REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SURPRIZĂ ÎN TURCIA! Ekrem Imamoglu, reprezentantul opoziţiei, a câştigat oraşul Istanbul

SURPRIZĂ ÎN TURCIA! Ekrem Imamoglu, reprezentantul opoziţiei, a câştigat oraşul Istanbul

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:49 983

Fostul edil al districtului Beylikduzu A DAT LOVITURA la scrutinul de duminică!

Fostul edil al districtului Beylikduzu A DAT LOVITURA la scrutinul de duminică!

Imagine de la vizita delegaţiei reprezentanţilor districtului Beylikduzu şi a oamenilor de afaceri turci, de anul trecut, de la Mangalia - primul din stânga, omul de afaceri Sabit Daniş, al doilea din stânga - primarul Mangaliei, Cristian Radu, iar în dreapta - Ekrem Imamoglu, fost primar al districtului Beylikduzu, în prezent desemnat primar al Istanbulului!

Surpriză de proporţii în Turcia! Capitala Turciei, Ankara, şi capitala istorică a ţării, Istanbul, au fost adjudecate, ca urmare a scrutinului de duminică, de candidaţii opoziţiei.

Partidul de opoziție CHP a câștigat alegerile locale şi în capitala economică (şi istorică) a Turciei, Istanbul (care are peste 15 milioane de locuitori!), după ce, anterior, se anunţase rezultatul pentru Ankara!

La Ankara, după ce s-au numărat peste 92% din voturi, Mansur Yavas, din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie), avea 50,6%, cu 3,4 puncte procentuale mai multe decât reprezentantul AKP.

Pentru primăria din Istanbul, agenţia de presă Anadolu, preluată de Reuters, îl creditează pe candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, cu un avans de 0,28%, după numărarea a 99,8% din voturi. Din partea AKP a candidat fostul premier Binali Yildirim (mâna dreaptă a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Sabit Daniş şi Ekrem Imamoglu

Sabit Daniş, om de afaceri turc stabilit de mulţi ani în România, s-a aflat pe tot parcursul campaniei electorale la Istanbul, declarând, pentru Replica de Constanţa: “Este o adevărată surpriză! Am fost alături de prietenul meu, Ekrem Imamoglu, pe care îl felicit pentru victorie. O luptă strânsă şi o surpriză în lupta cu partidul aflat la putere”. Tot Sabit Daniş a mai adăugat că sectorul Beylikduzu a fost adjudecat de un candidat pe care îl cunoaşte foarte bine – Mehmet Murat Calik.

Mehmet Murat Calik şi Sabit Daniş

De precizat că, anterior acestei victorii senzaţionale la nivelul Primăriei Istanbul, Ekrem Imamoglu a fost primar al districtului Beylikduzu. anul trecut, din postura de edil al districtului menţionat, Ekrem Imamoglu a vizitat municipiul Mangalia, în cadrul unui acord de înfrăţire.

La acea dată, Ekrem Imamoglu declara că “înfrățirea cu Mangalia a fost posibilă în urma demersurilor oamenilor de afaceri turci din județul Constanța, dat fiind faptul că în Mangalia există o importantă comunitate musulmană”.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta de l-au dat castigator e panarama lu' Soros, un altu' din grupa REZIST, rezista in slugarnicie fata de cine-i da mai mult, si daca nu i se mai da isi vinde "intelectul" altui bisnitar, prostitutie intelectuala, un prostituat asta-i cel ce l-au dat castigator
0
0
Surpriza vine la sfirsit , dupa rezultatele finale !
3
0
Ce rol are articolul asta???? De parca asta pe care il promovati a castigat alegerile. Ca pan la urma asta urmareste articolul promovarea acestui ins, sabit mortii lui. Nu de alta, dar nu e primul articol despre acest ins. Probabil ca trece lunar pe la casierie si va doneaza ba un calorifer ba o oala ba o placinta .... ce sa spun e prieten cu viitorul primar al istanbului. Apropo asteptati rezultatele finale si dupa exultati.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614