REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

SUPĂRARE în RATC: călătorii reclamă că în noile autobuze este prea... frig!

SUPĂRARE în RATC: călătorii reclamă că în noile autobuze este prea... frig!

Replica API 5 iunie 2019 | 13:56 1151

Constănțenii care călătoresc cu autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun au o nouă supărare, de când cu mijloacele de transport ISUZU: dacă în verile trecute „curgeau” reclamațiile că se sufocau în autobuze din cauza căldurii, a înghesielii și a mirosurilor insuportabile, în prezent acuză că... este prea frig! Conducerea RATC Constanța a explicat pentru „Replica de Constanța” la ce temperatură au fost reglate aparatele de climatizare și din ce considerente.

Maria Lefter este o doamnă ajunsă la venerabila vârstă de 70 de ani. Locuiește în zona Far și aproape zilnic circulă cu mijloacele de transport în comun împreună cu nepoțica ei. Constănțeanca este una dintre cei care acuză faptul că în autobuzele RATC cele noi este prea frig. „Eu sunt și bolnavă de bronhopneumonie, nu îmi face bine, la sănătate, să stau în frig. Eu înțeleg că trebuie să fie pornite aceste aparate de aer condiționat, dar se exagerează deja! Se simte o diferență foarte mare față de temperatura de afară. Nici nu pot să nu circul cu autobuzul, am nevoie să merg la medic, să scot nepoțica afară. Și ca mine mai sunt și alți călători și poate ne aude și pe noi cineva să mai ridice puțin temperatura din autobuze”, ne-a reclamat constănțeanca. De aceeași părere sunt și alți călători, care au transmis sesizări cu privire la temperaturile destul de scăzute din noile mijloace de transport ale RATC.

Contactat de „Replica de Constanța”, directorul RATC Constanța, Bogdan Niță, a arătat că temperatura până la care răcesc aparatele de aer condiționat au fost stabilite în urma consultării cu producătorul și cu reprezentanții companiei care au livrat echipamentele și este de 21 de grade Celsius.

„Eu văd în fiecare zi reclamațiile și solicitările pe care le primim de la călători și pot să vă spun că primim, în măsură egală, sesizări și că este prea frig, și că este prea cald. Dintre pensionari sunt cei care spun mai mult că este prea rece.

Ne-am consultat cu producătorul, apoi mai departe, cu reprezentanții companiei care au livrat echipamentul de climatizare, iar sfatul profesionistului a fost să reglăm sistemul de climatizare la 21 de grade Celsius. Ceea ce înseamnă că de la +/- 10% de la această valoare pornește fie încălzirea, fie răcirea.

Am verificat, merg aproape în fiecare zi cu autobuzul. Ce se întâmplă: la plecarea de la capăt de linie, după ce autobuzul stă poate 10 minute cu motorul oprit, în momentul în care pleacă din stație, pentru una sau două stații, până se reglează temperatura, sistemul răcește rapid și atunci, poate, senzația de frig este mai accentuată. Dar vă spun că sunt în egală măsură oameni care spun că este prea cald și prea rece.

Aceasta este temperatura recomandată de specialiștii în climatizare”, a afirmat Bogdan Niță.

Dacă pentru această perioadă aceasta este temperatura recomandată de specialist, pentru perioada verii, când temperatura atmosferică va crește substanțial, urmează să fie analizată din nou problema și să se stabilească ulterior până la ce temparatură vor răci aparatele de aer condiționat din autobuze.

