REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

SUA: Unul dintre participanţii la asediul Capitoliului, arestat după ce s-a lăudat pe internet

SUA: Unul dintre participanţii la asediul Capitoliului, arestat după ce s-a lăudat pe internet

Replica API 26 aprilie 2021 | 00:00 745

Justiţia americană a pus sub acuzare un newyorkez de 50 de ani, utilizând în special o conversaţie de aplicaţia de întâlniri online Bumble, unde atacatorul s-a lăudat că a participat la asaltul asupra Capitoliului din Washington în ianuarie, notează AFP, citată de Agerpres.

Robert Chapman, 50 de ani şi cu domiciliul în Yonkers, statul New York, este acuzat că a pătruns ilegal în incinta Congresului SUA, potrivit unui mandat de arestare al FBI datat joi.

La 6 ianuarie, o mulţime de partizani ai lui Donald Trump, încurajaţi de omul de afaceri republican, au luat cu asalt Capitoliul pentru a contesta certificarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2020 şi victoria lui Joe Biden.

O săptămână mai târziu, Robert Chapman i-a spus unei persoane cu care discuta pe Bumble că a făcut parte din grupul de atacatori.

"Am invadat Capitoliul. Am ajuns până la Statuary Hall!", s-a lăudat el într-o conversaţie a cărei captură de ecran a fost difuzată de justiţia americană.

"Nu ne potrivim", i-a răspuns laconic cealaltă persoană care s-a grăbit să contacteze poliţia.

După acest raport, un agent FBI a studiat imagini ale camerelor de securitate pentru a-l identifica pe Robert Chapman, care se afla într-adevăr în acea sală a Capitoliului în cursul asaltului.

FBI a găsit, de asemenea, fotografii şi mesaje publicate pe Facebook care atestă prezenţa lui Robert Chapman în sediul legislativului american la 6 ianuarie.

Potrivit canalului de televiziune WNBC din New York, Robert Chapman a fost arestat joi în oraşul Carmel (statul New York), apoi a compărut prin videoconferinţă în faţa unui tribunal federal.

Ulterior, a fost eliberat condiţionat, mai scrie AFP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272