REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Suedia: Mai multe reţineri după incidente legate de arderea unui Coran

Suedia: Mai multe reţineri după incidente legate de arderea unui Coran

Replica API 31 august 2020 | 00:00 1015

Între zece şi douăzeci de persoane au fost reţinute, în timp ce mai mulţi poliţişti au fost răniţi uşor după incidente la Malmo, în sudul Suediei, a anunţat sâmbătă poliţia, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Incidentele au avut legătură cu arderea unui Coran de către simpatizanţi ai extremei drepte.

Manifestanţii reţinuţi "au fost cu toţii eliberaţi", a spus Patric Fors, purtător de cuvânt al poliţiei,

Primele incidente au izbucnit la începutul serii de vineri în acest al treilea oraş din Suedia, după care, spre ora locală 21.00, au degenerat.

Unii manifestanţi au aruncat cu obiecte asupra forţelor de ordine şi au dat foc la diverse materiale, după "ce anterior în cursul zilei a fost incendiat un Coran", a explicat Rickard Lundqvist, purtător de cuvânt al poliţiei, citat vineri de tabloidul Expressen.

Conform presei locale, manifestanţi apropiaţi de partidul de extremă-dreapta danez 'Stram Kurs' ('Linia Dură') ar fi la originea incidentelor şi ar fi acţionat într-o zonă industrială din Malmo.

Un video apărut în media arată de asemenea mai multe persoane care dau cu piciorul într-un Coran, fără să se ştie dacă este vorba de aceeaşi carte arsă.

Sâmbătă dimineaţă, situaţia se liniştise în oraş.

Incidentele survin în contextul în care Rasmus Paludan, liderul 'Liniei Dure', cunoscut pentru provocările sale antimusulmane, trebuia să se deplaseze vineri la Malmo, pentru a organiza acolo o manifestaţie antimusulmană unde a făcut apel, între altele, şi la arderea Coranului.

El a fost împiedicat să intre în Suedia şi i-a interzis accesul pentru doi ani, autorităţile motivând măsura printr-un "risc ca acţiunile sale să constituie (...) o ameninţare la adresa intereselor fundamentale ale societăţii".

Mai mulţi simpatizanţi ai săi s-au adunat totuşi în cursul zilei, fiind reţinute zece persoane, suspectate de incitare la ură, conform poliţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca asa zisii crestini au facut prapad si au ucis,au savarsit crime odioase in timpul inchizitiei,nu a fost din cauza celor scrise in Biblie,ci din cauza celor ce voit au interpretat Biblia in folos propriu. La fel si cu Islamul,care propovaduieste pacea,este interpretat voit de unii si folosit ca justificare a crimelor. Nu Coranul sau alte scrieri religioase sunt problema,ci criminalii ,manipulatorii si in ultimul rand,populatia needucata ce se lasa dusa de propaganda,fiind mai simplu decat sa se informeze din surse corecte.
1
0
Islamistii nu stiu sa se modernizeze, au ramas ancorati in trecut.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108