De menționat că, zilele acestea, afișajul electronic din autobuze a arătat o temperatură de 22 de grade Celsius. „Chiar dacă avem o setare de 21 de grade Celsius, pentru că se deschid foarte des ușile, aparatul lucreză pentru a ajunge la temperatura setată”, a explicat Bogdan Niță.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte tare asta cu batranii care trebuie respectati ca sunt mai intelepti si educati. Uitati-va ce tara ne-au lasat, un cotet de tara, astea sunt roadele mosilor si babelor pe care ii vedeti in autobuze, aia prosti de bubuie. Batranii care au facut ceva in viata nu merg cu autobuzul. Astia de 60-75 ani sunt cei mai infecti ca au prins toate mocangelile din lume in comunism si acum au arfe, au stat cu scula in sus pana la pensie. Taiati-le pensiile la babe care sunt asa de proaste, ne consuma oxigenul si banii degeaba nu mai ai loc ca tanar la medic ca sunt 30 babe la coada pe care le a durut
1
0
Mergeti bosoroagelor cu 310 sau maxi taxiul
1
1
Bi hoiturilor de martalogi vati obisnuit cu inputicune ca sa sa nu va spalat mirositi a pirci va cacati pe voi prin autobue fosilelor
2
1
Si cand l-au sodomizat , violat , lachit,insemnat ca pe mistreti pe taticul meu Nas la Praga a avut nevoie de multe zile iar mental l-au lasat cu Sechele pe viata la mine n-a fost cazul pentru mine e o placere sa bage canamicina si bile in mine iar in lipsa de ciocane il bag pe Gelu fratele meu, vibratorul care il tin mereu in borseta sanki cica am cutit Multumim Bogdan Pruia ca ne-ai deschis adevarata noastra orientare sexuala
0
0
Sunt setate Temperatura standard pe toate autobuzele 20-22 grade...Cui nu ii convine mars din oras
4
2
Pune-i bah, Bula inspaimantat, sa plateasca! sa vezi ce-o sa le placa temperature. Doar ca ti-e frica, cacatule! mai ai si tu o mana de voturi de la desheurile astea sociale si ti-e frica sa le pierzi. Tu nu esti doar prost de bubui, ma! Tu esti si fricos de putzi !!! Un lucru sa tii minte de la prietenul tau, Ovidiu: a murit nainte de vreme si mai ales de frica! Vine si la tine, prostule, ca nu esti cu nimic mai breaz!
1
0
sa ma fut in voi de pensionari nici cu geam deschis , nici cu ac , stati in mortii vostri acasa si nu mai faceti atata gura ca va trage curentu e destul de cald si in autobuzele noi si asa 22grade minim
4
2
hodoroaga nu-i convine . moartea o cauta pe acasa si ea incomodeaza lumea prin autobuz
9
3
Bagati taxarea pe la sofer, sa nu mai stea tuciurii din HC gratis pe scaun si sa se plimbe cum vor, unde vor, fara sa fie taxati,fara sa fie controlati chiar de vin controlorii,natia discriminata sunt romanii,se pare.Iar pensionarii sa aiba gratuitate dupa ora 9 si dupa ora 5, ca sa nu te mai inghesui in autobuze.Iar faza cu dai scaunul la mosi si babe,doar in Romania o vezi, platesc bilet, am voie sa stau jos, nu sunt obligat sa dau locul, doar in Ro sar mosii si babele la tine ca sa le dai locul, ba se cearta si cu copiii, asa senili au ajuns.Fa-le gratuitate dupa ce merge lumea la munca,l
20
3
o baba infecta si cariata, apartament gratis, pensie degeaba, subventii la caldura si transport,sa se duca dreacu pe jos in parc, si sa ma pis pe.voturile lor de martalogi
14
3
Sa mai stea pe acasa pensionarii , sau sa se plimbe cu taxiul
13
5
Singura problema este ca JURIST sau Mos Ion etc sa nu fiti JIGODII . DOBITOCII SUNTETI DEJA !
2
11
sa seteze temperatura la minim asa neuronii vor amorti si prostii care mananca cacat despre pensionari se vor opri .Bai ghiolbanilor luati-va trotinete electrice, biciclete, autoturisme dar sunteti sarantoci de putiti la fel ca aia de care faceti misto ,nici la voi apa nu curge ca este scumpa si daca va atingeti de ea va imbolnaviti !Nu va convine, mergeti pe jos !
11
11
''Mumiile'' astea ar trebuie sa fie fericite deoarece se pastreaza mai bine la racoare!
9
10
Nita, la minciuni nu te intrece nimeni, poate doar prietenul tau...vicele Babu. Nu mergi cu autobuzul, mergi cu skoda superb, cheliosule
9
8
Eu propun sa se scada temp la 17 grade, in felul asta se vor umfla sfarcurile la pensionare si vor deveni mai atractive !
