REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

SUA: Washingtonul a anunţat că pregăteşte noi sancţiuni la adresa regimului de la Minsk

SUA: Washingtonul a anunţat că pregăteşte noi sancţiuni la adresa regimului de la Minsk

Replica API 17 noiembrie 2021 | 00:00 617

Statele Unite au anunţat luni că pregătesc noi sancţiuni împotriva Belarusului,"în coordonare cu Uniunea Europeană", pentru a denunţa exploatarea inumană a fluxurilor migratorii, informează AFP, citată de Agerpres.

Ned Price

"Vom continua să cerem socoteală" regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko "pentru atacurile sale persistente asupra democraţiei, drepturilor omului şi standardelor internaţionale", a avertizat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Belarusul este acuzat că a orchestrat afluxul de migranţi masaţi în prezent la graniţa cu Polonia pentru a se răzbuna pentru sancţiunile occidentale ce i-au fost impuse după reprimarea opoziţiei în urma unor alegeri disputate.

Între 2.000 şi 3.000 de persoane, provenind în mare parte din Kurdistanul irakian, inclusiv femei şi copii, au campat de câteva zile, la temperaturi foarte scăzute, la graniţa dintre Belarus şi Polonia, înghesuiţi în jurul focurilor tabără sau sub pături.

La rândul său, Uniunea Europeană a anunţat luni că pregăteşte noi sancţiuni împotriva regimului belarus, care vor afecta "un număr semnificativ" de persoane şi entităţi, a precizat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a declarat că este pregătit să se apere în eventualitatea unor măsuri de retorsiune europene.

Presiunea asupra liderilor rus şi belarus a crescut odată cu discuţiile dintre preşedintele francez Emmanuel Macron şi omologul său rus Vladimir Putin, precum şi cele dintre cancelarul german Angela Merkel şi liderul de la Minsk.

Tot luni, Polonia a anunţat că va începe în luna decembrie construirea unui zid de-a lungul graniţei cu Belarus, proiect pe care intenţionează să îl finalizeze în prima jumătate a anului 2022.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108