din Brooklyn par să fi fost cele mai grave dintr-o noapte mai liniştită decât precedentele.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au si aia prin SUA moldovenii lor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102