20
11
Vedeti ca sunt si mai tineri care "sufera" de cretineala asta de curent. Mai bine cu bacterii si bioxid de carbon sau miros de picioare incinse si chiloti nespalati decat cu aer si confort.
18
7
Nu va este rusine??ce are sula cu prefectura?este diferenta mare de temperatura, care chiar nu este sanatoasa. Nu mai aveti loc de pensionari, adica de parintii si bunicii vostri, de invatatorii vostri. Ati crescut si aveti impresia ca sunteti buricul pamantului, dar abia treceti bac-ul.Urate caractere!
6
28
Trebuie luat acest fapt ca o etapa premergatoare celor doi metri sub pamant.Daca nici Faga nu se mai gandeste la voi privilegiatilor...
17
8
Singura solutie ar fi ca pe fiecare traseu sa fie un singur autobuz dus - intors numai ptr. pensionari fara aer conditionat sau ...pensionarii sa numai primeasca abonamente gratis din banii nostri primaria nu face pomeni ..
30
5
lasati asa cum este acum temperatura in autobuz, ca e vara deja
29
5
nu ne mai facem bine niciodata...
18
3
Pensionari nenorociti , senili si vesnic flamanzi , ne-ati distrus viata si Orasul ptr. o punga cu alimente ! Huoooo , primul pe care al mai aud in autobuz ca este nemultumit il pocnesc....las cei 7 ani de acasa si tot bunul simt si cotonogesc pensionarul !
29
9
Doar din cauza bosorogilor care fug de moarte doar ei pot reclama asa ceva
27
7
Din pacate suntem o natie de nemultumiti! Cu tot respectul pentru persoanele in varsta, care circula gratuit, contra unui vot, au si alte variante: sa stea acasa, sa mearga pe jos sau sa circule cu autobuze fara aer conditionat, ca in vremurile apuse. Trist! Nu ne mai facem bine!
32
4
Oare vom fi vreodata multumiti cu ceva?
33
3
Natie de cacat!
22
6
Vedati daca se dau subventii! Ia mai bine sa plateasca mosii si babele ca sa nu se mai plimbe de a n pulea cu autobuzul!
25
4
Babele si mosii indiferent de situatie sunt nemultumiti, daca este cald este prea cald, daca este racoare este prea frig, daca deschizi geamul este curent daca nu deschizi geamul este zapusala. Sa mai stea in pizda masii acasa la ei, toata ziua se plimba cu autobuzu iar noi trebuie sa le satisfacem toate capriciile.
37
6
Si cand sunt 30 de grade in autobuz.. Nu se da drunul la aer
29
6
Am experimentat , o calatorie pe ruta Tomis Nord - Poarta 6 , fara aer conditionat . Mai ales , ca din Tomis 3 , autobuzu sa umplut . Era exact , ca-n filmele cu deportari la Auschwitz : caldura sufocanta , mirosuri de transpiratie amestecate , cu putina ceapa . Si asta , la doar 25 de grade , afara ...cand or fi 36 de grade afara pffff . Sunt autobuze semiermetice , fara aer conditionat , te face leguma fiarta , pana la destinatie .
24
1
Eeee....sufletul....asa este prea cald asa este prea frig ! Este perfect dragi concetateni ! Nu se mai simt toate "parfumurile naturale" de la toate "doamnele si domnii"
21
3
Nu frigul e problema cea mai mare ci vartejul ala care vine din tavan de zici ca esti pe motocicleta. Mai bine o iau pe jos pe la umbra.
13
13
nu cred ca este ok diferenta mare de temperatura nici pentru cei mici, ii duci la cresa zilnic, de la cald la frig si invers......racesc imediat, 23 grade cred ca era mai ok.
12
12
Ce nu se pricepe e ca aerul ala puturos cu transpiratie si microbi e mai periculos ca boala decat aerul proaspat ventilat. Numai prin romania se plange lumea de "curent". Autobuzele alea din Anglia erau celebre ca sunt si descoperite de exemplu. Pana si papa mergea cu papamobilul deschis...
23
1
Babele alea la 35 de grade iti ziceau sa inchizi geamul ca le trage curentul. Da o n mm dupa ce ca mergi moca, ocupi locul plimbandu te de a n pulea ca n ai ce face acasa, mai si comentezi. De asta prefer sa merg cu masina. Daca ar fi existat un transport atragator as fi mers cu el ..
22
6
Cui nu-i convine sa mearga pe jos fosilele naibii dau coate se inghesuie, pute carnea pe ei si mai vor sa stea si jos. Mergeti pe jos fosilelor ca aveti burtile cat Oana Roman
18
9
Dati afara sefii comunisti si incompetenti cate nu inteleg ca clientul trebuie sa fie multumit
8
13
