REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Sunt șanse mari să avem în mod real 250.000 de cazuri Omicron pe zi

Sunt șanse mari să avem în mod real 250.000 de cazuri Omicron pe zi

Replica API 10 ianuarie 2022 | 16:37 920

Reprezentanții MedLife anticipează că în perioada imediat următoare numărul infectărilor raportate zilnic va crește alarmant din cauza contagiozității ridicate a noii tulpini.

„Așa cum am anticipat încă de anul trecut, valul 5 al pandemiei va lovi România la jumătatea lunii ianuarie, când ne vom confrunta, din nou, cu zeci de mii de infectări zilnic. Practic, creșterea pe care o raportăm astăzi este rezultatul direct al interacțiunilor de Crăciun și a numărului mare de români care s-au întors acasă de sărbători. Urmează să vedem o creștere și mai accelerată determinată de petrecerile organizate în noaptea dintre ani, creștere care va fi potențată și de intensificarea activității școlare.

Având în vedere evoluția extrem de dinamică pe care o înregistrăm deja în ceea ce privește prevalența tulpinii Omicron pe loturile evaluate pre-screening, este foarte probabil să ajungem la 50.000 de cazuri raportate zilnic în următoarele două săptămâni, în condițiile unei testări adecvate. Și atenție, dat fiind faptul că cifrele raportate oficial sunt de cel puțin 5 ori mai mici (aspect pe care l-a demonstrat și studiul nostru privind evaluarea gradului de imunizare la nivel urban), sunt șanse mari să înregistrăm în mod real 250.000 cazuri pe zi în următoarele 2 săptămâni.

n acest fel, se produce o imunizare în masă accelerată, iar la începutul lunii februarie numărul cazurilor ar putea începe să scadă. Însă, important este cum se face această imunizare în masă și care vor fi efectele: cât de mare va fi presiunea pe sistemul de sănătate, câte cazuri grave se vor înregistra, câte decese. Iar aici schema de vaccinare completă și, mai ales, booster-ul, vor face diferența.

E clar că șansele ca fiecare dintre noi să intre în contact cu această tulpină sunt foarte mari, depinde, însă, cât de pregătiți suntem pentru această întâlnire și cum vom ieși din ea”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Până la momentul transmiterii acestei știri, autoritățile au anunțat 295 de cazuri de infectare cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, relatează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Femeia de servici de la medlife impreuna cu mama omida au prevazut asta
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212