Autobuzele sunt pline de mosi si babe, care circula gratuity, de la primele ore. In aceste conditii, mergi cu autobuze supra agglomerate, dimineata si seara. Daca nici aer conditionat nu primesti , in conditiile in care autobuzul e plin, ajungi transpirat la destinatie, ca sa nu mai vorbim de putoarea din masina, cand mai circuli la comun cu apasii din Tomis Nord,zona Coanda. Asa ca, puneti vata in urechi si ciocul mic.
24
6
Este foarte frig ....mi am distrus dantura..Imi este frica cand urc in autobuz ....fac naveta zilnic numai pot de durere de dantura!!!!!
9
26
Cred ca doamna aceasta are foarte mult timp liber! Ce i-a putut trece prin prin cap! Sa faca reclamatie la un serviciu gratuit. Sa mearga pe jos!
24
6
sa multumesti pe toata lumea. 22 grade mi se pare ok. Daca stai in dreptul gurii de aer conditionat si te deranjeaza, rogi frumos lumea sa-ti faca loc sa te muti in alta parte. Daca iti este frig iti pui un sacou, pulover etc fara sa protestezi. Daca astepti sa se conformeze un autobuz cu 50 persoane ca sa-ti faca tie pe plac, nu e politicos, uman sau de bun-simt.
33
5
era frumos sa opreasca AC in autubuz ca e baba in friguri si ceilalti sa faca sauna.
30
6
BABELOR stati mai acasa daca va este frig sau luoatio pe jos daca va este frig autobuz sau cand te sui in autobuz ia haina de blana
19
10
cardiacii stau acasa la temperaturi extreme.e mai sigur acasa chiar daca ne gaseste!
11
15
Cred ca responsabilii inalti, s-au gandit la criogenare ca o metoda de intinerire, practicata deja in occident de marile vedete printre care si Stalone !
10
10
In loc sa se bucure ca ii refrigereaza, ei se plang. Pai va face un bine. Mai trebuie si putin fum si gata. O sa fiti urmatoarele moaste pe care o sa le plimbe TEOdositul prin oras ca sa le pupati voi. Moastelor.
11
14
Bai ADORMITILOR. Cand va spuneam ca acestea sunt DRICURILE achizitionate de FAGABAU sub angajamentul lui TONTA fata de M ue ca sa nu ne trimita magabrieni voi ce comentati BATMAN BATMAN. Va mai spun un secret. Cereti la firma care asigura monitorizarea video sa va monitorizeze si boala. Doar asa va despagubeste TEOdositul.
7
17
Am 26 ani si circul zilnic cu RATC.In doar 3 statii de mers pur si simplu am fost terminata.nu este prea frig in autobuz,doar ca bate fix in capul nostru ceea ce nu este chiar ok.
20
23
Pensionarilor, stati acasa daca va este frig si asteptatio pe aia cu coasa. Stim ca sunteti obisnuiti sa curga transpiratia pe voi, sa puta in autobuz duhoarea voastra si pt asta stati naiba in casa, nu va mai plimbati
46
15
cine putea face scandal? fosilele? bai fosilelor, daca vreti sa nu va mai traga curentul inveliti-va bine cu vreo 2 m de pamant
38
19
Sa stea acasa, si asa nu platesc bilet. Ar trebui la mocangii sa li se faca program 9-11 si 1-3 , in rest sa plateasca daca vor la plimbare. Nu mai au loc platitorii de bilet. Aerul cond e f bun, civilizat, nu ascultati fosilele.
55
13
Sunt cele mai calduroase autobuze. Aer inchis , umed, iar aerul ala asa zis rece abia daca creeaza comfort. Normal ca o sa apara si sensibilii. Ei vor sa curga transpiratia si sa puta in masina decat sa deschida un geam sau aer conditionat. Eu sunt cardiac si am nevoie de aer. Pana cand astia cu boala romaneasca numita curent o sa tot faca legea? Noi astia cardiaci cum facem? Ei pot sa isi ia aspirine noi cardiacii cosciug si numai plangem atat. Sa vezi la 35 de grade cum o sa fie ....cu transpiratii astia care put si aerul sufocant.
47
6
Se poate sa le setati pe vreo 19 grade ?
27
13
Opriti-ma si pe mine in trafic ct 85 frk perchezitie si veti gasi arma alba preferata GELU asa mi-am poreclit vibratorul cand e femeia plecata si nu gasesc pe cinev sa mi-l introudca o fac singur va puup a voastra Faruka o tipa sensibila
8
6
In septar la cat reglezi clima "bizonica" astfel incat sa fie bine? Daca e tot la 21, atunci asa e bine si in Fagabuz. Daca, totusi, e reglat pe la vreo 22, 23 sau 24 - broblem.
10
3
Ce pula mea cauta babele toata ziua cu autobuzul sa stea acasa, vor gratuitate, masaj, 36 grade.
34
13

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212